נפל דבר בישראל:אושר לבנות זוג

שילה1

New member
נפל דבר בישראל:אושר לבנות זוג

לסביות לאמץ אחת את ילדיה של השניה. לעניות דעתי,התקדמות של ממש בעולם שבו יש זוגות כאלה,ומעין השלמה עם עובדה. אשמח לדעתכם!

צלליתה

New member
גם אותי שמחה ההחלטה

אין לי ספק שזוג אוהב ותומך יכול לגדל ילדים בהצלחה רבה ללא קשר להעדפות המיניות של כל אחד מבני הזוג. יצא לי לפני זמן מה לבלות בחברת זוג הומוסקסואלים, שחיים כזוג ונישאו (בארץ אחרת). היתה שם תינוקת והם שניהם נמרחו עליה ולא עזבו אותה לשניה. הלב שלי נשבר.

שילה1

New member
מכירה זוג נשים בסביבתי.שתיהן

מקסימות,מגדלות ילד מדהים לתפארת,ומבחינתי-משפחה למופת. מאחלת לכל הזוגות הללו,שמאבקם יוכתר בהצלחה.

הגדרה של "זוגיות נכונה"

כחברה אנחנו עדיין בוויכוח בכל הנוגע ל"זוגיות נכונה". ישנם ביננו ואני מקווה שהם הרב באוכלוסיה, שכבר הפנימו את ההבדל המשמעותי שבין סטיה מינית לנטיה מינית ומוכנים לקבל את המיעוט השונה. חלק אחר של האוכלוסיה ובמיוחד אחינו מהמגזר הדתי/חרדי עדיין לא מסוגלים להנתק מההלכה ולחשוב במושגים מודרניים יותר בכל הקשור ליחסים הומו-לסביים. לדעתם תא משפחתי כולל בתוכו זוג הורים משני מינים וכמובן ילדים המשותפים לשניהם. כל צורת חיים אחרת שאיננה עונה להגדרה זו מוקצת מחמת מיאוס וכמוה כסטיה. בית המשפט העליון קבע תקדים חשוב המכיר בחלק מהבעיה. הוא קבע שטובת המאומץ אינה צריכה להיות תלויה בתפיסה החברתית המקובלת. במילים אחרות: ילד יכול להתקיים, להתפתח ולגדול גם במחיצת הורים מאותו המין והוא לא יפגע כהוא זה. יחד עם זאת אנחנו כרב בעל הנטיה "הרגילה והמקובלת" חייבים להפנים את השינויים המתחוללים לאט לאט בתחום ההגדרה הזוגית ולהבין שגם לבעלי נטיה אחרת יש חובות וזכויות בדיוק כמו לנו וזכותם להגדיר לעצמם את המהות של הקשר המשפחתי.

אלמרה

New member
אותי מעניינת השאלה מה היה עושה בגצ

מול עתירה של בני זוג, הורים זכרים - האם היו מקבלים את אותו היחס בבית המשפט? ובתקשורת?

שילה1

New member
אלמרה-מניחה שלאור נאורות בית המשפט

היו מקבלים אותו יחס. וזכור לי המקרה של דייל אל על,ואחרים. מכל מקום-יש בכך פתח להבנה בנוגע למשפחות קצת שונות מהמקובל,עובדה מעודדת לכשעצמה.

Gilliana

New member
אני נוטה להאמין...

שלא היה הבדל. בכל אופן - החלטה משמחת. נקווה שההחלטה מסמלת את סוף עידן השלטון הדתי במדינה.

למעלה