נפתח פורום צמחונות לאוכלי בשר

אישעם

New member
נפתח פורום צמחונות לאוכלי בשר

פורום תזונה צמחונית. השתגעתם לגמרי ? אין לי בעיה עם קיום של פורום כזה, הזוי ככל שיהיה. באותה מידה אפשר גם לפתוח פורום ליחפים שנועלים נעליים. אלא שהבעיה היא בכותרת, בשקר שבכותרת. יש כבר פורום לצמחונות בתפוז. אז הנה בא פורום שמאפשר שיחה על תזונה, אבל יש גם פורום תזונה. הבעיה היא בכותרת. זה פורום שמטרתו נקמנית, איפשור של צמחונות לאוכלי בשר. רק הנושא והמטרות של הפורום מגוכחות בפני עצמן. אין שום בעיה אם הפורום יקרא "תזונה מצמחים" או "צמחים בתזונה" אבל למה צמחונות ? זו הטעיה שמטרתה נקמנית. בעבר נפתח פה שירשור שאסר על השימוש במילה "רוצח" מאחר ומי שאוכל בע"ח אינו רוצח שהורשע. סבבה, אבל צמחונות לא כוללת אכילת בשר, למה משתמשים במילה "צמחונית" כשהמילה אינה נכונה לתאור הפורום ? המילה צמחונית נתפסה בלכסיקון והיא מהוגנת בו, בדיוק כמו המילה רוצח. לא יתכן שישתמשו במילה צמחונית כשמדובר גם על אכילת בשר. מי שאוכל בשר אינו צמחוני. כותב תכף עוד הודעה כתלונה על מנהלת הפורום. פורום תזונה צמחונית ואכילת בשר. פורום יחפים שנועלים נעליים.

the fishman

New member
תפוז מה קורה איתכם???

אתם מאפשרים לאנשים לפתוח פורומים מגוחחים ומתופשים אבל פורומים שנחוצים להם ובאמת יביאו תואלת ופירסום אתם לא?? השתגעם.. פורום צמחונות לאוכלי בשר פורום סוף העולם מגיע?????

אישעם

New member
תלונה על מנהלת הפורום

אגב, יש קומונות לכיבוד בע"ח ככיבוד. קומונות של כבוד לבע"ח תוך כדי אכילתם. אבל קומונה היא מקום פרטי בעיקרון, שבו מנהל הקומונה עושה ככל העולה על רוחו. כיצד יתכן שמנהלת פורום תזונה צמחונית תצהיר שהיא קובעת שם חוקים משלה ? מה לגבי תקנון תפוז ? האם תפוז מאפשרים למנהלת פורום ציבורי להמציא חוקים משלה ? בין החוקים שלה: אסור להגיד שזה לא בסדר לאכול בשר. כלומר, מותר להיות צמחוני שאוכל בשר ואסור להעיר לאותו אדם על כך. היא מדברת על עיוות האמת במסיונריות של צמחונות, אין מילים לתאר את הבוז והגועל שבהצהרה זו כשהיא טוענת שאפשר להיות צמחוני שאוכל בשר. מי מעוות ? הגמל לא רואה את הדבשת ? כשמישהו אוכל בשר ואני טוען שהוא משמיד בע"ח, אז המנהלת אומרת שהיא אוסרת את זה. למה ? הנהלת הפורומים מאפשרת לה כזה דבר ? מישהו שמשמיד בע"ח אסור להגיד לו את זה ? זה מגוחך. פתחו עלי שירשור שם, פגיעה כזו היא כן מאפשרת ? עליהום זה בסדר ? ביקשתי למחוק והיא לא מסכימה. למה היא לא עומדת בחוקים של עצמה ? היא עושה צחוק מחוקים שהיא בעצמה המציאה. האם למנהלת מותר לבצע איפה ואיפה ? בחסות תפוז ? לאפשר ולהשתתף בעליהום ? המנהלת החליטה שאני טרול, היא מפרסמת בפורום שאני טרול ומנסה לגרום להתנפלות טוטאלית, מה זה צריך להיות ? היא בכלל יודעת מהו טרול ? איפה אני נופל בהגדרת טרול ? כל העניין מיותר למעשה, שהרי אם הפורום יקרא "תזונה מצמחים" או צמחים בתזונה" אז הרי כל העניינים ימנעו. יהיה ברור שלא מדובר על צמחונות. לא יתכן שיפתחו פורום צמחונות לאוכלי בשר, ועוד עם חוקים של עריצות בפורום ציבורי, בשביל זה המציאו את הקומונות, לא ?

