נפתח פורום על בית שמש ולא סיפרו לי?

דן צ

New member
נפתח פורום על בית שמש ולא סיפרו לי?

קודם כל המון מזל טוב על פתיחת הפורום דבר שני , זוהי כתבה שלי שפורסמה ב"תמורה" באמצע חודש אוקטובר. מערך האבטחה במתחם ביג האמת שרק מצירוף מילים אלו פי מתמלא צחוק מהול בפנטזיה עצובה. האם מתחם ביג מאובטח בצורה טובה? האם אתם מרגישים בטוחים בעת קניותיכם במקום? האם אתם מרימים גבה כל פעם בהיכנסכם למתחם? כמה פעמים נכנסתם למתחם והציק לכם נושא מערך האבטחה במקום? מתחם ביג נבנה לפני שנים מעטות על מנת לשרת את הציבור בבית שמש ובמושבים הסמוכים , במקום שוכנות רשתות שיווק במגוון תחומים , המקום יפה ומסודר ואפילו יש חניה בשפע , מקום נקי ונעים לכל הדעות. אבל המתחם סובל מבעיה אחת , בעיה מאוד הכרחית שאינה תואמת למצב הביטחוני בארץ , הבעיה היא מערך האבטחה הקלוקל במתחם , אי נתינת דגש בנושא האבטחה לכל שטח המתחם. הבעיה מתחילה כבר בכניסה למתחם , במקום אין תמיד זקיף שעומד על המשמר , והאמת שלפעמים גם אם הוא נמצא אזי הוא מיותר לחלוטין כי לא רואים אותו או שהוא סתם עומד כיתר העמודים שמסביב , מתי פעם אחרונה הזקיף עצר את מכוניתך בכניסה, שאל שאלות וחיטט בתא המטען של מכוניתך? אז זהו, שכבר הרבה זמן שזה לא בוצע, אני מסתובב הרבה באזור המתחם ותמיד נדהם מרמת האבטחה הנמוכה במקום, לרוב אני מתרגז מאופן פעולות הזקיף ומשאר מערך האבטחה וממשיך הלאה. אבל צריך להפסיק עם זה, מספיק כבר לראות את הזקיף שמעצם שמו "זקיף" אמור לעמוד, אבל בהרבה מקרים רואים אותו שרוע על הכיסא שלידו ואינו מניד עפעף למראה הרכבים הנכנסים, מספיק עם זה שהזקיף קורא עיתון ונושא הביטחון זה בסוף מענייניו כרגע, מספיק כבר לראות את הזקיף משוחח בטלפון וגבו בכלל לכיוון כניסת הרכבים ודבר וחצי דבר לא מעניין אותו , לא מי נכנס ואיך נכנס, מספיק כבר לראות את הזקיף משוחח במירס עם המאבטחים של החנויות שבמתחם ולא תמיד בנושא בטחון , בעצם בכלל לא בנושא בטחון, מספיק כבר לראות את הזקיף שאכן מביט לעברנו אבל מורא לנו בידו להמשיך הלאה לתוך המתחם, מספיק כבר לראות ליד הזקיף חבר´ה צעירים שמחלקים עלונים ומסיטים את הזקיף מעבודתו, מספיק כבר לראות את המוניות נכנסות למתחם ללא שום בדיקה מינימלית ואפילו עוקפות את טור המכוניות . בואו נביט לרגע על שטח המתחם , האם מישהו מהאבטחה ניגש לאדם שטיפס ונכנס למתחם דרך הגדר? האם מישהו מהאבטחה עשה פעם סריקה לאורך גדר המתחם? סריקה בשטח החניה? האם למעט הזקיף והמאבטחים שבפתח החנויות יש מאבטחים נוספים במתחם? ומה קורה עם המאבטחים בכניסה לחנויות? אז נכון, לרוב הם בודקים בתיקי הציבור ואף שואלים אם יש נשק ואפילו עושים סיבוב עם המגנומטר , אבל נתקלנו כבר הרבה פעמים במאבטחים שישבו על הכיסא בסמוך לדלת החנות וכל מה שעניין אותם הוא שיחה במירס עם הזקיף או כותרות עיתוני הספורט של אותו הבוקר ומה עשתה בית"ר השבת . לפעמים נדמה שישנם שומרים במקום שהם לפני צבא , ממש כך לפני צבא ודווקא אותם אלה, לא טורחים לעשות את עבודתם נאמנה , לא טורחים לתת לנו מינימום של אבטחה, האם באמת מועסקים שם נערים לפני גיוס?? אני מאוד מקווה בשביל כולנו כי אני טועה בנידון. שלא תבינו אותי לא נכון , אני לא מצפה לראות את מתחם ביג כולו עטוף בגדרות תיל וסיורים 24 שעות מסביב למתחם, אני לא מצפה שרמת האבטחה במקום תהייה תואמת לרמת האבטחה בכור בדימונה אני לא מצפה שהיחידה לאבטחת אישים של השב"כ תאבטח ותסגור הרמטית את מתחם ביג , אין לי שום רצון לראות מראות שכאלו בתחום האזרחי, אבל זכותי לדרוש רמת אבטחה נורמאלית , זכותי לראות רמת אבטחה שתעשה לי נחת בעת כניסתי למתחם שאדע על מי לסמוך. אז איזה מוסד אחראי על האבטחה במתחם ביג? האם חברת האבטחה במקום שהס מלהזכיר את שמה? או שמה הנהלת המתחם אחראית לכך? או אולי העירייה שאמורה לדאוג לביטחון נתיניה ? או בכלל משטרת ישראל שביטחון הפנים הוא תפקידה העיקרי? על מי תיפול האחריות אם חלילה , חלילה וחס יהיה אסון במתחם ביג? אני מאוד מקווה כי כתבה זו תעשה משהו בחלונות הגבוהים , שמישהו ירים גבה וינתנו החלטות נכונות , שתושבי בית שמש והסביבה יהיו ערים למצב העגום הזה ובכך ישפיעו על ההחלטות השגויות שניתנו. אני רוצה לציין בסיום כי אינני מומחה לאבטחה ואין לי שום דיפלומה באבטחת אתרים וכן לא מצוי אני באבטחה נוספת במתחם שהיא אינה גלויה אם קיימת בכלל, אבל אין דבר טוב יותר ממראה עיניים . שבת שלום !

