נפלתי קרבן לקבלן נוכל

boxig

New member
נפלתי קרבן לקבלן נוכל

לפני כחודש נפלתי קרבן למעשה נוכלות והונאה שבוצע בצורה עדינה ע"י אדם שהציג עצמו כקבלן שיפוצים. במשך החודש שחלף למדתי מספר דברים ולדעתי אזרחים רבים נוספים נופלים קורבן לשיטה דומה. מאחר והמשטרה אינה מעוניינת לטפל במקרה בודד שלדעתה הינו סכסוך אזרחי, אם מספר קרבנות יתלכדו הרי שתוכח שיטת ההונאה המופעלת כשיטה החוזרת על עצמה. להלן השיטה: הקבלן נותן הצעת מחיר זולה במיוחד לשיפוץ ומבקש מעט כסף על החשבון. הוא מתחיל לעבוד ומבצע עבודות שעלותן נמוכה מאד כמו הריסה או גירוד אותם מבצע פועל זר העובד לפי שכר יומי. הקבלן משתדל לגרום כמה שיותר נזק כמו פגיעה בצנרת המים ובמערכת החשמל ומשאיר את פסולת הבנין בתוך הדירה. כשמגיע שלב הבניה שעלותו גבוהה וכוללת חמרי גלם, מבקש הקבלן כסף נוסף לקנית חמרי הגלם. עם קבלת הכסף הנוסף נעלם הקבלן. כשנוצר קשר עם הקבלן הוא טוען כי מסיבה זו או אחרת המחיר שסוכם אינו המחיר המתאים לעבודה ודורש כסף נוסף, והרבה. האזרח הקרבן מתנגד ודורש את כספו בחזרה. כאן טוען הקבלן כי הכסף שקיבל לא יוחזר מאחר שהוא יהווה תשלום עבור העבודה שביצע עד כה. בשלב זה מבין האזרח כי נפל קרבן ובפניו שתי אפשרויות: או שהוא מחפש קבלן אחר שיבצע את העבודה או שהוא מסכים לשלם סכום נוסף לנוכל. האזרח מוצא עצמו במלכודת כאשר דירתו הרוסה, מנותק ממים וחשמל, שטח הדירה מלא בפסולת בנין ועליו להחליט מהר. הוא מקבל הצעות מחיר חדשות וכמובן גבוהות יותר מההצעה המקורית משתי סיבות. האחת, הקבלנים רואים שהוא תקוע ואינם ממהרים לתת הצעה זולה, והשניה, מתברר שההצעה שקיבל מהקבלן הנוכל הינה נמוכה , מתוך כוונת תחילה להפיל את הקרבן בפח. אם האזרח יבחר באפשרות הראשונה, יצטרך לשלם את מלא הסכום לקבלן החדש. אם יבחר באפשרות השניה, יחשב הסכום ששילם כמקדמה כחלק מהתשלום. בשני המקרים האזרח מפסיד. בנוסף, במקרה שלי לפחות, מאיים הקבלן שאם אביא קבלן אחר לסיום העבודה יפעיל נגדי צו הפסקת עבודה. זהו בהחלט ניסיון להוציא כסף תוך ניצול מצוקה ותחת לחץ. אם למרות הכל מחליט האזרח על האפשרות הראשונה וחושב לתבוע את הנוכל, מתברר לו שאין בידיו כתובת אמיתית למשלוח מכתבים מעורך דין או מבית המשפט. וגם אם יגיע בסופו של דבר לבית המשפט, עדין עליו לזכות במשפט וכנראה לבצע הוצאות לפועל ומהלכים חוקיים אחרים בניסיון להחזיר את כספו. לדעתי רוב האזרחים מעדיפים בלית ברירה לבחור באפשרות השניה, שהיא אולי זולה יותר וקלה יותר, ונותנים לקבלן הנוכל סכום כסף נוסף. כאשר מדובר במקרה בודד נראה הדבר בעיני המשטרה כענין אזרחי. במקרה שלי לא רצו לרשום תלונה ונאלצתי ללכת מספר פעמים למשטרה עד שמישהו יעץ לי להתעקש ולתבוע רישום תלונה, ואכן זו נרשמה, אך עד היום כנראה לא טופלה. אני בטוח כי קרבנות כמוני זוכים לתגובה דומה ורובם חוזרים לביתם ההרוס מבלי שנרשמה תלונה במשטרה. מהר מאד הם מבינים שתביעה אזרחית תהיה לא קלה, הן באיתור הקבלן והן בגביית הכספים. לדעתי יש כאן בהחלט עבירות פליליות של התחזות, הונאה ומרמה מהסיבות הבאות: הקבלן אינו מוסר כתובת בו ניתן לאתרו למשלוח מכתבים. הצעות המחיר הינן כה זולות , את זה גיליתי אחר כך, שהן מרמזות על ההונאה הנרקמת. גם אם יש ויכוח כספי הקבלן אינו עומד בלוח הזמנים שנקבע, שהרי הוא יכול לתבוע את האזרח על כסף שלדעתו מגיע לו. במקום זאת הוא נעלם ותוקע את האזרח במצב תחת לחץ עם דירה הרוסה. נקודה נוספת: על פי חוק הגנת הצרכן , הטעיה וניצול מצוקה, נותן השרות חייב להזדהות. במקרה שלי מסתיר הקבלן את כתובתו ומכתבים ששלחתי, כולל לכתובת שמסר לי ולכתובת שקיבלתי ממשרד הפנים, חזרו כ"לא ידוע". לפי סעיף אחר לאותו חוק דרישה כספית נוספת מאזרח התקוע עם דירה הרוסה הינה ניצול מצוקה, כך שלכאורה יש כאן עבירה על שני סעיפים בחוק כאזרח שאינו מכיר את החוקים אני מקווה שהסיפור יביא למספר תוצאות: קשר בין אזרחים שנפלו קרבן לאותו נוכל בכדי לפעול במשותף להחזרת כספם. הוכחה למשטרה כי קבלן מסויים עובד לפי שיטה קבועה להוצאת כספים מקרבנות תמימים. הקמת לוח מידע בו יוכלו אזרחים לקבל מידע על קבלנים אמינים ועל אלה הנוקטים בשיטות כמו זו שתוארה. כל מי שיכול לעזור לי ביעוץ או עבר חוויה דומה, אנא כיתבו

