נפלה החלטה- עוגת נמו

נפלה החלטה- עוגת נמו

אז שוב אני פונה לעזרה, די נהנתי מהראשונה ועכשיו עוברים לשניה, העניין שבין התגלית על עוגות מעוצבות (שגיליתי בדיוק לפני שבוע) לבין יום רביעי המתקרב, שבו יכול יום ההולדת של בני, לא בדיוק הספקתי לקחת קורס לפיסול (אבל מאמינה שהצליח, כמובן בעזרתכם הרבה).זו גם התנצלות על השאלות הצפויות להגיע הקטנטן בן ה-5 רוצה עוגת נמו (עם בובת נמו, הדגיש) הרעיון עוגה מרובעת מצופה בבצק בצבע תכלת (דרך אגב איך עושים את זה, או קונים את זה?), אלמוגים סגולים עומדים ומתוכן מבצבץ נמו ואביו, לשאלות: 1. איך בדיוק מעצבים בובת נמו, עם תבנית בלי תבנית 2. איזה חומרים אני צריכה (כאילו CMC, דבק סוכר? ומה עוד 3. ראיתי את העוגות עם המקלות הדקים ועליהן יש צורה נגיד כוכב או דג קטן, ממה בדיוק הם עשויים ומה זה המקלות הגמישים האלו, ואיפה קונים אותם? 4. אני צריכה את העוגה מוכנה עד יום שלישי בלילה (עוד יש לי תקווה לישון) היום הולדת ביום רביעי 5. כל פיסת מידע נוספת מאוד תועיל לי אז תודה מראש
 

net the jet

New member
אנסה לעזור...

בצק סוכר קונים...לא יודעת מההיכן את, אבל יש רשימת חנויות במאמרים ( אם לא פה-בפורום מתקדמים ) באותה חנות את קונה גם צבעי מאכל על בסיס ג'ל-ועם טיפה צבע על קיסם, לשה לתוך הבצק עד לקבלת הצבע שאת רוצה. בזמן הלשיה ורידוד "מקמחים" את משטח העבודה עם קורנפלור או אבקת סוכר למניעת הדבקות. cmc זה חומר ( כימי ) שעוזר ביבוש מהיר של הבצק ונותן יציבות רבה יותר לפיסולים. לא חובה להשתמש בו, תלוי במצב בצק הסוכר, מזג האויר.... המקלות הגמישים אילו חוטי ברזל מלופפים בנייר שקונים בחנויות של מלאכת יד. אני מציעה לך כבר מחר להתחיל להכין את העוגה-זה לוקח זמן ואין בעיה שאם את מסיימת שהעוגה תשאר ככה ( לא במקרר ) הבצק אוטם אותה והיא נשמרת טריה. לגבי פיסול-נימו יחסית פשוט, לא הייתי עושה עם שבלונה. יש המון עוגות עם נימו-גם באתר של המתקדמים וגם ברשת בכלל-תעשי חיפוש. אם את צריכה עוד עזרה-שאלי ! בהצלחה.
 
התחלתי לחלום על עוגות- עוד שאלות

תודה על ההסבר, עוד שאלה האם אני צריכה דבק סוכר, כי לגוף של נמו צריך לחבר גם את הסנפירים והעיניים, אז האם צריך או אפשר גם בלי ואיך? והאם ניתן גם לעשות שנמו יהיה מבריק, איזה חומר מאפשר ליצור גוון כזה? ועוד דבר קטן, כמה זמן לוקח לדמות כמו נמו (בגודל של 5 ס"מ בערך להתייבש?) ולגבי סדר העבודה, חשבתי קודם לפסל את נמו והאלמוגים וגם כמה כוכבים ורק ביום למחרת להכין את העוגה ולשדך בין הכל, מה אתם אומרים? ואיך בדיוק אני משדכת בין הדמויות האלמוגים לעוגה?
 
