נצרת בכריסמס (ותודה למיתר)

oreldi

New member
נצרת בכריסמס (ותודה למיתר)

את חג המולד העברתי בנצרת. לא תכננתי לנסוע אבל בעקבות ההודעה של מיתר כאן בפורום שהוא מתכוון לנסוע, התחשק לי גם לנסוע. חיפשתי מלון. במלון לגאסי החדש לא היו מקומות, בסופו של דבר הזמנתי למלון קאזה דה מריה

כמה מילים על המלון: המלון פשוט, קטן, בסיסי אבל חביב. נמצא בסמוך לרחוב תופיק זיאד, בכניסה לנצרת (ליד הביג פאשן). ארוחת הבוקר היתה מספקת- מבחינתי 2-3 סלטים וכמה גבינות זה מספיק לארוחת בוקר. היה שם מבחר של סלטים, גבינות, ביצים, פיתות עם זעתר, חומוס, נקניקים וכו'. תמורה לא רעה בכלל. המחיר- 460 שקל ללילה
 

oreldi

New member
מסעדת עימאד

אחת המסעדות שהייתי היה מסעדת עימאד. לפני כמה חודשים ביקרתי שם לראשונה, עכשיו הגיע הזמן לביקור שני.
אכלתי חומוס גרגירים. נפלא. פשוט נפלא. חומוס סמיך, עם הרבה שמן זית, וטעים מאין כמותו. מאוד מזכיר את חומוס אלשייח גם הוא בנצרת. מעל ביקשתי טחינה, גם היא מושלמת. לא זוכר שטעמתי טחינה כל כך טעימה כמו בעימאד (למעט באלעאשי לא מזמן)
לקחתי גם שווארמה. היא היתה ההפך הגמור מהחומוס. יבשה, חסרת טעם, גרועה. קראתי בכמה מקומות המלצה על השווארמה. על זו שאני אכלתי אף אחד לא היה ממליץ
בנוסף אכלתי סלט ירקות בלי יותר מדי טעם, ופלאפל קראנצ'י וטעים. עם שתיה יצא 100 שקל
שורה תחתונה: להתמקד בחומוס ובטחינה





 

oreldi

New member
ממתקי אלמחרום

ממתקי אלמחרום, שנמצאים בכיכר העיר, במפגש בין רחובות פאולוס השישי ותופיק זיאד (ליד יש גם את אחמד מחרום המצוין וממתקי אלמהדי)

אכלתי כנאפה טובה מאוד. היא היתה יכולה להיות נפלאה לולא סירופ הסוכר שהוסיפו לה שהפך אותה לקצת מתוקה מדי.
עוד אכלתי שם בסבוסה קוקוס.בסך הכל טעמתי עד כה פעם אחת בסבוסה, באדורה ז"ל. היא זכורה לי כטעימה, אבל זו של אלמחרום היתה יותר מטעימה- היא היתה אלוהית. ואם כבר שחיתות אז עד הסוף- אכלתי גם עוואמה - כדורי בצק מטוגנים, עם סירופ סוכר ומיץ לימון. גם זה היה טעים מאוד.

ולקחתי הביתה במשקל (70-80 שקל לקילו. לא זול) כנאפה, בסבוסה, בקלאוות ועוואמה. סיום מתוק במיוחד לטיול קצר אך מהנה



 

Geralt of Rivia

New member
מקום מצוין

בשנה שעברה היה להם לכבוד הכריסמס מאפה במילוי סחלב שהתעלה מעל כל השאר (ולא שהשאר היה רע). הייתי נוסע לנצרת רק בשבילו.
 

oreldi

New member
איך פספסתי?

אצלי, השנה הבסבוסה התעלתה. שנה הבאה יהיה בטח משהו אחר...
 

oreldi

New member
מסעדת עוד- מלון לגאסי

מלון לגאסי נמצא ממש במרכז נצרת, ברחוב פאולוס השישי

המסעדה ממוקמת בסמוך ללובי המלון, כשקיר אבן ירושלמית מפריד בינה לבין לובי המלון. מעבר לדלת שלה נמצא חדר האוכל של המלון. נכון שזה מלון, אבל האווירה שם היתה נעימה ולי זה כן הרגיש כמו מסעדה ולא כמו חדר אוכל של מלון.

הערה לגבי חניה- חניתי בחניון המלון. למי שסועד במסעדה זה בחינם.

