נציגי בוסטון, שאלה לי...

bizzi

New member
נציגי בוסטון, שאלה לי...

האם מבחר הדירות/בתים המתפרסמים באתר www.craigslist.org באזור ברוקליין (בוסטון) הוא מייצג ומשקף מצב ריאלי של מחירי דיור? עקבתי אחר דיוני מגורים/עלויות מחייה בפורום בחודש האחרון וחוות דעת "יד ראשונה" תעזור להבהיר את הנתונים באתר הנ"ל. http://boston.craigslist.org/cgi-bin/search?areaID=4&subAreaID=0&catAbbreviation=aap&group=H&type_search=&query=brookline&cat=86&minAsk=min&maxAsk=max&bedrooms=3 - נסיון לצירוף קישור עם מקבץ של הצעות דיור. כל מידע יתקבל בברכה.

Boston Guy

New member
קריאה ביקורתית של מודעות

אבוי! הגיע הזמן לקורס אוניברסיטאי ב"קריאה ביקורתית של מודעות שכירות" – כדי שתביני עד כמה המציאות יכולה להיות רחוקה מהמודעה... ניקח למשל את המודעה הראשונה בלינק ששלחת: המודעה מציעה לך דירת 3 חדרי שינה במחיר מפתה של 1800$ לחודש, בברוקליין, עם חצר – מדהים! אבל... קריאה מעמיקה של המודעה מעלה את הפרטים "החשודים" הבאים: שטח הדירה הוא 1200 רגל מרובע. זה מוזר מאוד. למה? כי 1200 רגל מרובע זה נורא קטן במושגים אמריקאיים ל 3 BEDROOM. זה שטח שיותר מתאים לדירת 2 BEDROOM... יש רק אמבטיה אחת בדירה. זה מוזר מאוד. למה? כי אמריקאים לא בונים דירת 3 חדרי שינה עם אמבטיה אחת... בדירה נורמאלית עם 3 חדרי שינה יהיו לפחות 2 חדרי אמבטיה – לפעמים שניים וחצי... אפילו 3. הם טורחים להגיד שהחלונות בקדמת הביית הוחלפו בנובמבר. זה מוזר מאוד. למה? כי הם טורחים לציין שרק בקדמת הביית... כל מי שגר במקום קר כמו בוסטון, ובבתים ישנים כמו כאן, יודע שחלונות זו נקודת תורפה שדרכה חודר הקור הביתה בחורף. זו הסיבה שמחליפים חלונות עתיקים שאינם אוטמים טוב בחלונות מודרניים. זה גם סיפור מאוד יקר לבעל הביית. מישהו ניסה כאן לחסוך ולהחליף רק חלק מהחלונות (את אלו שרואים מהרחוב) – כנראה כי רצה למכור את הביית וידע שמי שיראה אותו עם החלונות הישנים לא יקנה. זה מאוד חשוב לך, כי הם לא כתבו ש HEAT IS INCLUDED IN RENT – מה שאומר שאת תצטרכי לשלם (ביוקר) על הדלק שיבוזבז לחמם את השכונה דרך החלונות הדולפים... מאוד חשוב!!! הם אומרים ש"אין סימן לצבע עופרת למיטב ידיעתנו" – צבע על בסיס עופרת הוא ה"מכה" של בתים ישנים – זה מאוד מסוכן לילדים (גורם להרעלת עופרת שמביאה לפיגור שכלי) ואסור לגור עם ילדים קטנים בביית עם LEAD PAINT. כל ביית שנבנה לפני שנת 1976 (אז הוציאו את הצבעים על בסיס עופרת מהחוק) נצבע בצבע על בסיס עופרת. היום יודעים עד כמה זה מסוכן – ולכן יש חוק שחייבים לעשות DELEADING לבתים שבהם גרים ילדים. אבל – הם לא אומרים ש "אין צבע עופרת" או שיש להם "DELEADING CERTIFICATE " – אלא ש"למיטב ידיעתם" אין... ושלהם יש ילדים. בולשיט. זה תרוץ ידוע בבוסטון – הסיפור של "למיטב ידיעתנו" (תוכיח שהם כן יודעים...). ולא רוצה להגיד לך כמה פעמים שמעתי את הסיפור על "אבל אני גידלתי בביית הזה 4 ילדים ולא קרה להם כלום". לעשות DELEADING לביית עולה עשרות אלפי דולארים (צריך לקלף כל מילימטר של צבע מהביית עד לעץ החשוף... תוך כדי הגנה על בעלי המקצוע והסביבה מהאבק הרעיל שנוצר) – והרבה אנשים מתחמקים מהצורך לעשות את זה בתרוץ (החוקי) של "לא ידוע לי שיש". ועכשיו – למיקום. כן, זה ברוקליין… אבל זה ממש על הגבול בין ברוקליין ו JP... כמעט JP. אכן ב SCHOOL DISTRICT של ברוקליין, אבל זה לא מה שמתכוונת המשוררת שרוצה לחיות בברוקליין ווילג'. לסיכום – מישהו כאן "מייפה את המציאות". מקריאה זהירה של המודעה אנו לומדים שמדובר על ביית קטן של 2 חדרי שינה, עם שטח של ביית עם 2 חדרי שינה, במצב תחזוקתי לא מדהים (אחרת לא היו מרשים כל סוגי בעלי חיים) עם חשד לצבע עופרת וחלונות דולפי קור בצד האחורי של הביית – ועלות החימום עלייך. המיקום הוא OFF CENTER. עכשיו זה נראה אחרת, נכון???

