נציגנו בכנסת, האומנם???

נציגנו בכנסת, האומנם???

בס"ד שלום, אצל רבים מאיתנו עלולה הנגישות לכלפי להוות בעייה ולעיתים בעייה גורלית. לא, אין הדברים נאמרים בהיבטם הרדוד בלבד שהרי היום, תודה לאל, נכנסה בעייתינו לתודעת הציבור ולאנשי השילטון, אלא, שהדברים הולכים ונעשים יותר ויותר עמוקים בכדי לעקל, יותר ויותר "מתהדרים" אנשי שלומינו במגבלותהם ע"מ לחבוש את כיסא השילטון, ולא די בכך, אלא, שהכל נעשה על גב ציבור שמרביתו לא חושב כדעות האלה חלילה, אינני מתנגד למאבק וחשיבותו גדולה רק תמיה אני האם יש קשר בין זה שהמאבק התחיל בזמן שהימין מנהיג השלטון לבין זה שיובל קריים, השם עצמו להיות לנו פה מבלי שנבחר בבחירות דמוקרטיות, רואה עצמו מבקש קולות למרץ ולבקש כיסא לעצמו? באמת ותמים אני שואל שלכם, אברהם רואש

gadi7

New member
מה לך כי תלין עליו?

מה הקשר בין דיעות פוליטיות בין ימין ושמאל ובין הרצון לעזור לציבור הנכים לשמור על זכויתיו ? הרי ברור וידוע שאם אין לקבוצת אוכלוסיה נציג בכנסת , הרי היא כאילו לא קיימת. רק אתמול ניסית ליצור קהילה מגובשת של נכים השומרים תורה ומצוות, כאילו שבעיות של תפקוד,חוסר נגישות, זלזול בזכויות, והתעמרות הרשויות שונות בין נכה חובש כיפה ונכה שלא חובש אותה, שלא לומר אפילו אוכל טריפה חו"ח. רק אתמול זרעת את זרע הפלגנות, וכבר היום הנך מלין על אדם שפעל למען ציבור הנכים, אדם עם קבלות. הרי לא מעט מהשגי השביתה האחרונה רשומים בין היתר על שמו. רק חבל שמקומו הינו מס´ 14 ברשימת מרץ, כך שאין לו הרבה סיכוי להגיע לכנסת. אה יכול להפסיק לדאוג.

אינני סותר כי חייבים נציגות

בס"ד אין כוונת דבריי לומר כי איננו זקוקים ליצוג בכנסת, אלא להפך, אך הנציגות חייבת לייצג את כל הציבור ודעותיו, ע"כ, גוף כזה חייב להבחר בבחירות דמוקרטיות תוך כוונה להשתלב במפלגת מרכז שתאחד בין השורות (ואין כוונותי לרמיזה של מפלגה זו או אחרת) ולהקשר אשר עשית בין הדברים שנאמרו אתמול על יד, לדעתי, היא הנותנת בכך שאדם כמוני המשתייך למגזר החרדי בא ומשתלב במסגרות מען אלה ע"מ לאחד בין הקצוות תודה אברהם

gadi7

New member
זהו שורש הענין

אין קשר ביו דיעות פוליטיות בנושאים שמעסיקים את כלל הציבור בישראל יום יום, ובין בעיות הנכים. CP מציק לחרדי,למפד"לניק ולחילוני באותה מידה בדיוק. ברוך הבא תהיה בכל מסגרת קיימת. בבקשה השאר את נושא קיום מצוות ואורך חיים בצד, בתוך ד´ אמותיך ולא ברשות הציבור תודה, גדי

משום מה נראה כי לא הבנת אותי

בס"ד בשל היותינו נגזרים מכל שכבות החברה אל לנו להכנס למפלגות מוגדרות, לא לימין ולא לשמאל, לא לדתייים ולא לחילונים, אלא מפלגה אחת בעלת מטרה אחת ומתוך המגזרים השונים בניגוד לפניתך בה ביקשת שאשאיר את השקפותי הדתיות בצד, דבר שלמען האמת מאוד פגע בי, אני קורא לך ולחברך לאחד כוחותינו למרות ההשקפות השונות כי רק מתוך חיבור החלקים תתבהר התמונה השלמה ושלום ביננו קודמת לשלום עם אוייבינו

לאברהם

הרעיון שלך להקים מפלגת נכים נשמע לי טוב כשלעצמו, אך לא מעשי, מכיוון שאנשים רבים לא יצביעו עבור מפלגה זו, כי הם יחשבו שזה ביזבוז הקול שלהם לחינם. זה נכון שרק מתוך מגמה של איחוד הכוחות, נצליח לשפר את מצבנו, ללא קשר לאמונתנו הדתית. ואתה צודק בזה שאתה אומר ששלום בינינו קודם לשלום אזורי, אם כי שניהם חשובים באותה מידה, ליאת.

