ספרי את זה לארליך. אני הצגתי את התמונה המלאה בה נתקלתי בפייסבוק ואשר אותה אהבתי ומצאתי לנכון להביא לכאןאם כבר פונים למקורות, אז רצוי להציג את התמונה המלאה.
מצוין. כעת, אם כל זה רלוונטי לדעתך, אציע שתפרסמי פוסט בפייסבוק עם כל המידע הנ"ל. לכי תדעי, אולי יבוא גולש משועמם ויעתיק את דברייך לאיזה פורום זניח בתפוזכשיהושע כבש את הארץ לצורך ההתיישבות הוא נצטווה להשמיד כל מי שגר שם קודם - כולל נשים ילדים ובהמות. אז הגדעונים אמנם הצליחו להערים עליו, אבל כבר אז הבינו שלכבוש טריטוריה ולשלוט על התושבים זה בעייתי.
כך שנשארנו עם ה"לא ריאלי". אלא אם אתה חושב שלהשמיד את כל הערבים זה בארץ זה ריאלי.
ספרי את זה לארליך. אני הצגתי את התמונה המלאה בה נתקלתי בפייסבוק ואשר אותה אהבתי ומצאתי לנכון להביא לכאן.
מצוין. כעת, אם כל זה רלוונטי לדעתך, אציע שתפרסמי פוסט בפייסבוק עם כל המידע הנ"ל. לכי תדעי, אולי יבוא גולש משועמם ויעתיק את דברייך לאיזה פורום זניח בתפוז. באפשרותך כמובן גם לחבור למר ארליך ולהציע לו את מרכולתך. אישית די וטוב לי אם מה שהוצג. נראה לי שגם לארליך, שכן אחרת מן הסתם הוא היה טורח להביא את כל מן הסתם היה מביא את כל ספר במדבר לעמוד הפייסבוק שלו. אבל כמובן שזכות כל אחת ואחד להקשות עליו, להוסיף עליו, לציין של עניינים חסרי כל רלוונטיות לנושא ועוד
.
שיט. תוך כדי כתיבה שאלתי את עצמי אם אני צודק או טועה (פשוט אף פעם לא זוכר ומתלבלב עם מישהי ש'צבע הניק' שלה דומה). הייתי בטוח שצדקתי. מתנצל.המנהג שלך לפנות אלי בלשון נקבה לא ברור לי (וזה גם חוזר על עצמו).
זכותך המלאה. אבל הכותב (הראשון, אני רק המעתיק כידוע) לא סבר כך. לדעתו, כך מסתבר, המסר שרצה להעביר עבר נהדר בדיוק בפסוק שציטט. גם זאת זכותולגופו של עניין - אני בהחלט סבור שהשלמת הסיפור התנ"כי שהצגתי בהחלט רלוונטית לנושא.
לגמרי. רק ציינתי (במילים אחרות) שזה די חסר עניין לפרט כאן את כל הסיפור ובכך (סוג של) לתקוף את הכותב המקורי, מאחר והוא מן הסתם לא קורא כאן וכלל לא נחשף לרעיון שלך לפרט את כל הסיפור.פייסבוק אין לי , ואינני מתכוון לפתוח יוזר. העלת את התמונה כאן, אז זה אך טבעי שהתגובה תהיה כאן.
לא רלוונטי (המשפט הזה) וממילא כבר התייחסתי לרעיון המופיע בו.אם כל רצונך היה להעלות נקודה מבלי שיגיבו עליה - יכולת לנעול את השרשור מראש. מטבעו של פורום שאנשים מגיבים, ולא בהכרח כולם חושבים כמוך. זה לא הופך את דבריהם ל "חסרי כל רלוונטיות לנושא".
שיט. תוך כדי כתיבה שאלתי את עצמי אם אני צודק או טועה (פשוט אף פעם לא זוכר ומתלבלב עם מישהי ש'צבע הניק' שלה דומה). הייתי בטוח שצדקתי. מתנצל.
זכותך המלאה. אבל הכותב (הראשון, אני רק המעתיק כידוע) לא סבר כך. לדעתו, כך מסתבר, המסר שרצה להעביר עבר נהדר בדיוק בפסוק שציטט. גם זאת זכותו.
לגמרי. רק ציינתי (במילים אחרות) שזה די חסר עניין לפרט כאן את כל הסיפור ובכך (סוג של) לתקוף את הכותב המקורי, מאחר והוא מן הסתם לא קורא כאן וכלל לא נחשף לרעיון שלך לפרט את כל הסיפור.
את דעתי האישית ציינתי כמדומני כבר מעלה, אבל למקרה שלא, אני מסכים עם ארליך שהמסר שכנראה ביקש להעביר עובר נהדר בדיוק בציטוט שהציג. זה שיש סיפור שלם מעבר לכך, כל ישראלי/יהודי שקורא את הציטוט כמובן יודע זאת, אבל זה חסר כל רלוונטיות לעניין. איש הרי לא מציע להרוג את כל העזתים כדי לקיים התיישבות יהודית ברצועה. גם לא אם זאת הייתה הוראת האלוקים ליהושע בן נון בכיבושו את הארץ.
לא רלוונטי (המשפט הזה) וממילא כבר התייחסתי לרעיון המופיע בו.
תקיפה זה לא מילה גסה. אבל זה מה שעשית בעיני, כשטענת בעצם שהוא סוג של הציג מצג שווא או מצג חלקי מדי (לטעמך).באמת שאינני מבין מדוע חשבת ש"תקפתי" מישהו. צרפת תמונה אבל הוספת כותרת - נקודה למחשבה לגבי הריאליות של ההתישבות.
ועל כך לא קראת ממני מילת טענה אחת.נקודה למחשבה זה לאו דווקא מחשבה רק בכיוון ספציפי שאליו ארליך (או אולי אתה) התכוון. בסך הכול פיתחתי את הנקודה למחשבה.
נו טוב. לא משהו שקשור למשהו שאני כתבתי, אבל שיהיה.ארליך לא יקרא אף תגובה שתיכתב כאן, בין אם התגובה תסכים עם עמדתו ובין אם לאו, אז מכאן יוצא שאין טעם להגיב כלל (מחזיר את ההצעה הקודמת לנעול את השרשור מראש). אלא אם עשית זאת כדי לעורר דיון, כפי שחשבתי (אולי בטעות?).
כל הכבוד.ואם בכל זאת לעורר נקודה למחשבה ודיון, בסך הכל המשכתי את "הנקודה למחשבה" ואפילו תוך היצמדות לאותו סיפור תנ"כי.
כלל לא עניין של להסכים או לאאתה לא חייב להסכים איתי, אבל מכאן ועד לתייג את תגובתי כתוקפנית או חסרת רלוונטיות - יש מרחק.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.