bizzi

New member
נו שוין....

קודם כל: תודה! (על התוכן ועל מהירות התגובה) זו בדיוק התגובה שהיינו זקוקים לה. No more craigslists for us! המלצה לחיפוש (ומציאת) דיור בברוקליין? סוכנות נדל"ן ספציפית? הסבירו לנו שבכל מקרה עקב היותנו ישראלים יש לנו את Devotion ES כ"זכאות" ולא משנה היכן נגור בתוך ברוקליין, אמת? ושוב, תודה ישראלית מכל הלב!

Boston Guy

New member
כן כישראלים אתם יכולים לבחור בדיבושן

בלי קשר להיכן בברוקליין אתם גרים. רק שיהיה ברור - דיבושן אינו בית ספר יותר טוב מהאחרים בברוקליין... גם הוא מלא כושים והיספאנים מדורצ'סטר ומטאפן (אינטגרציה... כאן קוראים לזה METCO STUDENTS) והתוצאות שלו במבחני ה MCAS דומות לשאר בתי הספר בברוקליין. ההבדל היחיד הוא תכנית האימרשיין בעברית... וכמות הישראלים בו. חינוך ברמה גבוהה עולה כסף - רש"י, מימונידס, בוסטון לאטין... בתי ספר פרטיים עם בחינות כניסה (או שצריך לחיות בבוסטון העיר כדי להתקבל ל latin ).

bizzi

New member
האמת? אני לא מופתעת...

קודם כל: תודה! (על התוכן ועל מהירות התגובה) זו בדיוק התגובה שהיינו זקוקים לה. No more craigslists for us! המלצה לחיפוש (ומציאת) דיור בברוקליין? סוכנות נדל"ן ספציפית? הסבירו לנו שבכל מקרה עקב היותנו ישראלים יש לנו את Devotion ES כ"זכאות" ולא משנה היכן נגור בתוך ברוקליין, אמת? ארוכה הדרך חול"ה....

טל ר

New member
להערכתי זוהי מסקנה שגויה

לדעתי המסקנה צריכה להיות: יש לבקר במספיק דירות על מנת שתלמדו מה חשוב לכם, ואז למצוא את הדירה האופטימלית בעבורכם, במחיר הנמוך ביותר האפשרי. למטרה סופית זאת כדאי להשתמש בכל מקור אפשרי לדירות, ובכלל זאת Craigs List. טל.

Boston Guy

New member
טל צודק.

