נפלאות המערכת הצבאית ו64 נפשי

depecheguy

New member
נפלאות המערכת הצבאית ו64 נפשי

שלום. במהלך קורס קדם צבאי נקלעתי למשבר נפשי די רציני. עברתי תקופה קשה, במהלכה התחלתי טיפול אצל פסיכולוג, פגישה עם פסיכיאטר שהמליץ לי סרוקסט שאותו לא לקחתי, 2 פגישות הסתכלות אצל קב"ן היחידה שקיבל גם מכתב מהפסיכולוג שלי. הוחלט, לאור רצוני, שאמשיך בקורס וסיימתי אותו בהצלחה. תוך הליך של הורדת פרופיל ל64 מסיבה רפואית נודע ללשכת הגיוס על האירועים הנפשיים והוזמנתי לשיחה אצל קב"ן, שלושה ימים לפני הגיוס שלי. לא רק שהקבן הציע לי להשתחרר על 21, לאחר שסיימתי קורס מובחר התנדבותי של חצי שנה, הוא הוסיף לי סעיף נפשי ל-64. מה שהצלחתי להבין על הסעיף הוא שהוא קשור להגדרה כללית של "הפרעות חרדה". הבנתי ש64 נפשי פוסל מקצועות, סיווג בטחוני, קצונה וקורסים, בעוד שאני מיועד לתפקיד מסווג, מובחר וייעודי לקצונה. תמוה בעייני שהקבן שנפגשתי אותו במסגרת הקורס לא דיבר על סעיפים, פרופיל ושחרור, בעוד שקבן שראה אותי 20 דקות נתן לי סעיף שיכול לפגוע בי. ממש לא בראש שלי, אחרי שהשקעתי בקורס על חשבון הזמן שלי תוך התמודדות עם משבר קשה, שאחרי הטירונות אגלה שפסלו אותי מהתפקיד שהקד"צ ייעד אותי אליו. מה צפויות להיות ההשלכות של הפרופיל והסעיף החדש? האם ניתן וכדאי לבטל אותו? האם התערבות של קב"ן היחידה שפגש אותי במהלך הקורס יכולה לשנות את התמונה? תודה רבה

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
סעיפים נפשיים

depecheguy היקר, מבינים שאתה מחפש תשובה לשאלה מאוד מסוימת, חושבים שאולי תוכל לנסות ולמצוא תשובות כאן ומזמינים אותך להישאר איתנו פה בפורום, לקרוא ואולי ללמוד מניסיונם של אחרים..

kill computer

New member
לא יודע מה התפקיד המדובר אבל

64 זה לא פרופיל של אנשים שרוצים להתקדם בצהל בוא נגיד ככה.. אתה יכול לערער עליו ולנסות להעלות אותו חזרה, כדאי להעלות אותו במידה ואתה מתכנן באמת להגיע למקום מובחר. אין לי מושג באיזה שלב כרגע אתה נמצא במערכת הצבאית אבל הכי טוב פשוט להגיע לבסיס קבוע ושם לעשות את הבלאגן שצריך. בזמן שאתה בין קורס לבין בסיס ותלוי בין שמיים לארץ אין מישו שדואג לך באמת כי אתה זמני בכל אספקט שרק תרצה. ברגע שאתה קבוע במקום יותר קל לעשות את כל הבלאגן הזה. בשביל לערער מה שאתה צריך לעשות זה ללכת לרופא יחידה להגיד לו שזה בולשיט כל מה שרשמו לך ואתה לא סובל משום משבר ולא הבינו אותך כמו שצריך וזה ממש חבל לך שככה וככה ותשיג הפניה לקבן. לקבן תסביר שאתה בריא בנפשך ומעוניין להעלות חזרה את הפרופיל והוא כבר ינחה אותך, אבל חשוב מאוד שתהיה מאוד קיצוני בדיעה שאתה לא סובל משום משברים והכל תקין אצלך.

למעלה