נקודה מעניינת

N a V e

New member
נקודה מעניינת

בעיקר למי שמתעניין ביצירת המוזיקה עצמה של הפלויד. הפתיחה של Echoes,עם אותו צליל מהפנט שחוזר על עצמו... ובכן,קל לחשוב כי מדובר בצליל המופק מסינטיסייזר/מקלדת רגילה. אך לאחר צפייה בקליפ של השיר מתוך ההופעה בפומפיי,ניתן לראות בבירור כי רייט מנגן על פסנתר את הצלילים ההזויים.אך כמי שמנגן בעצמו,קשה לשים לב שאם הצלילים אכן הופקו מהפסנתר,הוא לא היה מכוון. על מנת שהצליל יהיה בלתי ניתן לחיקוי,הפלויד פשוט הוציאו פסנתר מכיוון,וניגנו בו כשהוא אינו מכוון. סתם עובדה שעליתי עליה עכשיו.

brotos

New member
וואללה?

נחמד... Echoes בפומפיי זה עשר דקות של שיכרון חושים... אגב, בחלק השני של Echoes יש קטע ממש נחמד: בשיר ה'אולפני' המנגינה באיזשהוא שלב משתנה, אבל בקטע בפומפיי חלק אחד ממשיך באותה מנגינה (רייט ומייסון) וחלק אחר עושה מנגינה שונה (גילמור ווטרס). אפשר ממש לראות איך הם מנסים להתרכז ולא להתבלבל... לפני כמה ימים אמרה לי עידית (נימרודל) שקשה לה להאמין שבני אדם יצרו את השיר הזה. האמת? צודקת.

נימרודל

New member
חיחי ../images/Emo9.gif

אני שמחה לגלות שאתה זוכר דברים שאני אומרת. אני אובת שזוכרים דברים שאני אומרת :) אקוס- יצירה נהדרת ועל אנושית בהחלט. מעניין איך הם חשבו על להוציא את הפסנתר מכיוון. גיחי :)

NIR Y

New member
וואו מגניב

אתה נשמע די בטוח בעצמך אז אני יאמין לזה

rainbow demon

New member
קשה לי להאמין שמדובר בפסנתר רגיל

לי זה נשמע מסונתז מדי בכדי להיות אמיתי. גם אני ניגנתי ועד כמה שאני יודע, כשפסנתר לא מכוון הוא סתם נשמע רע. (או שזה פשוט אומר משהו על איכות הפסנתרים שעליהם ניגנתי) זכור שיש פסנתרים חשמליים, בדיוק כמו שיש גיטרות אקוסטיות חשמליות. אבל מהפינקפלוידים אפשר לצפות להכל:) אני בכל מקרה אסתכל היום שוב בהופעה ואנסה לשים לב.

N a V e

New member
רואים בבירור

שרייט מנגן על פסנתר. יתכן שרייט עבד עם פדאל של הפסנתר.

מקורותי מוסרים

שצליל ה"פינג" הושג ע"י העברת הצליל מהקלידים דרך Leslie rotating speaker. היינו, מדובר בעיוות אלקטרוני מכוון של הצליל - ולא "פסנתר לא מכוון". יחד עם זאת, נדמה לי שקראתי איפשהו שרייט "גילה" את הצליל במקרה, והלהקה אהבה אותו והחליטה להשתמש בו.

rainbow demon

New member
אז זו בעצם פשרה

מדובר בצליל אוטנטי שעבר אפקט פיזי (כלומר לא מסונתז), שגורם לו להשמע מסונתז מעט. בנוגע לצלילים מקריים, פינק פלויד מצאו הרבה כאלה, בעיקר בשנים הראשונות, ובאלבום הDARKSIDE, כשלאולפן שלהם נכנסו כלים אלקטרוניים חדישים שאף אחד בעצם לא ידע להשתמש בהם עדיין (למשל בDIRECTORS CUT של פומפיי רואים את ווטרס משחק לו אחד מהמכשירים האלה בהקלטות של ON THE RUN)

לא בדיוק

הם בד"כ ידעו בדיוק מה הם רוצים לעשות עם הכלים האלקטרוניים. מאז ימיהם הראשונים, הם חיפשו את ה"צעצועים" החדישים והמוזרים ביותר בשוק, ואימצו אותם. אפשר לכתוב על זה מאמר שלם (אתה מוזמן). הלהקה בילתה זמן רב בלימוד הכלים האלו, והאפקטים שניתן להפיק מהם, ובחרו את אלו שמצאו חן בעיניהם. במיוחד ב-Dark Side of the Moon. לכן זה לא בדיוק 'צלילים מקריים'.

N a V e

New member
ה"צעצוע" שאתה מדבר עליו

שווטרס מתעסק בו בדי.וי.די של פומפיי הוא מודול,אחד מהסוגים הישנים שלו. אם כי ניתן לראות שרמת הסינתוז לא השתנתה הרבה מאז להיום. ציףציף,אולי תשאלי את מקורתיך כיצד זה שרייט מנגן את צלילי הפתיחה בקליפ בפומפיי על פסנתר ? נראה לי תמוה הנושא...

למעלה