אף מתווך לא יתן לכם שרות יותר טוב ממה שאתם תתנו לעצמכם... את צריכה להבין – מתווך הוא אדם (או היא אדמת) עסוק\ה, שמרוויח אחוזים מהעסקה אך ורק אם יש "מכירה" (או השכרה). כדי להתפרנס, המתווך צריך לעשות כמה שיותר עסקאות בכמה שפחות זמן. אין לו זמן להסתובב איתך שבועות ולהראות לך דירות – כי הזמן שלו הוא כסף, וכל מה שהוא ירוויח מהעסקה שלך זה כמה אלפי דולארים בודדים... ולפיכך מסיבות כלכליות טהורות הוא חייב ללחוץ עלייך לסגור על אחד הנכסים הראשונים שתראי. לפיכך, כל המתווכים שפגשתי עד היום עובדים לפי PROFILING – הם "קולטים" את טיפוס השוכר לפי מילות מפתח, ולפי זה יציעו לו את הנכסים שסביר שהוא יסכים לשכור. אז מה ה"פרופיל" שלך, בעיני "כריש" תיווך (בהנחת יסוד שכולם רמאים)? 1. לא מארצות הברית – לפיכך לא מכירה את סטנדרט המגורים כאן. לפיכך, אפשר לנסות לדחוף לה את הדירות המוזרות שאמריקאי לא יגע בהם... אמבטיה אחת (או בלי אמבטיה – גם זה ראיתי), קומה שמינית בלי מעלית, BLACK MOLD ... כיד הדמיון הטובה. 2. מחפשת דירת 3 חדרים זולה בברוקליין... לפיכך תהיה חייבת להתפשר. לכל מתווך יש את ה"עיזים" שלו – דירות שתקועות והוא לא מצליח להשכיר אותן בגלל פגמים שונים ומשונים. תנחשי למי הוא ינסה לדחוף את ה"עיזים" האלו... זכורני לפני שנים רבות כשהגעתי לבוסטון וקיבלתי שרותי RELOCATION ASSISTANCE מהחברה שלי – הם חיברו אותי עם מתווך מקומי שהראה לי סידרה של "עיזים" משובחות – נתקע לי בראש ביית מאוד נחמד שהוא הראה לי, והבעייה היחידה שלו הייתה שהוא היה בתוך תחנת רכבת – ממש בתוך מגרש החנייה של התחנה, אולי 100 מטר מהפסים... מאות מכוניות נכנסות ויוצאות 18 שעות ביממה, רכבת עוברת כל 10 דקות ומרעידה את האדמה... והוא ניסה לשכנע אותי ש"זו מציאה היסטרית" במסגרת התקציב שהגדרתי לו. אין שום קשר בין התאור ה"אופטימי" של הנכס ובין קרייג ליסט – זה כך בכל מקום. כל לוח מודעות באינטרנט שראיתי עד היום היה כזה... הם לא משלמים לפי מילה כמו בעיתון, ולכן יכולים לגבב הילולים לנכס שלהם כמה שהם רוצים. המתווכים גרועים עוד יותר מזה. אין ברירה – כדי לעשות החלטה נכונה חייבים לבוא, לקחת אתכם חבר שיסביר לכם את ה א' ב' – ולהתחיל לראות דירות עד שתמצאו את הנכונה עבורכם.

bizzi

New member
:) אהממ....

1. אנחנו באים. 2. יש חבר (מקווה שהוא עוד זוכר את הא'-ב' של ההתחלה). וסתם קוריוז: באזור מסוים בניו ג'רזי נתקלנו בהמון מתווכות ישראליות (לשעבר), שם לפחות נחסך מאיתנו נושא ה"עיזים". ושוב, תודה על המידע.

bevit

New member
קוריוז מעניין

תוכלי לשתף בקשר למתווכים הישראלים בניו ג'רזי? שמות, טלפונים/e-mail, אזורי פעולה? תודה.

bizzi

New member
האזור האמור בניו ג'רזי מתיחס

לצפון ניו ג'רזי (Bergen County), להלן קישורים: http://www.ornajackson.com/ http://www.limorprywes.com/ http://www.anateisenberg.com http://www.tamirapaport.com/ בפועל נעזרנו רק בשירותיה של האחרונה.

BigMatilda

New member
בתור רעיון כללי

כן כדאי להסתכל ברשימות כמו Craige או של איזו אוניברסיטה אם יש לכם דרך להשיג. הבעיה עם הרשימות האלה שחוץ ממושג כללי לא תקבלו הרבה, וגם אחרי שיטוט של שמה שעות (וזה לוקח בד"כ זמן כזה) רוב האנשים ממילא מאבדים פוקוס. אנחנו התחלנו דרך הרשימות של MIT, ודי מהר התייאשנו ועברנו למתווכת (שדי סמכנו עליה כי זה היה דרך חברה משותפת). הסתובבנו איתה כמה ימים וראינו סה"כ יותר מעשר דירות באיזור המבוקש. את זו שבחרנו בסוף זיהינו מהרגע הראשון שנכנסנו, ובאמת טפו טפו עד עכשיו אנחנו ממש מרוצים. בקיצור - כמה ימים של כיתות רגליים, ובסוף יהיה בסדר!!

מדען

New member
מציאת דירות

אני עבדתי עם מתווך. לא שילמתי תווך או ביטחונות, מצאתי דירת 4 חדרים גדולה (סה"כ 7 חדרים בספירה ישראלית ממוצעת), גרג' מקורה + חניה בחוץ, מיקום טוב ומחיר הוגן ביותר. חרשתי בשביל זה 4-5 מתווכים וראיתי כ-5 דירות. הניסיון שלי עם קרייגליסט היה מחורבן - רוב הדירות היו ממתווכים. בשביל לבדוק, תכניס את מספר הטלפון בגוגל - אם יצא לך משרד תיווך, אתה יודע.

למעלה