נקודה שעלתה בשרשור האחרון בהרחבה

ינוקא1

New member
נקודה שעלתה בשרשור האחרון בהרחבה

אך רציתי להדגיש אותה עוד קצת :

ברפואה המערבית קיימת הבדלה בין האדם לבין השיטה.
השאיפה היא ליצור ריפוי "תעשייתי" שיהיה מתאים לכולם , ולא משנה מי נותן הטיפול כל עוד הוא שומר על הנהלים.

בריפוי אנרגטי זה בדיוק ההיפך.
משנה מעט מאוד מה השיטה , כן משנה מי נותן הטיפול.

ההבדל בין מטפל שעובד באופן יומיומי על פיתוח הצ'י (האנרגיה) והכוונה שלו , לבין מטפל שלא עושה כך , הוא הבדל שמיים וארץ.

מטפל עם צ'י וכוונה חזקים , יכול לעשות דברים פשוטים מאוד שלצופה הרציונלי מהצד נראים "חסרי ערך" , אך בזכות הצ'י והכוונה שלו הם יעשו עבודה שמטפל אחר עובד שעות כדי להשיגה.

כיום אני רואה בעיה גדולה בגישה המערבית שנכנסה גם לתוך הרפואה המשלימה , של התמקדות בשיטה ולא במטפל.

אנחנו מוצפים בשיטות שונות , על כל השיטות ניתן לקרוא באינטרנט סיפורי "אותות ומופתים" (+ הרבה סיפורי סבתא) , כל מטפל יוצר שיטה חדשה עם שם מפוצץ אחר שהופכת להיות "הדבר הבא" וכל העדר נוהר אחריה . . . נוסיף לכל זה את העובדה שהיום קידום נעשה לא באמצעות תוצאות אלא באמצעות פרסום ואנשים המתמחים בכך , מה שהופך את הכל לתעשיית שקר אחת גדולה.

האמת היא שהשיטה הכי טובה בסופו של דבר היא להיות אתה \ את עצמך.
כל ה"שיטות" האחרות הן הבל הבלים.
(במיוחד כאשר הן נעשות באופן "תעשייתי" כמו בקופות החולים . . .)
ואני כולל בזה גם את השיטות הידועות - רפואה סינית , הומאופתיה , רפלקסולוגיה , הילינג לסוגיו . . . הכל הבל הבלים.
הן אומנם טובות וחיוניות עבור השלב הראשון של מטפל , שלב ה"טכניקה" , אך זה רק השלב הראשון.

הסוד האמיתי למי שבאמת רוצה לרפא הוא לעבוד באופן יומיומי על פיתוח האישיות והאנרגיה שלו.
ואז אפשר לרפא בכל דרך.

בעבר בתקופות קדומות היה נהוג ללכת לאנשים קדושים בשביל ריפוי.
כך התנ"ך מתלונן על המלך אסא למשל כי בחוליו "לא דרש את ה' כי אם ברופאים" , ומחשיב זאת לחטא עבורו.

מי שהולך להיות מטפל צריך לשאוף להיות "אדם קדוש". אדם המחובר לאני האמיתי שלו , ואדם המסוגל להתחבר לכל אחד.
זו השיטה האמיתית היחידה.

יום טוב לכולם.

יפה ינוקא....

מי שהולך להיות מטפל צריך לשאוף להיות "אדם קדוש". אדם המחובר לאני האמיתי שלו , ואדם המסוגל להתחבר לכל אחד.
זו השיטה האמיתית היחידה
.

זה באמת המשפט שמסכם את הכל. הייתי מוריד את המילה "יחידה" בסוף, משום שהיא מצמצמת, אבל זה רק אני
.

מטפל צריך להיות נקי ובשירות מלא לעולם - זו הקדושה.
העבודה לקראת המצב הזה היא אין סופית כמובן, אבל לשם יש לכוון.

ינוקא1

New member
ועל דבריך האחרונים

(כי העבודה היא אינסופית אבל לשם יש לכווין )

כתב הרמח"ל ב"מסילת ישרים" :

"עניין הקדושה כפול הוא, דהיינו:
תחילתו עבודה וסופו גמול,
תחילתו השתדלות וסופו מתנה.
והיינו, שתחילתו הוא מה שאדם מקדש עצמו, וסופו מה שמקדשים אותו.
והוא מה שאמרו ז"ל (יומא ל"ט):
"אדם מקדש עצמו מעט - מקדשים אותו הרבה;
מלמטה - מקדשים אותו מלמעלה".