לקשמי

New member
להנהלת תפוז

אני רוצה להודות לכם על ההיענות לפתוח פורום שפוי שעוסק בנושא של תזונה צמחונית. מדובר בפורום חשוב מאוד, שכן בניגוד לפורום צמחונות וטבעונות שפועל ככת סגורה, כת שמצד אחד רוצה לצרף אנשים אליה ולהפוך אוכלי בשר לצמחונים או טבעונים, ומצד שני מונעים מאוכלי בשר לעבור לצמחונות, בכך שהם משתמשים באלימות כלפיהם. הפורום החדש מיועד גם לאנשים שהם לא צמחונים אבל תומכים ברעיון הצמחונות. אנשים שרוצים לכתוב שהם אוכלים בשר בלי שיקראו להם טרולים או רוצחים. אני לפני זמן קצר עזבתי את הכת של פורום צמחונות וטבעונות וכאמור אני שמחה שנפתח פורום שבהחלט מקרב, ושבהחלט אפשר לדון בו בצורה עניינית. מנהלת הפורום עושה את הדבר הנכון כשהיא מחליטה להרחיק מהפורום הודעות אלימות. זאת אולי דיקטטורה אבל במקרים מסויימים דיקטטורה היא נחוצה והכרחית. אז שוב, תודה לאלפקה על הפורום הנפלא ולהנהלת תפוז על ההיענות לפתיחתו. אני רוצה להבהיר שזאת התגובה הראשונה והאחרונה שלי בשרשור זה. רק להביע את עמדתי. בברכת סוף שבוע טוב, נטע צמחונית שפויה.

הMפצח

New member
כול הכבוד ! ../images/Emo45.gif

נחמד מידי פעם לאכול אוכל צימחוני וטוב שיש פורום כזה ! פורום נורמלי ללא כול התימהונים שקוראים לכולם רוצחים. אגב, אפשר לינקים ?

BlackUnicorn

New member
למנהלי תפוז

כצמחונית שאינה אוכלת בשר אני מאוד שמחה על פתיחת הפורום הנ"ל. אישעם אשר קפץ לתוך המים העמוקים בטענות חסרות פשר, החליט שאדם שלמשל אוכל תבשיל שנגע בו בשר - אינו צמחוני. מפריע לו שאנשים מדברים על צמחונות כאשר הם אינם צמחונים ב- 100%. אפשר לעשות השוואה לעניינים דתיים - כאשר ניתן להשוותו לחרדים מהזן הקיצוני ביותר - כאשר יש אנשים דתיים שאינם מקיימים את *כל* המצוות - אך בעיניו הם לא יראו כדתיים, כמו שאני כאתאיסטית לא אראה בעיניו כיהודייה כלל. הרעיון שבפורום, לפי מה שהספקתי לראות ולהתוודע לו - הוא ליצור שיחה נוחה ודיונים נינוחים על צמחונות, מבלי לבוא בהאשמות כנגד אנשים שנוטים לצמחונות כיוון שהם לא צמחונים לגמרי (ובכלל זה למשל לא לגעת בכלל בבשר במובן של נגיעה פיזית ולא אכילה). להפך, דווקא הערות בוטות מהסוג שאישעם מתייחס אליהן, כלומר הערות מאשימות כנגד אותם אנשים - גורמות להרחקת אותם אנשים מהצמחונות. המטרה היא לקרב אנשים לנושא, ליצור מקום שיחה בריא, קליל, תומך ועוזר, ולא ליצור כת שמטרתה לכפות על אנשים דעות דיקטטוריות. איני רואה בהודעות של המנהלת שמבקשת להרחיק הודעות אלימות מהפורום, כפעולה דיקטטורית גרידא.

הMפצח

New member
אני כבר חצי שנה צועק להם את זה

בפורום שלהם

הMפצח

New member
אני עדיין צריך לינק לפורום

המילה - צמחונות בחיפוש, לא מגיע לפורום החדש.

פורום תזונה צמחונית

פורום תזונה צמחונית עוסק בנושא אוכל צמחוני ומתכונים צמחוניים, אין מדובר בצמחונות מתוך אידיאולוגיה, או פורום שמטרתו להטיף בנושא. לשם כך קיים פורום צמחונות טבעונות. לגבי השם המבלבל- נבדוק זאת, ובמידת הצורך נשנה את שמו.