וזו תגובתי לך, ליאת

בס"ד מי כמונו הנכים יודע כי דרכי הרצון לגבור היכולת ולשנות את מה שנראה בעין האדם כמציאות וכמי שגבר על 4 מערכות בחירות כנציג הנוער הנכה בעריית נתניה אני יודע כי לדבר יש שחר והוא עוד יעלה, בע"ה אברהם נ.ב.: למען האמת לא הצלחתי לרדת לסוף דעתיך ולהבין האם היא איתי או עם גדי, אבל, זה לא משנה, לגביי זו דעתי ומותר לאחרים לא להסכים איתה, לא להסכים איתה, אבל אסור לערב מנעים אחרים, כפי שעשה גדי, ולפגוע ברגשותי.

לאברהם

הלוואי שמה שאתה כותב יתגשם. לגבי עניין הדעות, אני מסכימה גם איתך, וגם עם גדי, ישנם דברים שאימצתי מדעתך ומדעתו, וזה בסדר, לא? ברור שפגיעה ברגשותיך היא לא מוצדקת, אני מקווה מאוד שגדי יתנצל בסופו של דבר, כי אחרי הכל, כולנו באותה סירה, לא? ליאת.

אברהם

אני בטוחה שהכותרת היא הלצה, בכל מקרה, התכוונתי להגיד שכולנו סובלים מאותה בעיה, ועלינו להתמודד איתה בצורה הטובה ביותר, ליאת.

ליאת, מעט הומור יוסיף רק טוב לאוירה

בס"ד אמרת כולנו בסירה אז.... כמו כן, ליאת אני חושב כי יש לעלות נושאים לדיון כדוגמת מה שהעלתי ולכן העלתי נושא עכשיוי כזה אני מאמין כי השונה בונה והשונא הורס, ולכן אני מוכן לשמוע דעות מנוגדות לשלי, אך אינני שואף לגרור שינאה ביננו אלא לבנות ולהיבנות

gadi7

New member
אותו הדבר, אך בלשון אחרת

אברהם, אני מסכים לנאמר בהודעה זו על "מפלגה אחת בעלת מטרה אחת ומתוך המגזרים השונים".לכן ביקשתיך להשאיר את השקפותי הדתיות בצד. לא על מנת לפגוע בך. אינני מכיר אותך, בוודאי אין לי רצון לפגוע בך. ביקשתי למנוע מדעות שונות בנושאי דת, אמונה וחברה בארץ (נושאים חשובים וכבדי משקל כשלעצמם), להפריע לנו לפעול ביחד בנושא המאחד אותנו בפורום זה : היחס שלנו ושל החברה הסובבת אותנו אל אנשים בעלי מגבלה/נכות פיסית.לכן גם לא ראיתי בעין יפה את קיומה (או הרצון להקים) מסגרת נפרדת לנכים שומרי תורה ומצוות. אין מטרה נעלה משלום ביננו (אעפ"י שאיננו אויבים, אלא חלוקים בדעותינו בנושאים שונים). לכן ביקשתי להניח את הנושאים מעוררי המחלוקת מאחורי ד´ אמות. אני חוזר ואומר שלא היה בכוונתי לפגוע בך בשל אמונתך. מקווה שהבהרתי את עצמי כראוי, ברכת רפואה שלמה, גדי.

גדי, חשוב על הדברים לעומקם../images/Emo140.gif

בס"ד ידוע, כי לעתים השקפותיו של האדם נובעות מכוח המסגרת בה הוא חי ועליה הוא גדל, וכשם שכוח הדמוקטיה תאפשר חופש ביטוי והבעת דעה היא תאפשר, באותה מידה לנמק מהיכן היא נובעת. ואם אצלי השקפת העולם נובעת מה-ד´ האמות עליהם חונכתי זכותי הלגיטימית להביע אותה, ממש כשם שזכותך להתנגד לה, כל הדרכים פתוחות עליך לבחור באיזו לפסוע.

דע לך,

בס"ד דעה ודרך גם אם הם שונות משל האחר זה לא אומר שהם לא נכונות לכשלעצמם, אלה שכל אחד בוחר את ה"בגד התואם למידותיו ואם מדותיו לא תואמות לזה של החבר זה לא אומר שביגדו של החבר הוא לא בגד....תחשוב על זה

גדי יקר

זה נכון שאין קשר בין דעות פוליטיות, לבין הרצון של יואב קריים לעזור למוגבלים, וזה גם נכון שאם יש קבוצה שאין לה ייצוג בכנסת, היא "כאילו", לא קיימת, ואז מתעלמים ממנה, וזה חבל. זה נכון שלא מעט מהישגי השביתה רשומים ע"ש יואב קריים, וזה נזקף לזכותו ללא צל של ספק. ליאת.

לאברהם שלום

פורום זה אינו פוליטי, אלא נועד לתת במה לאנשים הסובלים מ-C.P., אני חושבת שהדיון שהעלית הוא דיון בהחלט לגיטימי, ליאת.

למעלה