נפרדות

talavi789

New member
נפרדות

היי, לאחר עשור של זוגיות ושני ילדים גיליתי שבת הזוג שלי בגדה בי ומנהלת רומן סוער. היא לגמרי בפרק ב׳ של חייה וכעת אנחנו בתהליך של הפרדת בתים / מגשרים וניסוח חוזה גירושין.
אשמח לקבל כל טיפ בנושא בעיקר מנשים לסביות שעברו את התהליך.... יש לי כל כך הרבה שאלות ולצערי זה נושא שכולם כל כך מתביישים בו
האירו את עיניי

מריוס זכריה

Member
מנהל
כמה הארות או הערות ממני

קודם כל, משתתף בצערך. עולמך מתפרק, וזה באמת משבר אישי קודם כל.

שנית, אני לא חושב שמימד הלסבי בסיפור משנה את המצב מהותית. זה קצת שונה, כמובן. כל שוני הוא שוני. אבל העקרונות האנושיים הם זהים. אז אל תגבילי את עצמך לעזרה מכיוון זה בלבד.

שלישית, לא בטוח שבאמת זה נושא שכולם כל כך מתביישים בו. את מן הסתם מתביישת, אבל אני בהחלט רוצה לעודד אותך לא להתבייש. ברור שכל בושה היא סובייקטיבית, ולכן קשה להתווכח איתה, אבל אני אומר לך: לאבד את הבושה זה שלב מאוד טוב וחשוב בשיקום שלך. הבושה מפריעה לך לקבל עזרה, מפריעה לך להבין יותר טוב מה היה, ומפריעה לך לבטא את עצמך בצורה מלאה וחופשית, כמו שמגיע לך.

(פה אני אפסיק לספור סעיפים...)

בוודאי שטיפול פרטני הוא מאוד חשוב בשלב הזה. אני אפילו מרשה לעצמי לנחש שאת כבר בטיפול... אבל בכל זאת מציין את זה כפריט כמעט חובה במשבר כזה. מעבר לעבודה שעושים בתהליך כזה, יש בטיפול גם תמיכה מאוד גדולה, מאדם מקצועי שאין לו שום אינטרס חוץ מלעזור לך ולהיות בשבילך, באמינות ,ביושר, ובהתמדה. [ואל תגידו לי שמטפלים עושים את זה בשביל הכסף, כי זה ממש לא נכון. הכסף נחוץ, כי כל אדם צריך להתפרנס, אבל זו לא הסיבה העמוקה של המטפל/ת]

הנושא הבא: לימוד מעמיק של כל מה שהיה בקשר הזה, ולמה הוא מתפרק בצורה כל כך סוערת אחרי זמן קצר יחסית (עשור זה קצר לפרק א' עם ילדים) - לימוד כזה לא רק יעניק לך תובנות חשובות מאוד להמשך, אלא שהוא גם יראה לך כמה דברים טובים מאוד שכן יש בפרידה הזאת. זה יראה לך כמה הפרידה הזו יכולה לאפשר לך לגדול, לבטא צדדים שלא ביטאת מספיק, ואם את רוצה, לזכות באהבה חדשה, משופרת ויציבה יותר.

אני (גם כאיש פרטי וגם כאיש מקצוע) מאוד מאמין שכל פרידה, בלי קשר לזהות הצד המפרק, היא הזדמנות לגדילה, ובדיעבד מתגלה כמתנה גדולה. כמובן, עד שמגיעים ל"דיעבד", יש עבודה לעשות...

אני מאחל לך כל טוב.

מזדהה מאד עם מה שכתבת בסוף

יש הרבה דרכים לומר את זה, אם החיים נותנים לך לימונים, תכין לימונדה, וכו'. העקרון יותר חשוב, שכשנמצטים בנקודות האלה בחיים, יש שתי אפשרויות. יש שבוחרים לרחם על עצמם ולסחוב כל יום ויום את הסבל. ויש שבוחרים לנצל את ההזדמנות לשנות דברים.

אישית, אני מתבאס רק לחשוב איך החיים שלי היו נראים אם לא הייתי מתגרש.

חזקוש

New member
מריוס נתן תשובות טובות, את בקשת עצות לתחום הטכני

קשה לתת טיפים כי אין קצה של מושג מה המרכיבים בהסכמים שאתם מבשלות.
אין מידע על מעמד הרישום של הילדים ומה הכוונות שלכן באשר לסגנון ההורות.
גם לדעתי לא אמור להיות הבדל בתהליך בין זוגיות הטרו לבין לסבית.
שאלי דברים שלא בורים לך בהסכם המתגבש
ועל זה אפשר יהיה להשיב.
איפה את נמצאת מבחינה רגשית? מה עשית עם כל הכאב?

קודם כל תגידו תודה שנחסך ממכן העונש של גט ברבנות

כבר הרבה מתגרשים הטרוסקסואליים מקנאים בך. לא ברור במה את מתביישת ולמה. על הבגידה, על הגירושין, על הלסביות? לא ברור.
אנשים מדברים פתוח על כל העניינים האלה.
קשה לתת טיפים כשאת לא נותנת שמץ של מידע. תשאלי שאלות ממוקדות וננסה לענות כמיטב יכולתנו.

למעלה