נקודה למחשבה

נקודה למחשבה

היום היה לי ויכוח עם אבא שלי הוא אמר שאם אני לא יתחיל לאכול כמו שצריך( אני אנורקטית ) הוא ידבר עם אמא שלי והם יאשפזו אותי בכפייה ואני בת 29 חשוב לציין שהמטפלים שלי לא מדברים איתי על אישפוז עכשיו לשאלה איפה לדעתכם עובר הגבול בין דאגה לבין כניסה לחיים של הילד שהוא מעל גיל 18 יותר מידי

מייקי69

New member
רק אתמול

יצא לי לדבר עם אבא שלי, כשהייתי בעבודה. רק כדי לתת לך רקע... אני "קצת" יותר "גדולה" ממך, ואבא שלי נמצא בבית אבות. הוא שמע אותי מאד חולה מהצד השני של הקו. כי באמת, הייתי נורא חולה. ובין לבין אותם דיבורים שדיברנו - הוא אמר לי: "אני מבין שאני צריך לקחת מונית, לבוא אלייך לעבודה ולגרור אותך בשערות, הביתה למיטה!" נו, מה תגידי על זה? לא מצחיק? - מצחיק ונחמד. נחמד שאיכפת לו. אז כשה"איומים" האלה לא עובדים, הוא מנסה להזכיר לי, שיש לי ילד שאני אחראית לו. בקטע של - הכל לגיטימי כשאוהבים ודואגים. אז במקום לשמוע את הנג'סיות, ואת החדירה לתוך חייך, תתחילי לשמוע את האהבה. את האהבה והדאגה הגדולה. אני מבטיחה לך, שאם לך היה ילד או ילדה שהיו מסכנים את חייהם, היית שמה להם שתי סטירות, מרוב דאגה ואהבה, ומרוב פחד - פחד לאבד אותם. חשוב שתנסי לדמיין איזו חרדה מטורפת את מעוררת. אז נכון שה"איומים" האלה לא בדיוק יעזרו לך לפתור את הבעיה, או להתגבר עליה. אבל לפחות תוכלי להבין, גם אם לא להסכים, עם דרכי הביטוי הכמו משונות, שיש להורים שלנו. תאמיני לי - את לא היית רוצה להיות במקומם. אנורקסיה אינה מצב נורמאלי, בו ניתן לבחון "גבולות" באופן קר ומדעי. כאן נפרצו הגבולות. אנורקסיה היא מצב קיצוני. בכלל לא מפתיע, שהיא גוררת תגובות קיצוניות. אני חייבת להודות, שבדרך כלל, בכל הכתיבה והקריאה בפורום הזה, אני לוקחת את צידו של הילד. תמיד תמיד מחזיקה בדעתי שההורים הם אלה שצריכים לקחת אחריות, ולהיות הראשונים שיעשו מאמץ לשיפור הסיטואציה. אבל כאן - שברת אותי. כאן שמת אותי באימ-אמא של תפקיד האימא. ובתור אימא, אני מודיעה לך חד וחלק, שבכל מקרה בו אראה את הבן שלי מרע לעצמו או מסכן את עצמו, אני אתערב. אני אחצה גבולות. אני ארמוס לו את הכבוד העצמי. אני ארביץ בו תורה. אין גבול למה שאעשה. פשוט אין! אחרי שאהיה בטוחה שהוא יחיה, והוא יתרומם - אשקיע מאמץ בשיקום המערכת שקרסה. אבל לא דקה לפני שאהיה בטוחה ששלום לו.

../images/Emo140.gifלקחת לי את המילים מהפה.

ובכלל לא חשוב אם הוא באמת ידאג לאשפוז בכפיה או אם זו דרך הטפול המועדפת או בכלל אם צריך לדבר על אופציה כזו או שזוהי אמירה "לא נכונה" טיפולית. זו אמירה שמגיעה מהעומק של הבטן שלו, שכל הורה חש את הצורך הבלתי ברור הזה לכסות, לעטוף, להזין, לחבק ולדאוג לשלומו הפיזי והנפשי של הילד שלו. הוא לא יכול אחרת. את מבינה את זה?

faith2

New member
שמעי...

אני נגד אישפוז בכפייה, אבל שחייבים חייבים, חשוב שתדעי שאנורקטיה זאת לא דרך חיים- זאת דרך מוות. בסדר- הזוהר להיות רזים אצל כולנו, אבל האם המחיר הוא מוות? התשובה לשאלה הזאת היא לא. אני חושבת שהעניין קשור לבריאותו של הילד- אין מקום לשאלה- מחוייבות ההורה היא להתערב, ולא רק ההורה. גם החברים וכל המכרים...הם הם אוהבים אותך הם יסכנו את הקשר שלהם איתך בשביל שתהיי בריאה.

Aisha

New member
מצד אחד את צודקת

אם זה עיניין בריאותי או פיקוח נפש ההורא חייב להתערב. אבל מצד שני הוראה צריך גם לדעת מתי להרפות (אגב אני חדשה ואני בת 30 בת יחידה אז אצלי מכוון שאין לי אחים ואחיות זה קצת יותר קיצוני)

jessy19

New member
דאגת הורים...

כשאין אותה, רוצים אותה כל כך וכשיש אותה- כל כך מעצבנת... את אנורקטית ולכן הדאגה של הורייך מוכפלת והם דואגים לך ורוצים שתאכלי ולכן נאלצים להשתמש באיום של אישפוז בכפייה. תביני שלהם קשה להשתמש באיום הזה אבל למען בריאותך הם יעשו הכל.

אני מבינה שהם דואגים לי

אבל אני נמצאת בטיפול ויש לי טפו טפו מספיק מטפלים שגם מתקשרים אלי הבייתה לבדוק שאני בסדר

jessy19

New member
הורים...

לא משנה אם את תהיי בת 5 או בת 40, הם תמיד ידאגו וזה תפקידם. את תמיד תהיי הילדה הקטנה והמתוקה שלהם גם אם תהיי כבר אמא... אז תביני שהכל מאהבה אלייך ותקבלי את האהבה הזאת.

השטן2004

New member
יש לך טעות!!!

בעיברית אומרים -אתחיל- ולא -יתחיל- לא יודע אם לךזה משנה, אבל לי זה צורם באוזן!!!

למעלה