נפנוף של גפיים בתגובה להתרגשות

נפנוף של גפיים בתגובה להתרגשות

אולי לא המקום המובהק לשאול ובכל זאת - עד איזה גיל לדעתכם מקובל לנופף ולהניע גפיים נמרצות כתגובה להתרגשות? יש לנו תינוקת בת 8 חודשים (אחות לבן המאובחן על הספקטרום) שמרבה לנופף ידיים ורגליים ה ר ב ה, לעיתים כאשר מבחינה בנו מתקרבים למיטתה כאשר מתעוררת (גם בלילה!), בתגובה לטלויזיה או כל גירוי אחר שגורם לה להתרגשות ולפעמים כשסתם עייפה. היא עדיין לא משמיעה/מחקה הברות או משתמשת בג'סטות כך שאין הרבה סימני הרגעה אחרים. הרבה תינוקות שאני רואה בגיל הזה כבר יותר נינוחים ובעלי סף ריגוש יותר גבוה...מה דעתכם?

Revital52

New member
קשר עין

חשוב להתייחס לקשר העין...האם היא יוצרת קשר של מבוגר - חפץ - מבוגר כשהיא מעוניינת בחפץ כלשהו או מבט אך ורק לחפץ. זאת נקודה חשובה. בהצלחה טלי

כדאי להגיע למעקב בהתפתחות הילד ולעשות בירור

שלום לך, נפנוף גפיים איננו סימן יחיד ולרוב אפשר למצוא סימנים נוספים לקושי התפתחותי, אם הוא קיים. בעבודתי בהתפתחות הילד במשך שנים, ראיתי סימנים מחשידים שונים אצל תינוקות בגיל חצי שנה ולעיתים עוד קודם. ברובם טיפול מוקדם עזר משמעותית, וגם התיחסות לתזונה. שתי אמהות, ראו שינוי מהיר ותועלת בהוצאת החלב ותחליף חלב על בסיס חלב מתפריט התינוק. השינוי נראה בבירור בתוך שבועיים וכדאי גם לך לנסות. כדאי להגיע איתה לבירור מסודר ולראות סימנים ויכולת תקשורת. ויש מה לראות כבר בשלב הזה, אצל מי שמנוסה בסימנים ראשונים. לדוגמא מעקב עיניים, קשב משותף, התיחסות לאחר, משחק משותף ועוד. בגיל 8 חודשים בהחלט צריכות להישמע הברות וזה שהיא איננה משמיעה, בהחלט דורש התיחסות. בהיבט הויסות יש תועלת גם בבירור של ויסות חושי ורגישות לחלב וגלוטן. האם האח מקבל תזונה רגילה? מה היא אוכלת?

ברוכה השבה תלמה

עד גיל חצי שנה הנקתי בלבד

אך מאחר ובדיקת צואה העלתה סוכר בצואה (וגם הצבע היה ירוק כהה ובמרקם רירי למרות הימנעות מוחלטת שלי ממוצרי חלב), עברתי בהמלצת הגסטרו אנתרולוג לפורמולה Lactose Free וראינו שיפור ניכר בצבע ובמירקם. חוץ מזה, היא כבר השמיעה הברות לפני כחודש בערך כמו גם צרחות דולפין אבל זה נעלם והיא כעת שקטה מאוד. יש לה קשר עין ומחפשת תגובה שלי כשמשחקת או כשמצליחה להפעיל צעצוע שמפיק צליל. הבנתי שטווח הנורמה לגבי הפקת הברות הוא 6 חודשים עד 11 חודשים - האם לא נתקלת תלמה בתינוקות שהגו הברות, הפסיקו קצת וחזרו לעשות כן והתפתחו נורמלי? הבנתי שזה די שכיח (או שאני טועה?)...

only girls

New member
לא ברור מה לא בסדר...

לי 4 בנות, 2 מהן תאומות בנות 8 חודשים היום, וכולם נופפו בידיים מהתרגשות בגיל זה. הן מבתאים את הצורך בתשומת לב (הרמה לידיים וכו') באמצעי זה - ילדים שכבר זוחלים עושים זאת באופן אחר. אצלי כולן קצת עצלניות...

razgalili

New member
אני יכול להעיד שבמקרה של התרגשות רבה

ראיתי מבוגרים (ומבוגרות) מנפנפים ידיים בהתרגשות.
כולל החתום מטה

למעלה