נקודה חשובה למחשבה..

il2us

New member
נקודה חשובה למחשבה..

בתור אחד שכבר עבר את המסע לפולין בתיכון וכרגע בשירות צבאי סדיר , אני אומר לכם ( בידיעה מוחלטת שזה לא פופולארי , בייחוד בפורום זה ) שהמסעות לפולין ( בדגש על מסעות בתי ספר לפולין ) חייבים להיפסק לצמיתות... ראשית , הנזק העצום והזילות שאנחנו נותנים לכל מי שחפץ לצאת למסע זה וכך יוצא באופן אבסורדי שדווקא אנחנו הישראלים גורמים פה לזילות נוראה של נושא חשוב זה עם ילדים מתפרעים או סתם כאלו שיצאו כי "אפשר" ולא מטעמים חינוכיים כאלה או אחרים.... שנית , וזהו הנושא אשר עליו אני רוצה לשים דגש , היא אופן המסע , לא יעלה על הדעת לצאת למסעות של שבוע רק מוות מחנות וכו' , אנחנו יוצרים פה תמונת שווא כאילו הפולנים אחראים למה שקרה בעוד שהם היו הקורבן הכי גדול לנאצים במהלך המלחמה.. חייבים לשנות באופן מהותי את מתכונת המסע לפולין שתראה גם צדדים אחרים של המדינה , ושל האנשים המדהימים שם ביחסם ליהודים ולישראלים בניגוד לכל הסטיגמות שנוצרו על הפולנים בישראל בגלל תכנית לימודים שקרית שכל מטרתה היא להסית ולהשניא. המסע לפולין במתכונתו הנוכחית רק מעמיק את השנאה לפולנים , ומעשי הילדים הישראלים בפולין עוד יותר משניאים את הישראלים על הפולנים.. וחבל!!! מהיכרות אישית עם הרבה פולנים אני יכול לומר שפשוט חבל כי הם רואים אותנו מבזים את עצמנו , והאמינו לי אני לא מבין איך הם כל כך סובלניים למסעות האלו ולמעשי התיכוניסטים הישראלים שם.. אין לי ספק שאילו אני הייתי במקומם לא הייתי יכול להחזיק מעמד ואולי חלק מכם היו מקטלגים אותי כ" אנטישמי " ( לא שזה כל כך משנה , ע"פ תכנית הלימודים בישראל היום פולני זה מילה נרדפת לאנטישמי , וסתם בכלל נהרגו במהלך המלחמה יותר פולנים נוצרים מאשר פולנים יהודים , וסתם במקרה הרוב המוחלט של חסידי אומות עולם הם פולנים , וסתם במקרה פולין הייתה אחת המדינות הבודדות שלא שיתפה פעולה מבחינת המשטר בשום אופן כזה או אחר עם הגרמנים ופעלה והתנגדה להם משך כל הזמן , הכל במ-ק-ר-ה... , אבל מה את ההולנדים ידענו טוב מאוד להלל על אף שהם היו הרבה יותר גרועים אפילו מהגרמנים עצמם והשלטון המקומי שם העביר פרטים על אין ספור יהודים רק שיתפסו אותם , אבל הסטיגמה בישראל היא שההולנדים היו בסדר איתנו ) ... בקיצור חבל על המסעות האלו , הם לא תורמות לישראל דבר , ובטח שלא לבני הנוער שלא רואים במסע זה ערך חינוכי ... http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/882489.html

blackforelock

New member
דבר בשם עצמך.

אולי זה מה שאתה הרגשת כשחזרת מפולין, שהפולנים אשמים. אולי הטעות נופלת אצל מדריכי המסע או בהכנות לקראת המסע. אני יכול להעיד שהמילים הראשונות שהמדריך שלנו אמר לנו כשנפגשנו הוא שבפולין יש כ 40 מיליון אזרחים, ואנחנו רואים ביטוי לאנטישמיות או כתבי גרפיטי צריך לזכור שמדובר בסך הכל באדם אחד מתוך 40 מיליון שהוא אנטישמי. ובנוסף, עברנו שיעור שלם על תולדות העם הפולני במיוחד במטרה למנוע מאיתנו את הדיעות השליליות על הפולנים. ועל כך שהמסעות לפולין אינם ערך חינוכי? אתה טועה. בשיחות סיכון כל חברי המשלחת ציינו דבר אחד שהם לוקחים איתם מהמסע, והוא אפילו לא קשור למשהו שיכול להראות כמשהו סוביקטיבי. כולם הסכימו שבזכות המסע הם למדו להעריך יותר את הבית שלהם, ואת משפחותיהם. ואם אפילו זאת התרומה התרומה שמקבלים הנוער שיוצא למסע, זה שווה את זה.

למעלה