נפצעתי בעבודה

סמאילי

New member
נפצעתי בעבודה

כבר כחודשיים בחודש מחלה (קרע בגיד הכתף כתוצאה מעבודה פיזית) עכשיו אני מוזמן לשימוע. מה כדאי לומר: לדרוש תאונת עבודה / פיצויים או שעדיף שיפטרו אותי? אני בכל אופן לא רוצה לחזור לעבוד בעבודה הזאת. היה לי "נוח" להישאר בבית ולקבל משכורת (חלקית אומנם) ולכן לא התפטרתי בעצמי (מה גם שלא רציתי לוותר על הפיצויי פיטורין).

תאונת עבודה

שלום רב, לא ציינת כיצד ארע לך הקרע בכתף, האם ממאמץ פיזי לא רגיל וחד פעמי או ממאמץ מתמשך, קבוע פיזי שגרם לתוצאה. ההבדל הוא משמעותי, בשני המקרים יש לך זכאות לפיצוי מביטוח לאומי, אבל במסלול קצת שונה, ולכן חשוב לדעת מה הפרטים. לא הבנתי למה אתה מוזמן לשימוע? האם לפי מה שנוח לך אתה תגיד אם זה תאונת עבודה/פיצויים/פיטורין. על מנת לענות לך בדיוק אשמח אם תוכל לחדד את השאלה. בברכה,

סמאילי

New member
אין לי מושג

מה נכון להגיד ובמה להודות... מה שבטוח, הקרע הוא ממאמץ ממושך - עבודה פיזית שלא הייתי רגיל אליה לאיזה פיצויים אני זכאי? וממי? איך לקבלם? ביום א' אגיע לשימוע - לא אמרו לי מהי הסיבה מה נכון להגיד / לדרוש?

פציעה בעבודה

שלום שוב, אני מציעה שלפני שתגיע לשימוע תהיה מודע טוב טוב לזכויותך. זה אומר להבין, בדיוק מה קרה לך בתאונה, ומה הזכות שלך לפי זה בביטוח לאומי: תאונה/מיקרוטראומה/מחלת מקצוע. ואז תדע בהתאם גם מה לדרוש ומה להגיד. נסה לברר מה מגיע לך או בטלפונים של ביטוח לאומי/ יש גם פורום כזה בביטוח לאומי/עו"ד מומחה ועוד.. בברכה,

סמאילי

New member
האם הם יכולים לפטר אותי?

לדרוש מהם טפסים לתאונת עבודה?

כן

הם יכולים לפטר אותך. אתה לא דורש טפסים אלא מבקש שיחתמו לך על הטפסים. ושוב, ברר קודם זכויותך בביטוח לאומי. בברכה,

סמאילי

New member
קראתי קצת על הנושא

לפי דעתי אני אלך על מיקרו-טראומה: עבודה פיזית שלא הייתי רגיל אליה, עבדתי כשנה וחצי ובמהלך הזמן נוצרה דלקת בגיד הכתף. אבקש מהחברה לחתום על טפסים לתאונת עבודה ואיתם אגש לבט"ל. כרגע אני עובר טיפולי פיזיוטרפיה ובמעקב אצל אורטופד. הצילום האחרון הורא לא להתאמץ פיזית. בעבודה טוענים שאין תפקיד אחר להציע לי... ביום א' אני מוזמן לשימוע - מעניין מה יגידו תודה בכל אופן.

למעלה