anava1

New member
אז מה אתה רוצה בעצם?!

כאילו- עם כל הכבוד "דן" קראתי כ-ל מה שכתבת (כן כן כנראה הייתי משועממת יחסית למגילה שכתבת..אבל לא נורא) ו...את זה שאין שמירה טובה, הבנו..אבל מה אתה מצפה שנעשה?! וברור שלא כל מכונית שנכנסת לביג צריך להתחיל לבדוק בתא- מטען (לדעתי לפחות) כי רואים שכל מי שנכנס לשם זה אנשים ומשפחות מבית שמש..ואם יהיה מישהו חשוד אני כן מאמינה שהשומר יקום לפחות למכונית לבדוק קצת... אומנם אתה צודק שהשמירה לא משהו...אבל...לא יודעת מה להגיד לך! הכי הרבה שאפשר לעשות זה מקסימום ללכת לעירייה, אבל מה שהם יעשו (אם בכלל) זה להחליף לשומר קצת יותר בוגר שאולי יקום לבדוק מכוניות כל איזה 10 מכוניות...חחח לא יותר! אבל לדעתי בינתיים זה לא כ"כ בעיה רצינית...יש גם שומר בכניסה לכל חנות והכל, כך שזה עוד בסדר בינתיים...אבל מי אני שישפוט!

faith2

New member
דווקא....

אני מסכימה עם דן. ענווה אמרת שהשומר לא יכול לבדוק לכל מכונית שנכנסת כי רואים שאלה משפחות....אבל הבעיה היא שאפילו השומר לא ממש מסתכל!....לפעמים, רואים אותו קורא עיתון, לפעמים משוחח עם חברים שיושבים לידו. לפי דעתי השמירה על הפנים.... במיוחד שהביג היה על הכוונת כבר 3 פעמים, למזלנו המודיעין הצליח להתריע את המשטרה על כוונת המחבלים....

למעלה