נקודה למחשבה

עציון

New member
נקודה למחשבה

בני, היה מאוד פעיל באחד הפורומים שעסקו בדייטים. לא בתפוז. היתה שם קבוצה מגובשת של בנים ובנות שבמהלך שנה שלימה ניהלו ויכוחים פילוסופים על אהבה ועל חתונה. הבן הכיר אחת (והיחידה...) מהפורום ולבסוף התחתנו. אבל לא זו הפואנטה. אחרי כמה חודשים הקבוצה החליטה שהגיע הזמן להפגש. הם נפגשו לראשונה בחייהם באיזו מסעדה שעל האירוע מנצחת אחת הבנות הפעילות. היה נחמד, אבל...ההיכרות האמיתית עשתה להם משהו. הפורום הפך להיות דליל יותר ויותר. אנשים שכתבו מה שעל ליבם והיו פתוחים הפסיקו לכתוב. התחילו לעבוד זה על זה. המצב נהיה עכור ולאט לאט פרשו מרביתם עד שהפורום פשוט נסגר. מה אני בא להרהר, לשאול ולתהות: האם חברי הפורום הזה, עדיף להם להישאר וירטואלים ואו אז ימשיכו לתמוך , לעודד ובעיקר לכתוב מהירהורי ליבם, או שמא, תקדים הפורום בו היה בני עלול לחזור על עצמו? אשמח לשמוע דיעות. שלכם, עציון.

אורא

New member
נקודה רצינית מאוד למחשבה..

אני חושבת, שכשאתה יושב וכותב ומשוחח עם מישהו ומפתח איתו קשר דרך הכתיבה. אתה בונה לעצמך תדמית על האדם שעונה וכותב לך מליבו. יש מצבים שכשנפגשים אז התדמית נפגמת וכבר אי אפשר לפתוח את הלב ויש מצבים שההפך הוא הנכון. אני כתבתי בפורום ושיתפתי בדברים שאפילו לאמא שלי אני לא מספרת והם מאוד אישיים וכך גם שאר משתתפי הפורום. סביר מאוד להניח שיש בנות בפורום שלא יירצו להחשף ויש כאלה שכן וזה יכול רק לשפר את התקשורת ולהפוך למשהו יותר מציאותי מאשר דפי האינטרנט

בולי27

New member
זה באמת תלוי באופי הפורום

במקרה שלנו, אני לא יכולה להרשות לעצמי לצאת מהוירטואליות על מנת שלא יקרה מצב שבו אני פוגשת אנשים שמכירים את המשפחה של בעלי. כתבתי המון דברים קשים, שאם אנשים היו יכולים להתמודד איתם במציאות לא הייתי צריכה את הפורום הזה! מה גם שאני לא מסוגלת (עדיין) לספר לבעלי על הפורום הזה, כי הדברים שאני כותבת לרב יהיו קשים בשבילו לעיכול. בפורום אחר שהייתי פעילה בו, נפגשנו אינספור פעמים וזה לא השפיע (להיפך החברויות נשארו אמיצות) בגלל שזה פורום שבו לא חושפים דברים אינטימיים מדי.

כמשתתפת בעוד פורומים כאן

אני חייבת לסייג,,, נפגשנו כבר כמה פעמים בפורום אחר שבו אני משתתפת ונוצרו שם חברויות גם מחוץ לרשת,,, היו אצלי בחצר שני מפגשים ועוד כמה במקומות פתוחים ומידי פעם יש מפגשים מצומצמים יותר, של אנשים שגרים באותה סביבה וכיו"ב,,, אני חייבת לציין שמאז המפגש הראשון של אותו פורום, אנחנו רק מחפשות כל הזמן הזדמנויות להיפגש שנית,,, לגבי הפורום שלנו, ולגביי מה שכתבה בולי, הרבה כתבו כאן סיפורים קשים על המשפחה, ככה שאם יהיה מפגש, אני לא חושבת שמישהו שיכיר אותך באמת "ילשין" למשפחתך,,,

בולי27

New member
לא התכוונתי שילשינו......

התכוונתי שאם במקרה הם מכירים אז זה גורם להרגשה לא נעימה.... את כבר יודעת שיש דברים שעיניים מסויימות לא צריכות לראות... (איך זה נגמר סוף דרך אגב?) בקשר לפורומים אחרים אני מסכימה איתך גם לי יש חברות מאוד טובות מפורום אחר!

smagi

New member
גם אני חושבת שהוירטואליות היא

זו שנותנת לנו את ה"אומץ" לפרוק מעל הלב ולספר הכל דבר שאני לא הייתי בטוחה שהייתי עושה אם הייתי מכירה חלק מהמשתתפים בפורום.

הגנובה

New member
אני מכירה פורום אחר שהמפגשים

ביניהם עשו להם רק טוב
אבל בפורום זה לא דנים בעניינים ונושאים כל כך קשים וכל כך אינטימיים... אני חושבת שבפורום שלנו צריך להיות קצת יותר זהירים בנושא זה... אחרי הכל - הפורום חדש... הסיפורים לא קלים... ולא כל אחד יכול להיחשף ולאמר - הנה אני וזה סיפורי... לפעמים קל יותר להישאר "רואים ולא נראים" - ואז קל יותר לחשוף יותר ויותר סיפורים שבמצב אחר לא היינו חושפים...

פנינה, הפורום הזה שונה מפורומים

אחרים. בפורום להיות הורים שששתינו נמצאות בו, אין בעיה להיפגש, כי בד"כ רק מתייעצים. בפורום הזה מספרים סיפורים מאד לא נעימים, שיגרמו מבוכה אם יהיה מפגש.

אורא

New member
אני לא חושבת כמוכן ואל תכעסו

עליי. אומנם אני יחסית חדשה כאן ואין לי עדיין בעיות נוראיות (יש אבל בטח אחרי החתונה יהיו יותר בעיות). אבל אני חושבת שדווקא בגלל שהפורום כל כך אינטימי ואישי ואנחנו מוציאות דברים שמאוד כואבים לנו ובוכות זו על כתפי זו מעל דפי הפורום. מפגש וחיבוק חם ועידוד פנים מול פנים וחיזוקים אולי יכפרו במקצת על המחסור מהמשפחות ומכל הסובב אותן.. אין כאן עניין של הרגשה לא נעימה או כן נעימה מכיוון שכולנו פחות או יותר באותו מצב שלכן אור

טלאפ

New member
אצלי לצערי הוירטואליות כבר לא קיימת

מסתבר שממשפחתו של בעלי נכנסים לפעמים לפורומים בהם אני משתתפת. אז אני כבר לא וירטואלית. וגם אם אני אחליף שם ואז אתחיל לקטר על משפחתו של בעלי, אלו שמחפשים את ההודעות שלי יוכלו לזהות אותי גם בשם השני רק לפי הארועים. אז בינתיים עד שאני ארגיש מספיק חופשייה אני מקבלת מכן עידוד חום ועצות רק בלדעת שגם אצל אחרות החיים הם לא שושנים. אצלי דווקא במפגש שם אני יודעת מי נמצא מולי, אני אוכל להוציא הרבה יותר.

nightroll

New member
תוהה

אם מדובר בפורום בפורטל כיפה, שם הגסיסה של פורומים קשורה יותר בחופשות מהלימודים

למעלה