נקודה למחשבה, לערבים במיוחד

DIGITAL MAN

New member
נקודה למחשבה, לערבים במיוחד

בשנים שקדמו להצהרת בלפור, חבר בית הלורדים באנגליה שאל את חיים וייצמן: "מדוע אתם היהודים מתעקשים על פלשתינה, כשיש כל כך הרבה ארצות בלתי-מפותחות שתוכלו להתיישב בהן ביתר קלות?" ענה לו וייצמן: "זה כמו שאשאל אותך מדוע נסעת 30 ק"מ לבקר את אמך ביום ראשון, כשיש כל כך הרבה זקנות שגרות ברחוב שלך."

עופר אגב הטלת ספק קטן בזה שבשארה אשם

אז הנה הוכחה מוחצת..הורשע חלפן הכספים שסייע לעזמי בשארה פיראס עסילה הודה שסייע לח"כ בשארה להלבין את הכספים ששילם לו ארגון חיזבאללה תמורת המידע שסיפק במהלך המלחמה http://news.walla.co.il/?w=//1215206 עכשיו כל מה שאני מקווה שיתפסו את הנבלה, ויאשימו אותו במה שהוא עשה, בגידה במדינה בזמן מלחמה..שהעונש על זה הוא מוות, ואין ספק שמגיע לו..המידע שהוא נתן או הרג חיילים או היה יכול להרוג חיילים, ומה שבטוח הוא היה שמח על זה.

אני לא ראיתי הוכחה שחיזבאללה הוא ששילם

אבל האמון שלי במערכת המשפט הישראלית הוא כזה, שאם שופט ירשיע אותו בסיוע פעיל לחיזבאללה - לא יהיה לי ספק שהוא אשם ושאכן בגד במדינה בזמן מלחמה.

הבנאדם הודה והצהיר שהוא עזר לבשארה

להלבין כספים שהעבירו לו חיזבאלה ודיברת על בשארה או על האיש הזה? את האיש הזה הרשיעו כבר..ואין שאלה בכלל כי הוא הודה.. ובשארה בורח במדינות אויב..וכרגע הוא סתם אפס בלי טיפת כוח אז לתפוס אותו אני מאמין זה לא הדבר הראשון בסדר העדיפויות של המוסד של ומוסדות הביון..

הוא לא אמר חיזבאללה, הוא אמר מדינה ערבית

הוא טען שלא ידע מה מקור הכסף. חיזבאללה זו כרגע ספקולציה. יכול להיות חיזבאללה, יכול גם להיות אל קאעידה, ויכול להיות סתם גורמים אינטרסנטיים רשמיים של מדינה ערבית כלשהי. אם הבנתי נכון, הרשיעו את חלפן הכספים על סיוע להלבנת הון - לא על בגידה במדינה או על מגע עם סוכן זר. בהתבסס על ההרשעה הזו, כנראה אפשר יהיה לנסות להרשיע את בשארה על הלבנת הון - שזה קלון ושחיתות בפני עצמה בהתחשב בעובדה שמדובר בנבחר ציבור. אבל בשורה התחתונה, סיוע לחיזבאללה לצורך ירי טילים זו בינתיים ספקולציה.

מה קשור..את פיראס עסילה הזה הרשיעו

בסיוע להלבנת הון..וזה אחרי עסקת טיעון, ובכל העולם עושים הזה סוגרים עסקה עם השרץ הקטן בשביל לתפוס את השרץ הגדול

מה ז"א "מה קשור"?

אתה מביא לי הוכחה שכנראה בשארה הלבין הון, ואתה מבקש להרשיע אותו בסיוע לחיזבאללה? על סמך מה? אם היה מתברר שבאמת מרשיעים בנאדם בארץ על סמך ספקולציות, גם לי לא היה אמון במערכת המשפט. אלא שלשמחתי זה לא כך, כלומר ברגע שיש ספק סביר - לא מרשיעים. וכאן אין שום הוכחות לקשר עם חיזבאללה, פרט לספקולציות.

קודם כל

הבעיה היא כשגם כשיש ספק לא סביר אז לא מרשיעים ומה הקשר הלבנת הון..הוא אמר שהכסף שהוא הלבין זה מחיזבאלה שעבר דרך מדינה ערבית מגורם לא ידוע

תן לי ציטוט שהוא אמר שזה מחיזבאללה

מה שכתוב הוא זה: עסילה הורשע על פי הודאתו כי הוא היה זה שהעביר לבשארה סכום מצטבר של 390 אלף דולר מגורם לא ידוע במדינה ערבית, דרך חלפן כספים ירדני. מכתב האישום עולה, כי במהלך 2006 פנה בשארה לעסילה, וביקש ממנו לסייע לו לקבל לידיו סכומי כסף שיעברו דרך ירדן. בשארה ביקש להסתיר את העובדה שהכספים מיועדים לו וכן, הדריך את עסילה שיורה לחלפן הירדני שלא ישאל למקור הכסף. קראתי כמה פעמים, והחלפן לא אמר שמקור הכסף הוא חיזבאללה. לא שאני טוען לחפותו של בשארה בנושא החיזבאללה - כי אין לי מושג מה באמת קרה שם - אבל מהסיפור הזה אפשר כרגע להאשים אותו בהלבנת הון בלבד. בשבילי, אגב, לו הייתי אחד מבוחריו, זה היה מספיק כדי להפסיק לבחור בו.

