נצל"שים ושאלות קטנות

נצל"שים ושאלות קטנות../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

שרשרו לכאן את כל הנצלש"ים למיניהם והשאלות הקטנות - שאינם דיונים
הודעות שאינן קשורות לנושא הפורום יש לשרשר ל

shirli0811

New member
לא בדיוק נצל"ש, אבל פשוט באלי לפרסם

כי זה ייצא יפה, וייצא מהלב (:) "את רצה וקופצת את קמה ונופלת את מדלגת מעל מכשולים ולומדת על החיים את מתמודדת עם קשיים את מתחזקת כי עם כ"כ הרבה את נלחמת את לומדת שבחיים אסור לוותר על כל מכשול צריך להתגבר הסוסים כ"כ אמיצים איך בקלות מעל מכשולים הם קופצים איך הם לא מפחדים ועם הסכנה של להפגע בכל זאת לא מסרבים תלמדי מהם ילדה, תלמדי מהם קטנה, תרוצי ותקפצי תחייכי ואל תבכי אני פה שומר עלייך ובטוח שהאושר עוד יבוא אלייך..." מקווה לשמוע תגובות, ולכל מי שמעתיק, שייהיה לו בכיף. אתם הוצאתם את זה מהעתק הדבק, אני מהלב.. ((:)

../images/Emo9.gif

כבר אמרתי לך כמה זה מדהים
את כ"כ מוכשרתתת=] ואנשים, לא להעתיקקק:)

ToryMaster

New member
נממנממ

מתחשק לי לכתוב פה ביקורת בונה כמו בימים הטובים של סופרים צעירים, השאלה אם זה לעניין מבחינתך, או שאת מעדיפה שאוותר.

shirli0811

New member
בכיף תרשמי ביקורת בונה..;]]

זה אחרי הכול רק ישפר את הכתיבה שלי, ואם לא בא לך לרשום מול כולם מוזמנת לשלוח את הביקורת במסרים. אני אשמח לשמוע אותה בכול אופן ;]]

ToryMaster

New member
בכיף

אני קצת חלודה, אז סליחה מראש
. אני אתחיל ממה שמציק לי, ואשמור את הטוב לסוף. בתור התחלה, בדרך כלל, כשאדם בא לכתוב משהו שיחשב טוב בעיני הסביבה, הוא צריך לחדש משהו. בין אם זה במסר, בדרך ההעברה, במבנה או בחריזה. פה השתמשת במוטיב של של ההקבלה לסוסים, אבל יש תחושה של פספוס, כי הם מוזכרים שם בדיוק פעם אחת, ולא ברור לגמרי איך הם משתלבים. אז מה הייתי אמורה לראות חדש בקטע הזה, בעצם? הדבר השני הוא מבנה הקטע. מצד אחד יש בו חריזה כמו בשיר, ומצד שני זה כתוב כקטע רצוף, בלי מבנה מסוים, משקל מסוים, או אפילו חלוקה לבתים. אז צריך לבחור, שיר, או סיפור? קשה עד בלתי אפשרי ליצור הכלאה שתעבוד. הדבר האחרון, שזה באמת משהו שנורא קשה לעבוד עליו באופן מודע, זה המשלב הלשוני. קודם כל, היגמלי דחוף משימוש בראשי תיבות בשירה, זה לא עובד כמעט אף פעם, וכמעט תמיד רצוי להשתפשף בדברים מוכרים ומקובלים יותר לפני שמנסים לשנות את העולם. אחר כך, למדי לעשות את ההפרדה בין פועל עתיד ופועל ציווי. לדוגמה, במקום "תקפצי" זה אמור להיות "קפצי". אבל האמת שמעבר לכל אלה, כן עוברת התחושה שכתבת את זה מהלב, וקטעים מהלב כמעט תמיד מצליחים לגעת באנשים. יצא לך לכתוב בפורום סופרים צעירים?

shirli0811

New member
אז ככה לפי איך שזה בא ממני..

אצלי אני רואה שכמו שהסוסים קופצים מעל מכשולים, שזה קשה להם לקפוץ כי זה לא הטבע שלהם, ככה אני, וכל אחד קפוצת מעל המכשולים שהחיים וה' מציב לו. אני רואה את הריצה של הסוסים כשאנחנו עליהם, כמשהו שלא טבעי להם, למרות שזאת האהבה הכי גדולה שלי, להיות עליהם כשהם דהורים. אנחנו תמיד רצים במרתון של החיים, של הבעיות והפתרונות שבאים והולכים במהירות. במרתון של לנצל את היום ואתמול ואת מחר לכמה שיותר טוב. אני רואה את ההקשר לסוסים גם בזה שכל סוס קשה לקפוץ מעל מכשול, ואחרי שהוא מתאמן לאט לאט הוא יודע לעבור את המכשולים חלק, בלי להפיל, לסרב וכו'. ככה גם אנחנו, אחרי שיש הרבה בעיות וכול זה אנחנו מתרגלים ומבינים איך להתמודד עם הבעיות בלי ליפול, ולהכנע לצרות. עכשיו אני אוהבת לכתוב בחריזה, זה דבר שגם לי ממש מציק. אני לא מצליחה לכתוב בלי חריזה, ומצד שאני אני גם לא מצליחה לחלק את זה לבתים.. אז על זה אני באמת מנסה לעבוד...;]] ומשלב לשוני, לא באמת התייחסתי אליו עד עכשיו.. וכשהערת לי על זה אני אשים לזה יותר צומת לב, ואנסה לשפר בפעם הבאה.. תודה על שהגבת, ומקווה לשפר ולהצליח יותר בפעם הבאה ;]] (:)

ToryMaster

New member
שני דברים

1. לקרוא לקרוא לקרוא, המון לקרוא, זה ישפר לך את השפה בטירוף. 2. עכשיו, אחרי שהסברת לי, אני יכולה להסביר לך שבאידיאל [שייקח זמן להגיע אליו, זה לגיטימי], את כל זה - אנ יאמורה להבין בעצמי מהקטע.

shirli0811

New member
;]] אקח לצומת הלב ואנסה לשפר,

ועכשיו מנסה באופן כללי לקרוא כדי לשפר את השפה, ומי שמכיר אותי נראלי מבין ישירות את המסר של הקטע. אהה וקודם שכחתי להגיד לך, לא לא ניסיתי להיות בפורום סופרים צעירים.. :|||

ToryMaster

New member
אז ממש כדאי

הם יכולים להיראות קצת קשוחים למי שלא מכיר אותם, אבל אני השתפרתי שם בקצב מסחרר מהרגע שההבנתי שכל מה שנאמר שם מיועד לעזור לך להשתפר, ושאין להם שום אינטרס להיות מגעילים סתם.

שירלי317

New member
את, את, את...

מתה עלייך
והוצאת לי את המילים מהפה. ושירלי (מרגישה שאני מדברת לעצמי, יש לך שם יפה את
), אהבתי את המסר והרעיון הכללי שלך, עכשיו תנסי לעצום עיניים ולנגן את המילים במחשבה. זה עוזר. סך הכל, שיר חמוד.

ווינגז

New member
משרשרת את כל זה

כי זה הפך לגמרי ל
בפעם הבאה, לכתוב מסר בשביל שנפתח שרשור
חדש, זה לא מקרה חירום

למעלה