נפרדנו כך היתה דממה...

נפרדנו כך היתה דממה...../images/Emo79.gif../images/Emo7.gif

איך מתגברים על פרידה ממישהו שהיה כל עולמי במשך שלוש השנים האחרונות? איך ממשיכים הלאה? איך זוכרים לחייך שוב? והאם אי פעם אני אשן בשקט ושלווה אחרי הכל? ואת מי אחבק בלילה? ולמי אחכה בשעה 18:00 לארוחת ערב? ומה הוא עושה עכשו? האם גם הוא סובל, כמוני? אלוהים עד מתי? שוב פעם הרוע ניצח. אני לא יכולה יותר לכתוב אני נחנקת מדמעות שלא יורדות....

התשובה איך נמצאת רק אצלך!

יש לך 2 אופציות--או לסבול ולבכות ולרחם על עצמך בלי סוף עד שיימאס לך לבד ותצטערי על הזמן שבזבזת בבכי וברחמים עצמיים- או האפשרות השנייה פשוט לנער את עצמך ובצורה מאוד קרה ומחושבת להכניס לעצמך לראש שכל הבכיות והדמעות והרחמים העצמיים לא יעזרו ולא ישנו את המצב הנתון--ופשוט להמשיך לחיות עד כמה שזה קשה וזה נשמע כאילו אני לא יודעת על מה אני מדברת אבל הכל מנסיון---אין טעם לבכות זה לא עוזר וסתם עושה קמטים בעיניים--אז תבחרי לך שבוע או שבועיים של בכי רצוף--וזהו-- תעשי דברים חדשים תמציאי את עצמך מחדש--- וזה לא עוזר בכלל לחשוב מה הוא מרגיש?? אולי גם לו כואב??? זה רק מגביר את הכאב! בהצלחה!!!!!!

את תחייכי זה בטוח

ואת תפסיקי דבר ראשון להתעסק במה מרגיש לו, עכשו זאת את ואת ואת.. תחשבי על ההווה והעתיד ולא על האתמול כי הוא היה, יודעת שזה נשמע רע מצידי, אולי חסר רגישות...אבל זאת אני ככה מתגברת.. בהתחלה גם אני הרגשתי כמוך נורא היה אכפת לי הכאב שלו התחושות שלו, כל הזמן התעסקתי במה עובר עליו ומענין למי קשה יותר? ..מה זה משנה בכלל משנה מה לך מרגיש וכרגע לא מרגיש לך הכי בעולם.. אבל את יודעת יש מחר והמחר תמיד מפתיע יותר יפה יותר והכי בעולם.. ובכל פעם לומדים שלא סוף העולם הגיע אלא תחילה של דבר אחר טוב יותר, היה רוע אז היה ..עכשו יש לך דרך חדשה לסלול..קחי יום קחי שבוע אפילו חודש..קצת תבכי קצת תחשבי תפרקי ותתנקי, ואז תראי איך הכל לא השתנה, ה
תמיד מעל וגם ה
תמיד מחממת ואת את פשוט לומדת להיות אחרת, חזקה מבינה וממשיכה לחיות עם המון
ים לרוב...
כשדלת אחת נטרקת אחרת טובה נפתחת לך... והחשוב לא לטרוק פשוט לסגור

בוקר אור מיקי מאוס

וברוכה הבאה הכאב הוא לגיטימי אחרי פרידה מאהוב,אין קיצורי דרך וגם אם כולנו רוצים שתפסיקי לכאוב ותרימי ראש לדרך חדשה ,זה רק כדי שגם לנו לא יכאב בכאבך,אבל תקופת האבל היא שלך והכאב ידעך רק לפי הקצב שלך,השאלה היא מה את עושה עם עצמך עכשיו? איך את עוברת את התקופה הקשה? עד כמה שאני יודעת ישנם שלבים שצריך לעבור בכדי לחזק את הלב השבור בדיוק כמו רגל שבורה. אחד השלבים הוא כעס ,כן זה מוזר ,אחרי שעוברים את הכאב והגעגוע צריך לעבור את שלב הכעס,זה אולי קשה לך אני לא מכירה אך רק אחרי שעוברים את כל השלבים מגלים שיש מקום לעוד חיים. הייתי בסרט הזה ,ויש ספר מעולה שעזר לי מאד להתאושש. מאדים ונוגה מתחילים מחדש.מומלץ מאד לכל הלבבות השבורים.הדרכה מלאה איך לרפא לב שנשבר. בהצלחה

