נפתח שבוע הספר, בורג

נפתח שבוע הספר, בורג

מסביר לנו איך לנצח את היטלר. הוא מציע לבטל את המדינה היהודית ולחזור לגולה כאיש עולם. אמש שודרה כתבה בערוץ אחד על דוכני הספרים בכיכר רבין. הכתבת שוטטה בין הדוכנים ו'במקרה' נתקלה באברהם בורג שמיהר לשלוף בפני המצלמה את ספרו החדש. הוא לא ממש הסביר את הרעיון שלו, אבל זכה לפרסום חינם בטלויזיה.

כבר הספקתי להתרגז, הנה הפרטים:

בורג: מדינה יהודית היא חומר נפץ יום חמישי, 7 ביוני 2007, 11:32 מאת: ארי שביט, הארץ בורג (בוצ'צ'ו)בספרו החדש מציע אברהם בורג, לשעבר יו"ר הסוכנות היהודית, לבטל את הגדרת ישראל כמדינה יהודית וקורא למי שיכול להשיג דרכון זר "להגדיר את מדינת ישראל כמדינה יהודית זה המפתח לסופה. מדינה יהודית זה פציץ, חומר נפץ" - כך אומר אברהם בורג, לשעבר יו"ר הסוכנות ויו"ר הכנסת, בראיון ל"מוסף הארץ", לרגל הוצאת ספרו "לנצח את היטלר". בורג חושף, כי הוא בעד ביטול הגדרת מדינת ישראל כמדינה יהודית וחוק השבות, וקורא לכל מי שיכול - להשיג דרכון זר. בורג מגדיר עצמו כ"אזרח העולם, אחר כך יהודי ורק אחר כך ישראלי". הוא טוען, כי קיום הגולה הוא מראשית קיומה של היהדות. "הישראלי זה חצי יהודי. לישראליות יש רק גוף. אין לה נפש. אנחנו כבר מתים. לא הודיעו לנו אבל אנחנו מתים. זה לא עובד יותר... אין כתיבה יהודית חשובה בארץ. פה אין לי עם מי לדבר". ואתה ממליץ לכל ישראלי להוציא דרכון זר? "כל מי שיכול".

שמעון43

New member
איך הבן אדם הופך לחתיכת סמרטוט- לא להאמין

ניצל מעמדו כיו"ר הסוכנות להסתובב בעולם ולהתעשר-שיתבייש בספרו זה.

deebeebee

New member
הוא לא היחיד, יצחק

שמתי לב לכך שעוד מפורסמים עם ספרים מככבים אצלנו כל השבוע בכל תכניות האירוח בבוקר, בצהרים ובערב. אצלי זה דווקא עושה פעולה הפוכה- מעודד לא לקנות.

deebeebee

New member
אגב----

אני מבינה שבורג כבר השיג לעצמו דרכון גרמני ומתכוון לעבור לגור בה.....

מה שהוא עשה זה רמאות

בלי להכנס לתוכן הדברים שפרסם שהם ראויים רק לליצן של אירן. הוא הציג את ספרו שהכותרת שלו " לנצח את היטלר" ועל הדף מופיעים התמונות של סבו ואביו שהם ציונים ידועים. כך שכל אחד יכול לחשוב שמדובר בספר שואה, בספר ציוני ולאומי. רק למחרת אחרי שרימה את התמימים מפרסם את דיעותיו הנלוזות כדי לזכות בגימיק.

deebeebee

New member
נקודה חשובה---

נקודה שמועלית כאן, ובורג לא המציא אותה, היא שלהרבה ישראלים כבר יש דרכון זר- בעיקר אירופאי- ועוד רבים נוספים בדרך לשם. זו בעיה מאד חמורה כי היא מעידה, בין השאר, על אובדן האמון במדינת ישראל.

בורג פחות חכם או יותר אמיץ מכפי שחשבתי

לכל אחד מאתנו מחשבות. והוא משתדל לבלוע אותן, לא תמיד בהצלחה. בורג פלט בבת אחת הכל, - ונתן גט למדינת ישראל ואולי גם לעם היהודי. היהגר לגרמניה? לארה"ב? ושם ישיר בלחש את שירי ציון? חבל על דאבדין.

