נפש.

נפש.

(שאלתי את השאלה הזו גם בפורום פילוסופיה לכל) מה היא נפש?האם היא קיימת? איך משהו שאין לנו ביטוי פיסי או חומרי יכול להיות קיים? מעבר ללכ החוקים,נשמה חסרת משקל שהיא בהכל ...אני לא מצליחה להבין את זה.. על סמך מה אנשים אומרים שכן יש נפש? ניראה לי שאם אני בוחרת במשהו,אז זה רק נידמה לי שאני בוחרת בו,שכן זוהי אשלייה מסויימת. המוח פיתח מנגנונים שייעזרו לו בהשרדות..הוא היה צריך לבחור מבין הרבה אפשרויות(אם לא זה היה ממש מבלבל)אז הוא יצר לעצמו משהו שדרכו הוא יכול להרגיש שהוא מעדיף משהו כזה על פני משהו אחר(מנגנון זה מופעל באופן אוטומטי) וכיו"ב. מה אתם אומרים?

איילת פ

New member
נפש????

האם ראית פעם את הסיפרה 2 בטבע ? אני לא. אבל ראיתי דוגמאות :שתי אצבעות, שני תפוחים, זוג אוהבים וכו'. המונח נפש הינו מושג אנושי מוסכם המציין תהליכים ומומנטים מנטליים כגון רגשות ויש לה ביטויים חיצונייים הניתנים לתצפית למשל- התנהגות . ביטוי שאני כן מתקשה להבין : "נשמה"- לה אני מייחסת איכויות מיסטיות, דתיות .אבל כמו נפש גם היא חסרת משקל . לגביי השאלה השנייה באשר לחופש הבחירה - סארטר לדעתי מסכם זאת היטב: לדעתו -"נידונו לחופש" . שפינוזה חושב שהחופש שלנו מותנה במידת השימוש שלנו בשיכלנו : לדידו אם נלך שבי אחר רגשותינו - נחייה בעולם מבולבל, חסר מטרה ברורה ונהיה כפופים ליצרינו המתעתעים... הרבה מאוד פילוסופים דיברו על חופש הבחירה והרצון - כבר אריסטו הבין שקיים פער בין לדעת מה שצריך לעשות לבין ההתנהגות בפועל - אך הוא קרא לזה - חולשת הרצון ולא שלל את חופש הבחירה . מה דעתך ???

למעלה