נצרות, יהדות ועבד השם

chenc17

New member
נצרות, יהדות ועבד השם

שלום שמי חן, ורציתי לדעת אם מישהו יכול להמליץ על מקורות מידע כלשהם לגבי היווצרות הנצרות מהיהדות - לעיקר דבריו של ישו ולפרקי עבד השם אשר בנביאים. אשמח מאוד לקבל מידע כל-שהוא מחברי הפורום :).

00000000000

New member
נסי כאן

כאן. כמובן ששאלותיך כוללות תשובות רבות וארוכות, ואענה ספציפית לשאלות ספציפיות.

אלי ו.

New member
יוסף קלוזנר כתב ספרים על התקופה

ישו הנוצרי וגם מישו לפאולוס A bit difficult to find the books but it worth it

loquado

New member
אני במקומך הייתי קורא

את הברית החדשה. נותן את כל הידע ששאלת . מקומות אחרים למידע מוצק (גם הספר נערך אחר כך) אין ממש למיטב ידיעתי. בהצלחה.

avaloka

New member
גם אני ממליצה על הברית החדשה

- החצי הראשון שלה, לא הצלחתי להנות מפאולוס - שמעתי שזו בעיה נפוצה. ואיך אפשר לקרוא ספר שנקרא "ישו..." ולא "ישוע"? בתקופה שהסתובבתי עם חב"ניקים חוזרים בתשובה, שמעתי מהם, למען הדיוק, במסיבת פורים שנה שעברה, את פירוש ראשי התיבות "ימח שמו וזכרו" והייתי מזועזעת. כלכך מזועזעת, שהרסתי להם ת'מסיבה. הם הזמינו לי מונית והתעקשו לשלם עליה.. אבל המשיכו להזמין אותי למסיבות..

00000000000

New member
ישו VS ישוע

גם על זה יש תיאוריות שונות, ואחת מהן היא שאנשי הגליל (מולדתו של ישוע) היו מבליעים את ה"עין" ולכן הוא התפרסם כך בקרב היהודים. כיום בכל מקרה השם "ישו" נכנס לכל השפה והספרות העברית, על אף שתכופות תשמעי כי מדובר בראשי התיבות שהזכרת. כמובן שנוצרים שמדברים עברית יקפידו לקרוא לו "ישוע" כדי להתרחק מראשי התיבות שמתפרשים פעמים רבות -אם כי לא תמיד- כזלזול.

L e s t a t

New member
אני לא בטוח לגבי זה

כי בכלל, נראה לי שספרי הברית החדשה לא נראים כמו שהם באמת היו..

למעלה