וואווו ../images/Emo12.gif

אין לי מילים, אלא להשתתף איתך בצערך. אי רואה שהמקרה מדיר שינה מעינייך ובצדק. מישהוא יודע איפה אפשר להשיג את מחירון דקל??? כך אפשר לראות באמת אם המחיר מופקע במיוחד או זול במיוחד עד כדי כך שיעורר חשד. אני מאחלת לך שתצליח לצאת מהמילכוד, ואולי כדאי לפרסם את שם הקבלן ומספר הטלפון שלו, על מנת למנוע קורבנות נוספים.

קבלנים ומחירים - הבעת צער עמוקה

התייחסתי לנושא ראה את תשובתי לגבי זיו - בדף הפורום . הגיע הזמן לכולם שתדעו עסקי הבניייה הם למקצוענים אין בחיים מתנות חינם גם שנותנים הצעת מחיר זולה ומושכת צריכים לשאול את השאלה מה קורה כאן האם כולם גנבים? . לצערי הרב אין מה לעשות הרבה הפסדת ראה זאת כשכר לימוד לעתיד . ולשאר באי הפורום הצעתי במקום לחשב כמה הקבלן מרוויח ולהכנס לכל מיני חישובים מיותרים יש להכין שעורי בית ע"פ ההוראות הבאות 1 הכנת כתב כמיות 2 הכנת תמחיר שנותן כיוון ע"פ מחירוני דקל או מחירון אחר שמקובל בשוק . 3 לצאת למכרז דרך דפי זהב . 4 לקבל הערכות שונות מקבלנים שונים ולראות את הפיזור . 5 לנהל מ"ומ עם 2 קבלנים בו זמנית. 6 לבקש המלצות . 7 לראות וחובה לראות ולהתרשם מיכולתו לא רק המקצועית אלא גם ביחסי אנוש כי סביר מאד בתהליך שיפוץ ישנם תוספות ובעיות ודברים לא נראים . 8 לחתום חוזה עם הקבלן המפרט בצורה מדוייקת מה מגיע לו ומה מגיע לך. 9 לדאוג שבחוזה יופיע סעיף על שמירת חלק מהכסף כערבות עד לגמר העבודה . 10 לבנות חוזה טוב שתמיד יהיה אפשר לברוח ממנו במידה ולא נראה . בכל מקרה אני מצעטר שזהו המצב אבל הצעות אלו יופיעו לאחרים כאמצעי עזר ןשןב אין מה לעשות הרבה בעניינך פרט מלחפש קבלן אחר ולעבור על 10 הדברות הנ"ל