ליזי38

New member
../images/Emo24.gif

איך מתגברים? אין לי תשובה זה כואב זה שורף (תאמיני לי הייתי שם) ממשיכים לאט לאט מקרטעים סוחבים בכוח (מגלים שיש לנו כוחות שלא ידענו עליהם) ויגיע היום לא יודעת מתי אולי מחר אולי מחרתיים אולי בעוד חודש או חודשיים והשלווה תחזור בלילות (לי לקח חודש וחצי של זומביות מוחלטת) ותסתכלי על הפרדה הזו בצורה אחרת. כל דבר בחיינו מסתבר שיש לו מטרה. חשבתי שלא אוכל לחיות יותר ונגמר לי האויר והיום 3 שנים אחרי עליתי מן האפר יש לי חיים חדשים מאושרים יותר מספקים יותר. יכולה רק להבטיח שזה יעבור רק לא יכולה לנבא לך מתי בינתתים קבלי מיליון חיבוקים ליטופים וכתף שאם תרצי למרר עליה בבכי היא כאן בשבילך.

yogibear

New member
מיקי../images/Emo24.gif

הפרידה ממשיהו שהיה חלק אינטגרלי מחיינו אינה קלה. ממשיכים, החיים חזקים מהכל. כפי שכתבתי בעבר, רגשותי הדרדרו לתהום עמוקה מעין כמוה, בציפרניים נלחמתי כדי לנסות לשוב להיות האדם שהייתי. כתבת : " אני לא יכולה יותר לכתוב אני נחנקת מדמעות שלא יורדות" ... יקירתי, אני אדם שכמעט לא בכה, אפילו בלווית אימי חיזקתי אנשים ולא בכיתי. אך כל שנעצר במשך למעלה מ 30 שנים, פרץ את הסכר בנחשול זועם כועס ואלים, בכיתי אחרי שעזבתי את הבית כמו שלא בכיתי מימי. דמעותי זלגו על : אובדן המשפחה, הן המשפחה שהיתה שלי עד אותו יום, והן המשפחה מהצד שלה שעד אותו יום קיבלוני כבנם והיום אני כמצורע בעינהם. חוסר היכולת לראות את בני מידי יום הרגשת אין אונים שאינני יכול לתקן את המצב השקיעה הכלכלית נטישת החברים בתחילה חשבתי עליה רבות, כיום אני חושב בעיקר על עצמי.... איך לשקם את עצמי ולהיות מי שהייתי לפני כן, אדם מאושר ושמח שהחיוך לא מש מפניו. כל יום אני מביט במראה, ורואה שם גבר באמצע חייו שהתבגר לו פתאום, צדעיו החלו מלבינים ביתר שאת, פניו החלו להחרץ בתלמים, עיניו שהיו מלוות תדיר בדוֹק של שמחה ואהבה, מעורפלות קמעה. אם להשתקם רצוני, עלי לחשוב על עצמי - בראש ובראשונה. היא תסתדר... ואת יקירתי ... תחשבי על עצמך, חבקי את האדם היקר לך מכל - את. הזמן הוא המרפא הטוב ביותר. שולח לך זר של

יוגי, אני לא יודעת מי אתה אבל......

העלית בפני מעין חיוך קל, אתה איש טוב! ואני גיליתי שהעולם הזה שייך לרשעים הם חיים הכי טוב שבעולם ואנחנו הטובים בסוף סובלים... אני יודעת מה זו פרידה נפרדתי מבעלי, אב ילדי והתאוששתי משום שהפרידה היתה נכונה מבחינתי. אבל עם האיש הזה שכרגע נפרדתי ממנו היו לי חיים טובים נפלאים הרגשתי שהוא הנפש התאומה שלי. וגרושתו קינאה היא חשה שאין לה שליטה יותר עליו והיא מצאה "שיטה" איך לפגוע בביחד שלנו. במשך השנה האחרונה היא זרקה , כן ממש כך זרקה את ילדיה עלינו בכל הזדמנות אפשרית. היא טפטפה להם שאבא כבר לא אוהב אותם הוא נותן הכל לילדים של...(לא רוצה לכתוב באיזה שם היא כינתה אותי)אבא מבזבז עליהם, לוקח אותם לטייל וכו' .היא הכניסה בהם כזו שינאה כלפי ילדי וכלפי שהכל הפך לגיהנום נוראי. ואני זוכרת בהתחלה לפני... היה כל כך כיף הילדים שלו ושלי הסתדרו ביחד,שיחקו נהנו יצאנו המון איתם. אבל, כשהיו חוזרים הביתה הם היו מספרים לה כמה היה להם כיף וזה אכל אותה. המכשפה הזאת הרסה לנו את החיים!!! מרוב בכי ומריבות עם הילדים על תשומת לב הוא נשבר והלך. הלך ועזב אותי עם כל הכאב .אז איך אפשר להאמין במשהו או במישהו יותר?

