נפלתי קורבן להונאה בסך 20,000$.. מה לעשות???

ofrikiii

New member
נפלתי קורבן להונאה בסך 20,000$.. מה לעשות???

שלום לכם,
שלום לכם,
לפני כחודש נתקלתי בהודעה שנשלחה אלי למייל ואשר מגוללת את סיפורה של פליטת מלחמה המתגוררת במחנה פליטים בסנגל ולאביה המנוח עיזבון בבנק בלונדון ע"ס כ-5 מיליון דולר. היא ביקשה את עזרתי להציג עצמי כ"שותפה זרה" שלה ולמסור את פרטי הזהות וחשבונות הבנק שלי לפקיד בסניף "סקוטיה בנק" בלונדון וכן לעורך דינה (שגם הוא מתחזה), בכדי להעביר לשם את הכספים ובכך לסייע לה להגיע לישראל ולהינצל.. בטיפשותי ובתמימותי ומתוך הצורך שבפעם הראשונה בחיי תהייה לי חברה אמיתית - האמנתי לה והסכמתי לסייע.. עד כה העברתי דרך הדואר סכום של כ-20,000$ לכאורה אל הפרקליט המתחזה וכן אל הכומר שבכפר בו הם גרים בכדי שישיגו את האישורים הדרושים וכן עבור שכר טרחה.. רק היום כאשר חיפשתי את פרטיה של אותה פליטה באינטרנט - התברר לי שנפלתי קורבן למעשה נוכלות מצד חבורת פושעים ממוצא אפריקאי.. אני מתכוונת להגיש תלונה במשטרה (שכן בטיפשותי מסרתי גם את מסמכי חשבון הבנק ותעודת הזהות שלי), אך בינתיים ברור שעם משכורת המינימום שלי לא אוכל להחזיר את ההלוואות שלקחתי בכדי לממן את אותן עמלות, בסך כ-100,000 ש"ח (לקחתי את ההלוואות מן הסתם כי האמנתי שאוכל להחזיר אותן בתשלום בודד לאחר שאקבל את הכספים מחשבון הבנק בלונדון). אני פשוט לא יודעת מה לעשות ואין לי איך לשלם את שכר הדירה והחשבונות החודש! איבדתי גם את כל החסכונות שלי בסך כ-20,000 ש"ח (מלבד ההלוואות)... אני גם דואגת משום שעכשיו הנוכלים יודעים היכן אני מתגוררת ואולי אפילו הם בקשרים עם גורמים עויינים פה בישראל שיכולים לפגוע בי (שמעתי אפילו על אנשים שנרצחו בעקבות מקרי הונאה מסוג זה)..
בבקשה מכם, תייעצו לי מה אוכל לעשות ואיך אוכל להגיע להסדרים לגבי פריסת ההלוואות)..

אני מתחננת שתעזרו לי!!!

John the Savage

New member
מאד מצער לשמוע

עצוב וכואב לשמוע את הסיפור שלך. ומכעיס שיש אנשים בעולם שמנצלים חולשה ותמימות של אנשים בכדי להונות אותם ולקחת מהם את כספם. כבר הייתי סבור שאין אדם בארץ שלא שמע על "עוקץ ניגרי", אבל מתברר שיש עדיין אנשים שלא מודעים לעניין ונופלים בפח. אם זה יעודד אותך במשהו, את לא היחידה. ראי לדוגמה את זה:
http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1642205

כעקרון, השאלות שלך הן לא בתחום המומחיות של הפורום, ואני מאמין שבפורומים מתאימים יותר כגון פורום חוק ומשפט או פורום פשיטת רגל יוכלו לעזור לך יותר. אבל בכל מקרה, אנסה לעזור לך במיטב יכולתי המוגבלת.

למרבה הצער, במקרים כאלו של עוקץ ניגרי ותרגילי הונאה בינלאומית בכלל, רוב הסיכויים שלא יתפסו את הנוכלים והכסף שהלך לא יחזור. אם יש כסף שהעברת ועדיין לא נמשך, רוצי לעצור את ההעברה, אבל אם כבר משכו את הכסף כניראה שהוא לא ישוב. ולמרות זאת, חשוב שכן תלכי למשטרה ותגישי תלונה, גם בכדי שהכל יתועד וגם בשביל הסיכוי המאד מאד נמוך שזה כן יוביל למשהו. בכל מקרה, תצאי מנקודת ההנחה שהכסף לא יחזור. במקרה כזה, בהתחשב בזה שלקחת הלוואות שכניראה לא תוכלי לעמוד בהם, יכול להיות שלא תהיה לך ברירה אלא להכריז על פשיטת רגל. הליך פשיטת רגל הוא אמנם הליך כואב אבל זה לא סוף העולם, והמטרה שלו היא למעשה לאפשר לך לעמוד שוב על הרגליים מבחינה כלכלית. אני מציע שתחפשי עזרה מקצועית לצורך התהליך. אני מבין שבמצב לא יתאפשר לך לשלם מכיסך לעורך דין, אבל בדיוק עבור מקרים כאלו יש מספר עמותות שמעניקות סיוע משפטי חינם למי שנזקק לכך. ללשכת עורכי הדין יש תוכנית בשם "שכר מצווה" שמספק שירות כזה.