מאגר

New member
../images/Emo49.gifכי אנו מחפשים זול ../images/Emo18.gif

אילו שאלתה קודם והייתה לוקח קבלן בעל רשיון וחבר היתאחדות הקבלנים סיביר להניח כי היה לך לאן לפנות כמו כן היתה לך כתובת מגורין או משרד של אותו קבלן שיפוצים אבל מאחר ואנו מדינה שך שיטת m.b.c.מניגינג באי קומבינה וחפיפניקים מביתן ומלידה וחיים על משה סמוך עלי כך אנו ניראים וכך מרמים אותנו אילו נהגנו לפי החוק ולפי נוהל תקין ונכון דברים כאלה לא היו קורים במקומותינו חז"ל היו אומרים "שכל בית ספר עולה כסף" פעם הבאה תעשדה את הבדרים בצורה מסודרת ועל לך לחפש את הזול ביותר כי חז"ל אמרו "שאין יותר זול מהיקר ואין יותר יקר מהזול" אני משתתף בצערך ומקוה שעכשיו למדתה כיצד לנהוג ואיך לטפל במצבים לפעם הבאה

צער לי, אתה לא פחות אשם! ../images/Emo81.gif

מה בדיוק הטענה: 1 . אינני יודעת את גודל השיפוץ, אבל בכל מקרה, מתחילים עם תכנון, אחר-כך מכרז, על פי תכנית וכתב כמויות. - לא עשיתה את זה, לפי דברך... 2 . עם המתכנן, מפקח, ובוודאי עם הקבלן, חותמים חוזה. כל הפרטים חייבים להופיע שם, כלל מס´ זהית, כתובת, טלפון... וגם כדאי לבדוק שהם נכונים, לפני שאתה משלם אגורה. - לא עשיתה את זה... 3 . תשלומים, רק לפי התקדמות הביצוע, זאות אומרת, אתה לא משלם קדימה שום דבר. הריסה ופינוי פסולט, יום - יומיים עבודה, אם לקבלן אין כסף לממן את זה, עדיף לא להתחיל איתו בכלל. 4 . אם כבר שילמתה, איפה החשבונית, הקבלה? - אלהם רשום מס´ עוסק מורשה, ואם הקבלן לא חברה, אלא רק עצמאי, מס´ עוסק מורשה = מס´ זהות. קיבלתה קבלה, חשבונית? שילמתה בצ´ק "למותב בלבד" שרק לחשבונו יכול להפקיד? סביר לניח שלא, כי אז לא לפורום, אלא לבית המשפט הייתה כותב. רציתה לחסוך את המ.ע.מ.? להיות שותף לעבירה פלילית? אזרח הלא כל-כך תמים, שילמתה רבגלד יקר, אולי, זה ילמד אותך, ואחרים, שעדיף לעבוד לפי
. ובקשר להמשך.... תקח אוויר, תקח איש מקצוע ללוות את הפרויקט שלך... אל תתן לעבוד בלי חוזה, ואל תישלם, רק שקיבלתה תמורה. אל תיהייה בלחץ, כי זה לא עוזר. תבקש כמה הצעות מחיר, ובמקום לספר את הסיפור, תגיד פשוט, שאתה פיטרתה את הקבלן, כי רמת עבודתו לא הייה מתאים לך. במאת צער לי, אבל זה לא סוף העולם!

מטית

New member
אווה, אל תהיי

זונה!! ברור מאוד מה המקרה של איש תמים וקבלן תחמן, אז בבקשה ממך!!

למעלה