אישעם

New member
שינוי השם יפתור את כל הבעיה

אני לא יכול לדבר בשם מנהלת הפורום או שאר המתעניינים בנושא. אבל אולי כדאי לחשוב על : צמחונות למתחילים כבר מתוק השם הזה ברור שמדובר על חוסר הטפה ועל אפשרות שחלק מהתזונה היא אכילת בשר ולא על צמחונות אמיתית. זה שם שלדעתי מניח את הדעת ופוגע בול במטרות הפורום כפי שהוצגו ע"י המנהלת.

לקשמי

New member
שם הפורום מתאים בהחלט

הפורום הנ"ל עוסק בתזונה. מה שמבדיל אותו מפורום תזונה הוא הדגש על הצמחונות. לכן שם הפורום לא יכול להיות מתאים יותר.

netep

New member
זה באמת הזוי

למרות שלעיתים אני חש חיבה רבה לעולם הביזאר, אני חייב לומר שזה אחד הפורומים היותר הזוים, שלא לומר אבסורדים שראיתי מזה זמן מה... ההימור שלי שהפורום הזה יתמקד בהודעות "אכלת בשר במכוון? תירגעי, את עדיין צמחונית. את פשוט לא פנאטית חחחחח" ויתאייד מהר מאוד כטיבם של פורומים של "מחאה" ו-"דווקא", נטולי מטרה ממשית. ולעניין עצמו: באנגלית יש מושג שנקרא "plant based diet", כלומר תזונה שמבוססת בחלקה הארי על מזון שמקורו מן הצומח. נראה שרוב גולשי פורום תזונה "צמחונית" אכן ניזונים מתפריט שכזה אולם אינם צמחונים בהגדרתם. וההגדרה מאוד ברורה. צמחונות היא בכל זאת ובבסיסה vegetarian)-ism), כלומר מערכת אמונות ספציפית ומסוימת אשר בבסיסה אי אכילה (מכוונת) של בשר ותוצרתו. זאת ההגדרה וזה הפירוש, איך שלא הופכים את זה. אני לא טבעוני ולכן זה שגוי מבחינה לוגית להגדיר את עצמי ככזה. זאת למרות שכמות המוצרים מן החי בתפריט שלי(לעיתים רחוקות ביצים ומוצרי חלב) היא מועטה. שמות הולמים יותר לפורום יהיו לדוגמה: "תזונה שעיקרה מזון צמחי/צמחים" "תזונה מבוססת צמחים" וכו וכו. ומשיטוט קצר בפורום, נראה שגם אלה יהיו מתאימים: "אנטי פורום צמחונות וטבעונות" "פליטי פורום צמחונות וטבעונות" בכל מקרה כבר אמרו לפניי דרך לוגיקה בסיסית ש-"אי אפשר לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה". אז נראה שחלק מהמגדירים את עצמם צמחונים, לא הפנימו את זה ש"אי אפשר לאכול את החיה ולהשאיר אותה שלמה", וזה די משעשע.

regit knup

New member
חחחחחחח זה הצחיק אותי../images/Emo6.gif

אי אפשר לאכול את החיה ולהשאיר אותה שלמה" חחחח יפה:D

beat surrender

New member
שם הפורום בסדר גמור

מטרת הפורום היא אחת - לדון בתזונה צמחונית, שהיא תזונה שמבוססת על מאכלים שאין בהם בשר. כל שהמנהלת ניסתה להבהיר הוא שלא מעניין אותה מה אנשים אוכלים מלבד התזונה הצמחונית. זאת להבדיל מפורום צמחונות שמדבר על צמחונות בכלל ועל כן מן הסתם כותבים בו בעיקר אנשים שהם צמחונים. מקריאת חלק מההודעות קיבלתי את הרושם שהמתלונן הנ"ל הוא טרחן וקשקשן עם יחס מאוד שלילי כלפי אנשים שדעתם שונה משלו. אני צמחונית מזה 10 שנים. אם אני רוצה לדון בנושאים שקשורים בתזונה הצמחונית, זה הפורום אליו אכנס. אם שמו של הפורום יהיה 'צמחונות למתחילים' או אחת מההצעות האחרות של אותו מתלונן, אני לא אכנס אליו כי לא אחשוב שהפורום רלוונטי אלי. תודה

למעלה