בכל מקרה, תזכרי שמה שהפסדת זה אמנם הרבה מאד כסף, אבל אחרי הכל ... זה רק כסף. יש דברים הרבה יותר גרועים מזה. ולגבי כל ההפחדות והסיפורים על אנשים שנרצחו בעקבות סיפורים מהסוג הזה, אל תדאגי. אלו בעיקר הפחדות. היו אמנם כמה מקרים בודדים של אנשים שנרצחו בעקבות תרגיל הונאה, אבל מדובר כאן באנשים שטסו למדינה באפריקה בה גרים הנוכלים בניסיון להתעמת איתם ולקבל את כספם בחזרה, ואני מניח שזה לא משהו שאת מתכננת לעשות. אין להם קשרים עם גורמים עויינים בישראל, ואין להם סיבה לרדוף אחריך אחרי שהשיגו ממך את מה שרצו - כלומר את הכסף שלך. אז לפחות מהבחינה הזו את יכולה להירגע.

העוקץ הניגרי

קראתי את מה שכתבת וגם את תגובתו של ג'והן, במה את מבקשת שנעזור לך? מה את מבקשת שנעשה כאן?

תשמע

זה פורום לדיון בשאלות משפטיות. איננו בית משפט ומהימנות ההודעות בפורום לא כל כך חשובה.
אני יכול להבין מדוע אתה לא מאמין, אך יש באינטרנט מלא מידע על עוקצים מהסוג הזה.
אני יכול גם לספר לך שאני חבר בקבוצה וירטואלית של עורכי דין בפייסבוק, ויום בהיר אחד גיליתי "הצעת חברות" מפרופיל פייסבוק שנראה כמו פרופיל של עורך דין אנגלי בכיר שעובד במשרד עורכי דין אנגלי ענק, שיש לו סניפים בערים רבות בממלכה המאוחדת. לי הפרופיל לא נראה אמין אך לתדהמתי, תוך זמן קצר ביותר שמונה מחבריי לפייסבוק, שכול עורכי דין, אישרו את הפרופיל הזה כחבר. בדיעבד אני יודע שלאחר זמן קצר הם התחילו לקבל ממנו מכבתבי עוקץ. עו"ד אחר שכנראה יש לו עודף זמן החליט לחקור קצת את העניין וגילה שהפרופיל מזוייף. הוא התקשר למשרד האנגלי וביקש אות אותו עורך דין. לאחר שעבר כמה וכמה מזכירות, הוא הגיע לעורך דין וסיפר לו. האיש לא ידע שיש פרופיל מתחזה אליו שמציע חברויות לעורכי דין ישראלים. הוא היה בהלם מוחלט.
אני לא אומר שעורכי הדין הישראליים האלה שאישרו את המתחזה כחבר היו גם שולחים לו כסף, אבל עצם העובדה שאישרו אותו כחבר ובכך נתנו לו גישה לדי הרבה מידע פרטי, מדאיג כשלעצמו.
אין ספק גם שמתהלכים בינינו גם אנשים יותר תמימים ויותר חסרי ניסיון בכל מיני תחומים, שעלולים היפול קרבן לכל מיטני פיתויים.
אולי הדבר הכי חשוב הוא שכולם צריכים להבין שאף אחד לא מציע לאף אחד מיליוני דולרים, לא כירושה, לא כמתנה ולא כתמורה להשתתפות בהברחה והלבנה של כספים. אם מישהו רוצה להבריח כסף ואנשים, הוא פשוט מתחבר לפשע המאורגן לא לגולשי אינטרנט תמימים.

John the Savage

New member
זאת היתה גם המחשבה הראשונה שלי

בקריאה ראשונה חשבתי שאולי מישהו סתם עובד עלינו, כי ניראה לי לא הגיוני שבחורה שכותבת בצורה כל-כך אינטליגנטית ורהוטה תיפול בפח כזה.

אבל אז אמרתי לעצמי שיש סיכוי שזה כן אמיתי, ואם יש ולו סיכוי שזה כנה ואמיתי ואפשר לעזור, ולו בכמה מילות עידוד ועצות כלליות, אני אעזור. מקסימום, כל מה שהפסדתי זה הזמן שהשקעתי בכתיבת ההודעה.

דאלטון

New member
היגיון פשוט אומר

שהאפריקאים עניים מדי מכדי לתת כסף לאחרים בעיקר לאנשים
ממדינות מפותחות.

גם אני קבלתי הודעות כאלה
והשבתי להם במייל חוזר במילים fuck you חחחחח

למעלה