נקודה לדיון

bensand

New member
נקודה לדיון

חברים בגלל שקצת רוח בחוץ אתם נרדמים?

שאלה לדיון - מה חסר לכם, טירונים כוותיקים, בתחום נכון להיום?

אני אתחיל ואומר שאולי תחרויות או אירועים ספורטיביים שמשפרים רמה יכולים להיות מבורכים, מה עוד?

ofer17

New member
כטירון

"אכלתי אותה" בנושא מנחתים: יש ברשותי את רשימת המנחתים. בנסיון להמריא ממנחת דברת: לא דובים ולא שביל - פס אספלט רעוע שאולי היה פעם משהו. לאחר מכן נסעתי למנחת אליעז (בחוה"מ - אמצע השבוע) - לא הורשיתי להיכנס. לאחר מכן נסעתי למנחת מגידו, יש שם שער חשמלי שנפתח עבורי (כנראהבטעות) אבל לא היה (ב08:00) את מי לשאול אם מותר להשתמש במנחת.
במבט בתצ"א ראיתי שבכל מיני מקומות המסומנים כמנחתים, לא רואים משהו מסודר, אולי התצ"א לא עדכנית.
אם אפשר מהוותיקים, לקבל מידע על מקומות נוחים להמראה/נחיתה או לאשרר שהרשימה המפורסמת באתר העמותה, מצדיקה את קיומה.

bensand

New member
היי עופר

באתר העמותה תחת טאב לטייסים תוכל למצא רשימת מנחתים. בנוסף ממליץ בחום על אתר מבט על של אבי הרטמן, מלא מלא אינפורמציה שם.....

Www.ppc.org.il

באתר העמותה תמצא קישור למבט על.

ofer17

New member
זהבערך

מה שכתבתי - שיש לי את רשימת המנחתים מאתר העמותה והיא זו שלוקה בחסר.

bengan

New member
עופר- אתה מפספס משהו...

כל הייתרון בכלי שלנו הוא בחופש והספונטניות!
אתה לא צריך מנחת!
מצא לך שדה ישר , קצור או בור, וודא שאתה לא בקירבת מקומות אסורים לטיסה, בדוק את כוון הרוח ויאללה לאויר!
עדיף שתתלווה בפעמים הראשונות למישהו וותיק שיעזור לך במציאת השדה האופטימלי.
בהצלחה

rafi 5

New member
מה חסר

הייתי שמח כחדש בכלי אך לא האוויר באם היה איזה שהוא מקום שבו חברים מפרסמים היכן הם
טסים ומתי והיה ניתן להצטרף על מנת להכיר את החברים וללמוד אחד מהשני.
וכמו כן לצבור חוויות משותפות.

bensand

New member
רפי אתה צודק בכל מאת האחוזים!

אני יכול לומר לך שיש מספר דרכים לקבל אינפורמציה
1. מלא קבוצות וואצאפ אשמח לסייע לך עם חלק
2. הפורום הזה היה פעם יותר שוקק לצערי המזג האויר קצת הרדים פה אבל נטפל בזה
3. במנחתים המסודרים כמו רונית עין ורד ולטרון מתארגנות קבוצות ספונטאנית, איפה אתה טס?
4. בשבת אני מתכנן טיול באזור רוחמה אתה יותר ממוזמן

לצערי קבוצות שנוצרו עם השנים בתחום מקשות על טייסים חדשים להצטרף ולהנות, אני מקווה שהטייסים הותיקים יקראו את זה ויתנו לנו עוד דרכים להצטרף לטיולים שיוצאים אבל לא "פתוחים" לכלל קהל הטייסים.

ofer17

New member
נכון להיום

ביום ד' הקרוב מזג האוויר אמור להיות טוב לטיסה.
ביום זה, אני מתכנן לטוס בבוקר בבועת זבולון הנתחמת בכבישים 85;70;79;4
המראה ממנחת מאכר או שמרת.
מי שמעונין להצטרף, מוזמן לכתוב כאן ולהשאיר פרטים בהודעה פרטית לתאום.

bensand

New member
2 הצעות לטיולים בסופ"ש

אני אטוס ברוחמה השבת בין 6-7 בבוקר מי שמעוניין להצטרף מוזמן

מסלול נוסף יוצא בצפון כפי שנכתב למעלה - יאללה בהצלחה

GIL BL1

New member
שלא תחשוב על זה אפילו !! לא מכר ובטוח שלא שמרת!

מכר- מנחת פרטי של אזמ"ים. פיינלים מסוכנים !!!!!!!!
אין שדות לנ"א !!!
באמצע המנחת שקע עמוק!
אין לך קשר אווירי עם המטוסים שעולים במנחת.
אתה לוקח סיכון מיותר !!!
מנחת שומרת מפוצץ בטיסנאים (גם סילונים החל מהזריחה). מסוכן מסוכן מסוכן!
הם לא מתחשבים ולא פעם יש תקריות של חליפה מאוד קרובה של טיסנאי המשתעשע עם כלים איטים כמו שלנו.
המנחת בשומרת בכיון צפון דרום עם עצים גבוהים בצידו המערבי ויש שם יופי של טורבולציה של אוויר.
(ההתפכות שם זו כמעט דרך קבע). אתה יכול רק במיקרה לקבל תחזית של 0 רוח ולנחות שם ואז אתה בבעיה עם הטיסנים.
בוא אסדר לך חיים קלים. תבוא למנחת שלי. והוא מופיע ברשימות......(-:
אין עלות שימוש למעט קפה.
בהצלחה.
נ.ב: ואל תטוס מעל שמורת הטבע אפק,תתאפק. אחרת הרשות והפקח ירדוף אחריך עד לנחיתה...את התוצאות אתה וודאי יודע לבד....

ofer17

New member
תודה למשיבים אכן

בתשובתך יש מידע חשוב. אני חשבתי שהעצים מהווים מחסום רוח ולא לקחתי בחשבון את טורבולציות האוויר.
בנושא שדות השלף: דווקא בעונה זו - עונת הקציר חלק מהשדות קצורים, אבל הקציר עדיין מונח לייבוש. זה מאד מטעה. מקרה שהיה לי בחוה"מ: עד שמצאתי פתח כניסה בין מעקות הבטיחות, בסוף הגעתי לשדה קצור אבל ללא יכולת המראה. אל דאגה - בסוף מצאתי והמראתי, אבל קשה למצוא ללא מידע מוקדם, בייחוד קשה לאתר את פתחי הכניסה בין מעקות הבטיחות. אז אשמח בהזדמנות זאת להמלצות.

למעלה