לממונט היקרה

משהו דומה קרה גם לי אני מרגישה שאת ממש סיפרת מה שאני מרגישה. מה יש עוד מכשפות חוץ מאשר בחיי?

yogibear

New member
ממונט ../images/Emo24.gif

איש טוב??? לא, אני איש פשוט, אדם ממוצע מהישוב, אדם שעבר משבר חריף, מעניין לפי הספרות הייתי צריך לעבור זאת עוד שנה בגיל 40
.... אני עדיין לא יכול לקרוא לה גרושתי, כי אנו פרודים, אך בימים הקרובים נתחיל בהליכים הרישמיים, שני הצדדים רוצים זאת. אני מקווה שהיא לעולם לא תסית את בני כנגד בת זוגי וילדי מפרק ב' כשיוולדו. בתחילה גם לנו היו חיים טובים, היינו חברים דיברנו על הכל, היו ביננו המון פערים, מבחוץ נראינו לכל הסובבים הזוג המושלם האידאלי. קינאו בנו על ההרמוניה ששררה לכאורה. כעת, משנפרדנו, אולי לכל אחד מאיתנו יהיו חיים טובים יותר.. את יודעת הנבואה ניתנה ל ... העולם שייך לרשעים? אולי ... הגעתי למסקנה שהעולם נחלק לנאיבים שביננו (ואני בתוכם) ולמתוחכמים. נאיבי על שום מה ? על כך שהאמנתי באנשים, כיום אני בוחן כל אחד במבט מפוקח ולא מצפה מכלום מאף אחד. בחייך, חברי הטובים ביותר זרקו אותי לכלבים, שפטו אותי מבלי לשמוע גם את הגרסה שלי. רשעים? לא הם לא רשעים כהגדרתך, יבוא יום והם ילמדו שלכל מטבע 2 צדדים. במצבנו, אסור לשפוט אף אחד, שהרי אם לא הגעת למצבו, מה לך כי תשפטי אותו ? בקיצר ... אל תאבדי אופטימיות, קל מאוד לאבד אותה. אך כדי להשיבה יש לעמול קשה...

blonda3

New member
למה נפרדתם?

מותר לשאול? אולי יש מקום לחזרה? סליחה ששואלת.....

rolan

New member
ועכשיו יש סערה

בלבך וטוב שכך
את צריכה קודם כל, להחליט - אם זה מה שרצית וגם הוא. אם התשובה על כך חיובית, לא נותר אלא להתאבל... תהליך האבל הוא קשה מאוד, כואב ואכזרי. תבכי, תבכי הרבה, הבכי יעזור לך לנקות את הכאב שיושב לך עכשיו חזק בלב. תכעסי ותוציאי ה-כ-ל... את יכולה (אם את גרה קרוב) ללכת לים... שם אפשר לצעוק ולהוציא כעסים - מנסיון זה אחלה... כל פעם שאת מרגישה שאת מתגעגעת אליו ואפילו קצת, הזכרי בזמנים הקשים, הפחות נעימים שהיו לכם, זה יעזור לך להשתכנע שעשית את הצעד הנכון. אין לי מושג מדוע נפרדתם ומה היה בקשר, אך אם בחרת לעשות זאת, זה מפני שהמערכת הזו לא הובילה למקומות טובים - זכרי זאת... אין קיצורי דרך, זו דרך קשה, כואבת ומאוד ארוכה, אך אני בטוחה (גם בלי להכיר אותך) שתצליחי לעבור אותה... אני מחזקת אותך להצלחה, השארי כאן, נמשיך לשוחח...

coral30

New member
תשתדלי להעסיק את עצמך כל הזמן.

להיות מחוץ לבית תסתובבי בחנויות, תפגשי אנשים כמה שפחות להיות לבד. להעסיק את עצמך כל הזמן שיחות טלפון אינטרנט כל דבר שיכול להשיח את דעתך. והכי חשוב להפעיל את ההגיון ולהעזר בו. רגשות הם הדבר שהכי נוגד את ההגיון. תמיד תחשבי על כך שהיו אלפי זוגות שהתגברו ועם הזמן גם את תתגברי ותראי את הכל כאפיזודה חולפת. תמיד תגידי לעצמך שמכל רע יוצא גם טוב, לא תמיד רואים זאת מיידית אבל בסופו של תהליך זאת המסקנה. חבל שכך קרה אבל כמו השיר שאומר לא נורא נתגבר עוד הכל עוד הכל יסתדר גם אצלך יגיע היום.

rolan

New member
אני דווקא לא חושבת כמוך קורל

אני חושבת שלהעסיק את עצמנו זה טוב, אבל לא דווקא כדי להסיח את הדעת... כדאי שתעסיקי את עצמך, מיקי, ויחד עם זאת תבני לך מערכת חדשה של חיים ללא בן הזוג שעזב... כדאי לך, לקרוא את השרשור שפתחה כאן - גרטרוד - הוא יכול לעזור לך להבין איך וכיצד כדאי לבנות את עצמך מחדש למען עתיד חדש וטוב...

למעלה