זו העסקת טיעון

מין הסתם לא יוכלו להאשים אותו בזה שהוא ידע שזה חיזבאלה כי אז זה פשוט בגידה בזמן מלחמה ולא יכולים להביא 8 חודשים על דבר כזה, כמובן שיאשימו אותו בהרבה פחות..אבל לפי הכותרת אפשר לראות שהגורם חיזבאלה

לפי הכותרת אני רק מבין שזו דעתו של הכתב

ששכח לרגע שהוא מחוייב לאתיקה עיתונאית.

זה לא דעתו

קודם כל כמו שאמרתי כנראה הייתה עסקת טיעון ובכתבה צוין רק מה שכתוב בכתב אישום וכנראה הוא כתב בכותרת את מסקנות ואגב דעתו זה לא..כי זה 1+1 בסיסי.. והעניין של בשארה זה כמו למה העניין של קצב.. עם כמה שלא אהבתי איך שחטו אותו, להגיד שהוא לא אשם זה הזוי..

בכתבה נאמר במפורש שהיתה עסקת טיעון

אבל אאל"ט קיים צו איסור פרסום גורף לגבי הנושא של בשארה, כך ששום עיתונות רשמית לא פרסמה במה בדיוק הוא נחשד. ייתכן מאד שהמדובר "רק" בהלבנת הון/שוחד שקיבל מי יודע ממי, אבל כל הסיפור של החיזבאללה הוא ספקולציה שהחלה כמכתבי שרשרת בדוא"ל. ועל איזה 1+1 בסיסי אתה מדבר? בשארה אמנם ניסה, ובהצלחה, ליצור קשרי ידידות עם אוייבי ישראל, לדעתי בעיקר כדי להתריס ככל יכולתו (וזה די מוזר ואף טפשי, כי גם במדינת כל אזרחיה שהוא דוגל בה, לא ייתכן שנבחר ציבור ממגזר מסויים יטפח קשרי ידידות עם אוייבי המדינה שבה הוא חי....) אבל מכאן ועד למסור מידע מודיעיני "איכותי" לחיזבאללה... רחוקה הדרך. חוץ מזה, בהתחשב בעובדה שלא מעט אזרחים ערבים נהרגו במלחמה הזו, קטנה הסבירות שמישהו מהם סייע לחיזבאללה.

mike00

New member
היועץ המבצעי של חיזבאללה

"רדף או בוגד? החומרים שהציגו שירות הביטחון הכללי והמשטרה מבססים תמונה קשה נגד חבר הכנסת לשעבר עזמי בשארה. הוא ידע שהוא מסייע לאויב, הוא קיבל משימות מאנשי החיזבאללה, בג"ץ אישר לצותת לו - והוא נמלט כי ידע שייכשל בהוכחת חפותו. ועכשיו המבחן הוא של הנהגת ערביי ישראל." "הסרת צו איסור הפרסום עדיין איננה מאפשר לנו לקבל מידע מלא על החשדות המיוחסים לחבר הכנסת לשעבר עזמי בשארה. השב"כ והמשטרה טוענים שיריעת המעשים והחשדות רחבה וחמורה הרבה יותר ממה שחשפו. אולם הם מעדיפים, כנראה ,שלא לפרט מעבר למה שבשארה יודע - כדי לא לחשוף את מקורותיהם וכדי שיוכלו להמשיך את החקירה אם וכאשר בשארה יחליט לחזור. אי לכך, לתקשורת ולציבור בישראל אין דרך לבחון את הראיות שעליהן מבססים שלטונות אכיפת החוק בישראל את חשדותיהם נגד בשארה. אבל ישנן כמה עובדות נסיבתיות המעניקות אמינות, לכאורה, לחשדות. " "ראשית, העובדה שבג"ץ אישר את האזנות הסתר לח"כ בשארה וחזר ואישר אותן כמה פעמים. כל שלושה חדשים חידש בג"ץ את האישור, כנראה על סמך הממצאים שעלו מההאזנות. שנית – החקירה התבצעה בפיקוח צמוד של היועץ המשפטי לממשלה ושל פרקליט המדינה. יתרה מזאת. צוות של פרקליטות המדינה ליווה את החקירה באופן שוטף וצמוד. שלישית – אי אפשר שלא להתרשם מהציטוטים הישירים מתוך שיחות שבשארה ניהל עם גורמים זרים תוך כדי הלחימה, שפרטים מתוכו נמסרו בצמצום לפרסום. מתוכן השיחות שלהן צותתו, ברור שהוא ידע היטב שהוא עובר על חוקי מדינת ישראל, באופן שמעמיד בסכנה מיידית את הביטחון הפיזי של לפחות חלק מאזרחיה. על סמך היכרותו את הציבור הישראלי ורגישויותיו, הוא יעץ לחיזבאללה היכן למקד את הפגזותיו ברקטות באופן שישיגו את האפקט הפסיכולוגי והפיזי הגדול ביותר." השב"כ גם טוען כי בשארה "קיבל משימות (ממפעיליו בחיזבאללה) וביצע אותן". השב"כ לא חושד,השב"כ טוען!! הרושם המתקבל הוא שלשב"כ ולמשטרה יש ראיות חותכות – וגם עדים - לכך שבשארה קיבל בחשאי סכומי כסף ניכרים מגורמים זרים. לא רק מחיזבאללה. לשב"כ יש ראיות חותכות וגם עדים!! קיבל כסף לא רק מחיזבאלה,גם מהם אבל לא רק!! לכתבה המלאה

למעלה