אם את קונה CMC אז הדבק הטוב

ביותר הוא פשוט CMC עם מים - ממש SUPER GLUE הברקה - על ידי מריחה של PIPING GEL (תעשי חיפוש, צרפתי הסבר איך מכינים לפני כמה ימים) תני לבצק להתייבש כ 24 שעות, זה אמור להספיק לא ממש הבנתי מה זאת אומרת איך את משדכת בין הדמות לאלמוגים . אפשר להכין את הדמות על משטח עגול למשל, ואז להניח אותה במרכז העוגה, וזה מה שיוצר את העניין. את פשוט מצפה את העוגה כרגיל ואז מעבירה בעדינות את האלמנטים לעוגה מקווה שעזרתי
 
לא מצאתי

חיפשתי את המתכון לפייפינג ג'ל בעברית באנגלית, אך לא מצאתי. אודה לך על הפניה להסבר.
 

net the jet

New member
פיפינג ג'ל ניתן לקנות, זה כמו ג'לי

שאפשר לצבוע בצבע מאכל והוא נותן את המראה של מים. אני אנסה לחשפ לך את ההסבר.
 

net the jet

New member
מצאתי-תשובה של אילת באיזה שהוא

שירשור • פיפנג ג'ל הוא חומר שקוף על בסיסו איילת נתנאל ו 13:26 | 17/05/05 ג'לטין. ניתן להוסיף לו צבעי מאכל. מכיוון שהוא גם שקוף וגם מבריק הוא מצויין כאפקט מיים למשל. אפשר להכין בבית: 2 כפות ג'לטין 2 כפות מים קרים 2 כוסות סירופ תירס בהיר להמיס את הג'לטין במים הקרים. לחמם על אמבט מים (בן מארי) עד שנמס לחלוטין אבל לא רותח, להוסיף סירופ תירס עד חימום. לצנן ולשמור בקרור, נשמר כך עד חודשיים. רויאל אייסינג נותן אפקט אטום וטוב למילוי שטחים וציור. בחירת החומר על פי הצורך הספציפי ( וכמו שכתבתי קודם-אפשר גם לקנות אותו באותן חנויות מתמחות )
 

net the jet

New member
דרך אכב-ןגבי הברקה של עוגות

אני קניתי בלונדון מין חומר שנקרא ממש ורניש, אמנם מצוין עליו שהוא אכיל...אבל לא הייתי נוגעת בו ( ממש כמו פוליטורה ) הוא אכן מבריק. קראתי גם שניתן למרוח שמן בשכבה עדינה ( או לא-אם למשל לא אוכלים ) וזה נותן ברק לעוגה.
 

net the jet

New member
עוד משהו...בד"כ להדבקה של אלמנטים

תוך כדי העבודה כשבצק טרי, מספיק טיפונת מים ( טיפה עם מכחול ) אין ממש צורך החומרי הדבקה אחרים. קחי בחשבון שה cmc הוא תןצר כימי ( אני אישית ממעטת להשתמש בו ) סדר העבודה משתנה אצל כל אחת. יש כאלו שמכינות את האלמנטים וישר עובדות על העוגה, יש כאלו שמכינות מראש ( ואפשר חהכין הרבה זמן מראש ) אם את מכינה מראש, אז האלמנטים כבר יהיו די יבשים ואז ההדבקה צריכה להיות או עם רויאל או עם טיפת cmc עם מים. ( אני מרטיבה את הבצק הטרי ןעליו מניחה אלמנט יבש, ואם הוא קטן-זה נדבק ואין שום בעיה. )
 
תודה על ההסברים,

אם יהיו עוד שאלות אחזור ומקווה שאצליח במידה וכן הוסיף את התמונות
 
איך צובעים את נמו?

האם ללוש את הבצק עם צבע, כי ניסיתי אתמול עם אדום וצהוב שיצא צבע מאוד חיוור. או לצבוע אותו אחרי ייבוש? ומה זה בדיוק סירופ גולדן? זה מה שהציאו לי במקום סירופ תירס (שנחוץ לפיפינג ג'ל)
 

net the jet

New member
כן, ללשו צבע לתוך הבצק, עד שתגיעי

לצבע שאת רוצה. גולדן סירופ זה כמו סירופ תירס..
 
למעלה