נקודה למחשבה

נקודה למחשבה

אנו תנועה התנדבותית לא פוליטית שחבריה באים מכל המפלגות. עם זאת הרשו לי להעלות מחשבה עמכם: מפלגת שינוי חרתה על דיגלה לטפל במעמד הביניים, זה שמשלם מיסים ונושא בעול המילואים. אבל, עד היום בשינוי לא העבירו אפילו חוק אחד לטובת אנשי המילואים. יתרה מכך, טומי לפיד, שר המשפטים יו"ר ועדת שרים לחקיקה מלא הבטחות אבל אינו עושה דבר כדי לקדם חקיקה שתיטיב עם מערך המילואים (וזה מידע בדוק ממקור ראשון). בלי קשר לפוליטיקה אותי זה מטריף!

TJSBZ

New member
עוד נקודה למחשבה, ברשותך, שמחט

עוד מגזר שטומי הבטיח לעשות למענו, מגזר שהצטלם איתו רבות, הסטודנטים, שרבים מהם חברים כאן. הוא לא עושה כלום למען המגזר שהעלה אותו לגדולה. פעם טענתי שש"ס ושינוי זו אותה גברת בשינוי אדרת, אלה ואלה חיים משנאה. היום אני יודעת שיש הבדל: ש"ס לפחות דואגים למגזרים שלהם, לפחות מקיימים הבטחות.

ניר נגר

New member
מסכים איתך מאוד...שינוי צריכים

להתבייש, אונחנו עוד פעם מגיעים לנקודה שאחרי הבחירות פתאום כל ההבטחות מתמוססות. הם לא מסתכלים קדימה...אני מבטיח שבבחירות הבאות הם לא יגיעו להישג שלהם...העם לא טיפש (טוב אולי מעט)

maoz9

New member
מעניין, משום מה אותי שינוי.. מעולם

לא איכזבה אפילו לא לרגע .... הם נוהגים בדיוק כפי שמי שמפוכח מספיק צופה מהם. ססמאות הם הדבר האחרון שבוחר צריך לבחון , אלא מחוללים ואינטרסים מתחת לפני הקרקע ומערכת ציבורית- כול צבא הגנה לישראל אינו אחד מהם. בגדול הסיכוי שש"ס יפעלו לטובת שלמות ובטחון צה"ל גדול הרבה יותר מזה של הסומים אחר הלפיד.... בלי פוליטיקה כמובן.....

ניר נגר

New member
אתה בטוח בתפיסתך?

חלק מהסיבה ששינוי נבחרה היא הצהרתה שהיא תייצג את זכויות המילואים בכנסת. אז מה הם עשו כשהועלתה ההצעה להעלות את ימי המילואים ל 43???? פשוט הרימו ידים והצביעו בעד...הרי יותר קל "לתזז" את אלה שעושים מאשר להכריח את המשתמטים...והכי הכעיס אותי הייתה תגובתו של טומי לפיד: "זה צו השעה...מערכת הביטחון מבקשת אנחנו מאשרים" בושה לתשובה כזו...למה לא להשפיע ולתת לאלה שעושים זכויות רבות יותר? למה לא להשפיע ולגייס את המשתמטים? אולי הוא איכזב... מה גם ששינוי לא הנהיגה אף חוק אחד שנוגע לחיילי המילואים...

maoz9

New member
נגר, אחי לנשק -אתה אומר

את הדברים בעצמך.... (יתכן שנבלעה לי שם מילה במשיכת תקתוק מחשב ... שהשאירה אי בהירות). יתכן שאתה ואני לא הצבענו לאותה מפלגה בבחירות האחרונות למרות שנראה שיש לי תחושה שבעמדותינו המדיניות אנחנו לא כל רחוקים ... מי יודע אולי בעתיד נמצא עצמנו תחת אותו בית פוליטי מה שבטוח ששנינו לא היינו מאלה שהולכו שולל אחרי מפלגת אופרטוניזם שאמנם מנפנפת בדגלי דאגה "למעמד הביניים" ככלל ולמילואמניקים בפרט, אך פועלת בפועל בכיוונים אחרים שקשורים יותר לטשטוש הזהות היהודית של המדינה עד בלי היכר ( בטווח הארוך מסוכן לא פחות להמשך קיום החברה הישראלית כאן... אבל זה לא לפורום הזה .... כפי שהבהיר לנו כאן מישהו) ואני אומר את הדברים כחילוני. שנינו מספיק מתוחכמים כדי לדעת שסיסמאות בחירות ולא רק בישראל הם טובות מאוד עד ליום הקלפי בכל המפלגות מחירם יורד פלאים יום לאחר מכן: טומי האיש והנקניקיה מעדיף להתמקד במה שהוא טוב בו באמת קל וחשוב הרבה יותר לשינוי התפישה כאן המשך מסע השטנה כנגד הזרם החרדי מזרחי דווקא. לגבי כל השאר זה פשוט יהיה מוגזם לבקש ממנו כי יש לו דברים הרבה הרבה יותר חשובים לעשות. דרך אגב אם תבחן את הדברים באופן קר- אלקוטורלית מגזר המילואמניקים כשלעצמו לצערנו איננו בעל משקל סגולי (מפולג וקטן) בין השאר בגלל מגמות תרבותיות שאנשים כמו טומי לפיד מייצגים

ניר נגר

New member
ידידי ורעי, אני לא בחרתי בשינוי...

בבחירות האחרונות אלה בליכוד, ואני גאה בבחירתי זו. שינוי לפי תפיסתי אכן מערערת את יסודותיה היהודיים של המדינה..ואני מדבר כחילוני גמור. אומנם החרדים והדתיים הגזימו וטוב שקמה תנועה שמאזנת את "הכוח" בבית הנבחרים. אבל לעניות דעתי הרצון שלהם להתנגד לכל דבר שמייצג את הדת במדינה ולכן להרוס כל חלקה טובה מוגזם בעיני.

maoz9

New member
ניר, כתבת בעבר שאתה תומך ליכוד

והיה ברור לי מראש שאתה לא מהסומים אחר הלפיד... אני חושב שחלקים נכבדים מאוד מאשי הליכוד מייצגים בעיני - כפי שנדמה לי כתב כאן מישהו כמלח הארץ האמיתי. עד כמה שהדברים נראים מפתיעים אינני בטוח שהמפה הפוליטית של מה שאנחנו מכירים כ'ימין' ו'שמאל מסורתי' לא הולך להשתנות באופן מעניין.... אפרופו דעות פתרונות מדיניים...אינני בטוח למשל עד כמה רחוקה תפישתו הכוללת של הד"ר אפריים סנה מהעבודה מתפישתו של הבחור האינטילגנטי מאוד שאני צופה לו עוד גדולות בעתיד ח"כ גדעון סער ויד ימינו של רוה"מ. ואני מעדיף להשאיר את הדברים בצורה מעורפלת - הרי אנשי חבורת המוסר והמצפון המוחלט יושבים לנו כאן ועוד עלולים להתבלבל....

TJSBZ

New member
שלא תבלבל

לא האמנתי לטומי אפילו לשניה, וגם לא הצבעתי בעדו. הוא נוהג כפי שציפיתי ממנו, ובגלל זה גם לא הצבעתי בעדו. אבל אני זוכרת לו את כל חטאי טרום הבחירות, כפי שאני זוכרת לכל פוליטיקאי אחר.

למעלה