הייתי אתמול

הייתי אתמול בשבוע הספר, והאיש הזה עמד שם וחתם על ספרו. שאלית אותו למה התכוון, והוא ענה בקוצר רוח. האיש ככל הנראה השתגע. הוא מבייש את הכיפה שעל ראשו, ואת זכרו של אביו ע"ה

עב

New member
דרכון צרפתי, לא גרמני

בורג השיג לעצמו דרכון צרפתי והרבה יחסי ציבור. ב"הארץ" יש ראיון גדול אתו. תחושתי הייתה שלקחו לילד בורג את הצעצועים - אין מושב בכנסת וגם אין ג'יפ - ואבא כבר לא יכול להושיע אותו, אז הוא כועס ומוציא עצמו מהכלל. זוכרים מה כתוב בהגדה על מי שמוציא עצמו מהכלל וכופר בעיקר??? איש בינוני, מביש, מגעיל.

בורג

ולחשוב כי האיש הזה היה מבכירי עמנו, יו"ר הכנסת, שבערב יום העצמאות הדליק נשואה לתפארת מדינת ישראל. האיש הוא בנו של אחרד הדגולים במנהיגינו (ואני אומר זאת למרות שאיני אדם דתי, ומסיבותי גם אינני מאמין גדול), ובן לרבקה, בת למשפחת סלונים שנרצחה רובה ככולה במטועות בחברון. אלו מנהיגיך ישראל

מתי קיבל בורג את האזרחות הצרפתית?

כאשר היה בתפקיד ממלכתי כל שהוא? ושאלה שניה: כיצד קיבל אותה ובזכות מה? זה מטריד אותי יותר מהקוסמופוליטיזם שלו. הרי יהודים היו תמיד קוסמופוליטיים, אלא שאז לא היתה קרקע מתחת לרגליהם. האם בורגיש עצמו מחוסר קרקע? התחלתי ולא יכלתי לסיים את הראיון עמו במוסף "הארץ". אנו חיים בצל השואה, צריך להשתחרר... גיבוב כזה לא ראיתי זמן רב.

הנה הפרק הראשון מהספר

http://www.nrg.co.il/online/5/ART1/592/588.html בעיניי זה הוא גייס חמישי. פשוט אין מילה אחרת. בורג מתבטא בדרך אסורה (ואני נזהר מאד במילותי). איני מבין איך אדם כזה בעל עמדות חריפות וקיצוניות שכאלה עמד בראש הרשות המחוקקת של מדינת ישראל. בושה לנו שיש בתוכנו אנשים שכאלה.

ישרון

New member
הוא מתנהג כמו חלק ניכבד מה"יקים"

כאחד שגדל בישוב שרוב דור המיסדים היה מיוצאי גרמניה,וחלקם אף הצליח לחץ את ההורים איתו אני יכול להעיד שהיה אצלם געגוע אמיתי וכנה ל"תרבות גרמניה" כאשר התחיל הויכוח על השילומים ידעו להסביר בעוד רוחם עד כמה התרבות הגרמנית עולה על האחרות,מה זאת גרמניה האחרת,וכיוצא באלה. כניראה שאברום ידידנו נידבק בחיידק ההערצה לתרבותה של גרמניה. אז שידקלם לו את שילר,וגטה,ואפילו שיתופף בתוףהפח של גינטר גראס. אנחנו אין לנו ארץ אחרת ולטעמי האירופאים לא ראויים שאתן אמון בדרכונם ואשא אותו באמתחתי.

../images/Emo4.gif לכתוב הוא יודע... מעניין שהוא "גילה את

אמריקה" רק אחרי שירד מהשררה... עוד מתחסד שהולך לעשות הון מהשואה... את הכסף הוא יעשה כבר מהתרגומים לשפות זרות, אשר ישרתו את אוייבי ישראל... אבל, זה בסדר - הוא כבר ימצא מפלט באירופה... אוי ווי - והוא היה ראש הסוכנות ויושב ראש הפרלמנט שלנו... עוד מפיסטו אחד שמוכר את נשמתו לשטן... הוא עוד לא הבין דבר אחד - שדווקא ה"התחמדות" היא הסם המעורר הגדול ביותר של האנטישמיות...

למעלה