נפלאות דרכי ה............ אספנות. "באור בע"מ, פרסומאים"

hadi orr

New member
נפלאות דרכי ה............ אספנות. "באור בע"מ, פרסומאים"

נפלאות דרכי ה............ אספנות. כיצד למה ומדוע פריט זה או אחר מגיע אליך ולא אל האחר למרות שגם האחר משתוקק לו לא ברור. זה לא שהגעת לשווקים הכי מוקדם. זה לא שכל הסוחרים אוהבים רק אותך ושומרים את הפריט רק לך לראותו ראשון. זה לא שכל האספנים פותחים בפניך את אוצרותיהם ואומרים לך קח את מה שנפשך תחפוץ ולמרות כל זאת מגיע אליך פריטים נחשקים.

לפני כשנה עשיתי פוסט נרחב בנושא רמת גן ולאחריו עשיתי פוסט בנושא בית חרושת עסיס (הקישור בהמשך וזה הקשר לפריט הזה). פתאום משום מקום צצה אצלי חוברת בגודל 24/34 ס"מ (כ-שמינית גיליון) עם ספירלה וכריכה מקרטון קשיח. בדף הראשון כתוב "באור בע"מ, פרסומאים" והלוגו שלהם 2 טבעות עם חיצים בכיוונים שונים ובתוכו עשרות מודעות שמשרד פירסום זה עשה. למרות שבעברי אני יוצא משרד פירסום, שם זה לא אמר לי מאומה. אז שווה לבדוק הלא כן? אז בדקתי וקצת מצאתי.

אריק (או אריך) באור נולד בגרמניה בשנת 1904. הוא עלה לארץ ישראל בשנת 1935 ועבד כעשר שנים כמנהל מחלקת הפרסום של עיתון הפלסטיין פוסט. בשנת 1949 פתח משרד פרסום עצמאי בשם "באור – פרסומאים בע"מ".

בעיתון על המשמר ב 23/9/1954 מתפרסמת הודעה קצרה כי אריק באור יצא לאירופה וישתתף בפריס בהוצאה לאור של מדריך הטלפונים הבינלאומי (בארץ בטח, באותה תקופה, מדריך שכזה היה מכיל 2 עמודים בלבד). אין לי מידע מה בדיוק היה תפקידו ומה נעשה עם הפרוייקט הזה אבל אני למד כי אריק היה פעיל בכל ענף הפירסום הן בארץ והן בחול. אינפורמציה נוספת תתקבל בברכה.

בשנת 1959 עבר המשרד הראשי בתל אביב לרחוב סירקין 24.
בשנת 1964 פרסם משרד "באור בע"מ – פרסומאים" מודעה צבעונית לחברת "עסיס" על עמוד שלם בשבועון האמריקאי "טיים". הייתה זו הפעם הראשונה שחברה מסחרית ישראלית פרסמה מודעה בגודל כזה עיתון בינלאומי דרך משרד פרסום ישראלי.

אריק באור שימש שנים רבות כחבר הועד ומזכיר הכבוד של האיגוד הישראלי לפרסום.

בחודש ינואר 1968 הוא נהג במוצאי שבת במכונית בדרך מירושלים לתל אביב, ובקילומטר ה-25 מירושלים התנגש בו אוטובוס שנסע בכיוון הנגדי. אריה באור נפטר מפצעיו כעבור שלוש שעות והוא בן 56. אשתו קרולה ונוסע נוסף בגיל 58 בשם גבריאל שמיר נפצעו קשה (בדקתי מול בנו של גבריאל שמיר מהאחים שמיר המפורסמים, יורם שמיר, והוא אמר לי כי אביו לא נפצע בתאונה זו למרות שגבריאל שמיר היה חבר קרוב וטוב של באור).
הוא השאיר אחריו שני בנים.

כהערת אגב שמואל ורשבסקי, אחד מהפירסומאים המבריקים בענף הפירסום בשנת 1968 התמנה למנהל משרד הפרסום "באור בע"מ", ששמה השתנה ל"באור ורשבסקי בע"מ". כנראה זה היה לאחר מותו של אריק באור אבל לא מצאתי סימוכין בנושא. ואם הזכרתי את ורשבסקי אז בהזדמנות זו עוד כמה מילים עליו. ורשבסקי נולד ב-27 ביולי 1935 למשפחה מסורתית בירושלים ונקרא על שם סבו, שמואל (מרדכי) ורשבסקי.
בגיל 17 זכה במקום הראשון בתחרות "עיתונאים צעירים" על שם "עזריאל קרליבך" מטעם מעריב. אחרי סיום שירותו הצבאי עבר לתל אביב בכדי ללמוד תקשורת. לאחר תקופה קצרה עבר לעסוק בפרסום במשרד הפרסום "באור בע"מ".

בשנת 1958 נתן לחברת הנפט הישראלית דאז את השם "פז" לאחר התנתקותה מחברת "של" הבריטית. בשנת 1968 התמנה למנהל משרד הפרסום "באור בע"מ", ששמה השתנה ל"באור ורשבסקי בע"מ". בשנת 1979 מונה לנציגה של חברת הפרסום הבינלאומית "Grey" בישראל. מינוי זה זכה לפרסום, משום שעד אז לא הייתה שום חברת פרסום בינלאומית בישראל. לצורך זה הקים חברת פרסום משלו, "ורשבסקי-פרייליך-דובב IMC", שתשמש כנציגת החברה. ב-1980 אירגן והוביל את סדרת הפרסום לחיסכון בחשמל (מטעם חברת החשמל) "גברת צ'יבוטרו". הפרסומת הגיעה לשיאי רייטינג של מעל 90%, והיא הפרסומת הכי נצפית אי פעם בישראל.

עסיס במאמר שפירסמתי לפני כשנה בפייסבוק
https://www.facebook.com/search/str/עסיס/keywords_blended_posts?epa=SEARCH_BOX

רציתי להודות למשה רימר על עזרה במציאת אינפורמציה נוספת על משרד זה וכן לדיויד סלע מאתר נוסטלגיה אשר מצא את הידיעה בנושא ספר הטלפונים הבנלאומי. מקווה שנהנתם מפוסט זה. כל התמונות של המודעות נמצאות בחוברת שמצאתי.

גלעד133

New member
הדי

מעניין ומסקרן. רק משהו קטן לא מסתדר לי. נולד ב 1904 נפטר 1968 אז הוא בן 64 לא 56. לא שחשוב אבל לא הסתדר לי עם המתמטיקה.

powo

New member
כל הכבוד הדי

כל הכבוד הדי על השקעה.והזמן שאתה מקדיש.מעריץ אותך על זה

למעלה