והסביר :

". ..ואמנם לפי שאי אפשר לאדם שישים הוא את עצמו במצב הזה, כי כבד הוא ממנו, כי סוף סוף חומרי הוא ובשר ודם, על כן אמרתי שסוף הקדושה מתנה, כי מה שיוכל האדם לעשות הוא ההשתדלות ברדיפת הידיעה האמיתית והתמדת ההשכלה בקדושת המעשה, אך הסוף הוא שהקדוש ברוך הוא ידריכהו בדרך הזה שהוא חפץ ללכת בה, וישרה עליו קדושתו ויקדשהו, ואז יצלח בידו זה הדבר שיוכל להיות בדביקות הזה עמו יתברך בתמידות, כי מה שהטבע מונע ממנו - יעזרהו יתברך ויסיע לו.
וכעניין שנאמר (תהילים פ"ד): "לא ימנע טוב להולכים בתמים", ועל כן אמרו במאמר שזכרתי: "אדם מקדש עצמו מעט", שהוא מה שיוכל האדם לקנות בהשתדלותו, "מקדשים אותו הרבה", שהוא העזר שעוזר אותו השם יתברך, וכמו שכתבתי".

מיכי 10

Member
הבאת והבאתם, ינוקא וצחי, דברים רבים וחשובים.

כיוון שיש בשרשור הזה גם דברים שקשה לי לקלוט כרגע, האם אוכל לסכם את כל זה בצורה פשטנית וקלה, מבלי לפגוע באף אחד?

כלומר, האם זה בסדר אם אני אמשיך לטפל בעזרת ההילינג האישי שלי, בלי לחשוב הרבה, תוך כוונה של התחברות ל**כוחות מסויימים, ופשוט מתוך הלב?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

** ב"כוחות מסויימים", אני מתכוונת לה', למדריכי הרייקי, למדריכים האישיים שלי, לתת מודע שלי וליקום.

(נשמע לכם סביר?).
אגב, אני לא בענייני תקשור, כך שאין לי מושג מי הם "המדריכים האישיים שלי".

מיכי 10

Member
אם תרצו להתייחס, זה לא דחוף כרגע.

ביום העצוב הזה, אני נוסעת בצהריים להר המנוחות (גבעת שאול) בירושלים, לאזכרה של שלושים לחבר יקר ואהוב, אב שכול פעמיים, שבריאותו נפגעה מאד והוא הוכרע.

אחרי זה אפגוש חברה טובה מהשירות הצבאי, כך שאשאר עוד מעט בירושלים לפני שאחזור לגוש דן, עם חבר שהשתתף הבוקר בטקס הנחת הזרים ביד ושם. מעניין יהיה לי לשמוע חוויות.
אז להשתמע בערב. :)

ינוקא1

New member
את לא צריכה לזה אישור מאיתנו

אבל הסיכום של מה שאמרתי הוא פחות הנקודה שאמרת (אפילו שהיא נכונה מאוד מאוד).

מה שאמרתי כאן זה שהשיטה לטפל טוב היא פשוט להתפתח אישית.
להקדיש כל יום זמן לתרגול רוחני , לימוד , אומנות , מה שעושה לנו את זה.
כי טיפול אנרגטי בסופו של דבר זה מי שעושה אותו.
ככל שאת יותר שלמה עם עצמך , הטיפול שלך יהיה יותר שלם.

מיכי 10

Member
תודה ינוקא
. אז אני חושבת שזה בסדר,

שאני שלמה עם עצמי. (אתה מתכוון ביחס לטיפולים. נכון?).

התשובה היא "כן"...

אם את נפתחת לידע באופן אינטואיטיבי, הרי זה מצויין.
ההילינג שאני עושה למשל, אינו שיטתי כלל וכלל, כולו אינטואיטיבי.
בעצם לא למדתי לרפא פרופר. תהליך הלימוד שלי היה שנתיים של תרגול יומיומי שבסופו אני אפתח לריפוי - הוא כלל - תרגולי התנקות, תרגולי התחזקות אישית וחיבור לידע באמצעות מדיטציה.
מתוך המדיטציה ומתוך התהליכים שאני עובר עם עצמי אני מקבל את הכלים לטיפול.
הכלים היחידים שהמורה שלי אמרה לי בנוגע לטיפול - הקשבה, ללכת עם הזרימה, איזון.
עם העשייה מקבלים בטחון בעצמך ובכלים שקיבלת אינטואיטיבית.

למשל - לאחרונה אפילו הייתה לי מחלה קשה שבאמצעותה קיבלתי כלי חזק ביותר לריפוי.

מיכי 10

Member
תודה, צחי. וואו, אני רואה שאצלך זה באמת

כמו שאומרים, שמכל לימון אתה עושה לימונדה.
כל דבר קשה שקרה לך, הצלחת להפוך למשהו חיובי וחזק. מדהים.

כן, טיפול אינטואיטיבי נראה מתאים לי.

אגב, נסעתי היום לירושלים עם זוג מקסים ומיוחד. אותה הכרתי כבר מלפני שנים. אותו פגשתי היום לראשונה. באמת אנשים נעימים וזורמים.
מתברר שהיא עוסקת כבר כעשר שנים ברפואה משלימה בכמה ענפים (עשתה הסבה מסוג של הייטק). וגם בהוראה ברפואה משלימה, ועושה רושם שהיא ממש נהנית מכל רגע. :)

למעלה