בתפריט יש מנות מהמטבח הגלילי, מנות מוכרות כמועראייס, שישברק, קובנייה וכו' אבל בנוסף גם יש מנות של דגים, פירות ים (שרימפס בקדאיף למשל) ועוד.
למסעדה אין תפריטים בעברית- רק באנגלית. לדברי המלצרית עוד לא הספיקו להכין. לא ברור לי כמה מסובך זה כבר יכול להיות

התחלנו בסלט פטוש (32 שקל) היה שם פלפל בכמה צבעים, עגבניות, מלפפון, צנונית קרוטונים ביתיים. פשוט פשוט אבל טעים טעים. הכל היה מלא טעם, והתיבול של סומאק, שמן זית ולימון היה מדויק להפליא. פשוט סלט נפלא. אם הייתי מקבל סלט כזה כל יום הייתי הופך לטבעוני.

מנה שניה היתה לחמעג'ון (44 שקל) הבצק היה קראנצ'י, דק ומצוין. הבשר היה סביר (לדעתי בקר). היה חסר לי במנה קצת יותר תיבול, אולי עוד בצל/עשבי תיבול, אבל היוגורט שהוגש בצד הוסיף ובסך הכל זו היתה מנה טובה.

מנה נוספת היתה עראייס (36 שקל) הגיעו 6 חצאי פיתות לא גדולים, עם רוטב יוגורט ומלפפון חמוץ. הפיתה היתה בסדר, המילוי בינוני. די חסר נוכחות. גם כאן הייתי שמח לקצת יותר תיבול (או אולי לבשר עם יותר טעם). כאן גם הוגש יוגורט אבל זה לא כל כך עזר. מנה די אנמית. חוץ מזה, אחת מהפיתות הגיעה שרופה בחלקה. לא מוציאים ככה פיתה מהמטבח.

למנה עיקרית לקחנו מנה אחת- שישברק עם קובה (כן, שוב בצק. יותר מדי בצק..) (79 שקל). הגיעה מנה נדיבה של 8 כיסוני שישברק, ו-3 קובה. יופי של מנה. הבצק היה מצוין, המילוי היה טוב, והיה שם רוטב יוגורט חם ונפלא שהייתי מוכן לטבוע בו. גם הקובה היו מעולים, לכאורה קובה רגילים, אבל בתוכם היה שכבה כתומה מתקתקה (בטטה?) ומאוד טעימה.

לקינוחים היו 3 אופציות בלבד- מוס שוקולד לבן, מלבי עם תאנים והיחיד שמעניין מבחינתי קרם לימון עם מרנג, אבל הייתי מפוצץ ולכן ויתרתי.

שורה תחתונה:
הרוב היה טעים. אוכל שכיף לאכול אותו. גם את גודל המנות אני חייב לציין לטובה. המחיר ממש לא יקר והמנות מאוד נדיבות (בקלות היינו יכולים לוותר על מנה ראשונה אחת). החיסרון- הבשר לא היה מספיק נוכח בלחמעג'ון ובעראייס. יחד עם זאת, ניכר שיש כאן יד טובה במטבח, ויש עוד הרבה מנות מעניינות שלא טעמתי. אין לי ספק שאחזור.











 

מיתר44

New member
נצרת היא חו״ל בריבוע

האווירה והאוכל כה שונים ממה שאני מכיר וחווה עד כדי שחופשה כזו מייתרת את היציאה מהארץ על כל המשתמע.
שהיה במלון לגאסי מאוד נוחה ונעימה. המלון חדש, החדר מרווח ונקי. בתוספת מחיר קטנה קיבלנו נוף
לכנסיית הבשורה וחנייה בחניון. המלון ממוקם במרכז העיר במרחק הליכה לאטרקציות ולמסעדות רבות.
בעבר השתתפנו בסיור שחשף בפנינו ציורי קיר בבתים פרטיים - מרהיב. הפעם הקדשנו את הביקור
לחוויית האווירה של חג המולד.
אכלתי פעמיים כנפה - זו של דיאנה לקחה בגדול (מנה ״זוגית״ המוכנה בעת ההזמנה) אבל - מחירה השתווה
למחיר מנות קינוח במסעדות תל אביביות.
 

oreldi

New member
אני גם מת על העיר הזאת

האווירה בה מיוחדת והאוכל פשוט נפלא. התרשמתי גם כן מהמלון וכמובן מהמסעדה.
שמח שבדיאנא הצליח לך. אני פעם אחת התאכזבתי שם, אבל פעמים אחרות היה מצוין. את הכנאפה רציתי לנסות ביום השני אבל באותו יום הייתי באלמחרום ולא יכולתי לטעום יותר מתוק, אז הלכתי לעימאד.
לגבי הסיור- יש לך פרטים? נשמע מעניין
 
למעלה