נקודה למחשבה לגבי בניית שרירים

depresia

New member
נקודה למחשבה לגבי בניית שרירים

ידוע שיש שני סוגי סיבי שריר, לבנים, ואדומים. בודי בילדרים עובדים על העלאת מאסה, שזה אומר סיבים לבנים. מפתחי כוח עובדים על סיבים אדומים. תמיד שאני מדבר עם חבר'ה מחדרי כושר שעובדים על מאסה(סיבים לבנים), הם אומרים שחייבים להיות בדיאטת עליה במשקל כדי להעלות מסת שריר. אז איך תסבירו את זה שאני מכיר המון אנשים שעסקו בפעילות גופנית שמפתחת את הסיבים האדומים, בעיקר אומנויות לחימה כמו קרטה וקרב מגע, והצליח להעלות מסת שריר ולרדת במשקל בו זמנית? אני מדבר מנסיון אישי, הייתי שמח לקבל הסבר מדעי לגבי זה.
 

הר ניר29

New member
זה ממש לא שחור ולבן

כפי שאתה מציג את העניין. פעילות גופנית אינה עושה אבחנה מוחלטת בין סיב לבן לסיב אדום. איך עשית אבחנה האם מתאמן באומנויות לחימה עלה במסת שריר תוך המצאות במאזן קלורי שלילי? בנוסף, יש פה גם ערבוב של כמה היבטים במסת הגוף. 1. המשקל - שזה פונקציה של חישוב מתמטי. 2. עליה במסת שריר, שזה ה % היחסים (או ערך אבסולוטי) ביחס לרקמות אחרות בגוף. * לכן תאורטית ניתן להוריד במסת גוף שמן, = ירידה במסה ולכן ירידה במשקל, ובו זמנית לשמור על מסת גוף רזה (או עליה מעטה, במאזן קלורי נטרלי או שלילי מועט) ולכן ה % היחסי (או ערך אבסולוטי) יהיו גבוהים יותר. וזה מחזיר אותי לשאלה - כיצד נעשתה האבחנה שאנשים שאתה מכיר עולים במסת שרירי מאימונים מסוימים למרות ירידה במשקל? בגלל ויזואליות?
 

depresia

New member
תשובה

אני יודע לפחות בוודאות שכשאני התאמנתי קרטה שנה שלמה הרזתי ועליתי במסת שריר במקביל. ואיך אני יודע את זה? הרזתי 20 קילו והכוח הפיזי שלי השתפר ברמות מדהימות. אם הכוח הפיזי שלי השתפר כל כך הרבה ברור שעליתי במסת שריר לא?
 
השיפור יכול לבוא ביעילות

כמי שעוסק ומאמן גם בתורות לחימה, אני יכול להגיד לך שבטכניקות הנלמדות ומיועדות ללחימה אתה משפר בעיקר את יעילות התנועה, זה לא אומר בהכרח ששיפרת את הכוח הפיזי..., אתה לומד לרכז את האנרגיה בקצה האגרוף (למשל) ויוצור תנועה יעילה שמייצרת הרבה כוח, יש כמובן הגיון שאם אתה עושה תרגילי כוח - תחזק את השרירים, כמו שאם אתה עושה תרגילי גמישות - תאריך את השריר.
 

הר ניר29

New member
כוח הוא לחלוטין לא

רק פונקציה של מסה. וכפי שאמרתי יתכן מצב של ירידה במשקל ועליה במסת שריר, אבל באופן מוגבל.
 
כמאמן קראטה

1. בהחלט סביר שבנית מסה מסויימת באימוני קראטה. 2.רוב השיפור בכוח מאימוני קראטה בה משיפור ביעילות התנועה. 3. במידה וביצעת כחלק מאימוני הקראטה תרגילי התנגדות עם משקל גוף, ברור שביצעת אימוני כוח שתרמו לעליה במסה. 4. אל תערבב בין סיבה לתוצאה. 5.אין לך מספיק נתונים על מנת לקבוע מסקנות. 6.מה זה כל כך חשוב ? כל עוד אתה מתאמן, מנהל אורח חיים בריא ,נהנה, ואין סמנים ביולוגיים למצב שלילי.
 

דיקלה1976

New member
אפשר לעלות בשריר ולרדת בשומן

יצא לי להתאמן אצל אחד המאמנים האישיים הטובים ביותר אופיר אפק (למי שמכיר)אגב בחור מקסים איך הוא משנה לאנשים את הגוף בצורה ממש יפה וכן זו עובדה ראיתי אנשים שמנים שהוא אימן והם פשוט ירדו מאוד בשומן ועלו במסת שריר בו זמנית למי שלא מאמין שינסה אותו יש לו אתר נחמד www.ofirafek.com
 

הר ניר29

New member
והנה כמה פנינים

2. מיתוס - ככל שהפעילות האירובית שלי יותר עצימה כך אשרוף יותר שומן. עובדה - ככל שהפעילות האירובית שלך יותר עצימה אתה שורף סוכר ולא שומן לכן יש לשמור על איזור ה 70% דופק על מנת לשרוף שומן. 3. מיתוס - הליכה שורפת יותר שומן מריצה. עובדה - הליכה לא מגיעה למחצית מהשומן שריצה שורפת . * קצת סותר אחד את השני לא?
 

oridoron77

New member
דיקלה

נסי להימנע להבא מפרסום איש מקצוע זה או אחר. להבא התגובה תימחק. אורי
 

oridoron77

New member
כמה תיקונים

ישנם שלושה סוגי סיבים (TYPE1 TYPE2A TYPE 2B): אדומים, ורודים ולבנים. ככלל ישנם מאפיינים שונים לסוגי הסיבים השונים: 1. סיב אדום - תפוקה נמוכה, סיבולת גבוהה, התאוששות ממאמץ גבוהה ומהירות נמוכה. 2. סיב לבן TYPE 2A (סיב "ורוד") - תפוקה בינונית, סיבולת בינונית, התאוששות ממאמץ בזמן בינוני, ומהירות גבוהה. 3. סיב לבן TYPE 2B - תפוקה גבוהה, סיבולת נמוכה, התאוששות ממאמץ נמוכה, מהירות גבוהה. גם מפתחי גוף וגם מפתחי כוח (בין אם זה וויטליפטינג או פאוורליפטרים) עובדים על כל הסיבים מאחר ובטווחים נמוכים מטווחי סיבולת, גם הסיבים האדומים עובדים. כמו שאיתי הסביר לך לא ברור איך הסקת שאדם כלשהו העלה מאסת שריר והוריד שומן בו זמנית? ישנה תופעה שנקראת חיטוב, בה אנחנו מאבדים אחוז שומן, מה שנותן מראה טוב יותר של השרירים ואולי מטעה. אורי
 
למעלה