נקודה.

Nightborn

New member
נקודה.

סתם תהיתי. הרבה פעמים אנשים מפרסמים "תמונות חייזרים" ועדויות שאמיתותן מוטלת בספק, אך לעיתים באופן מפתיע נראה כאילו הם דוברי אמת או לפחות באמת מאמינים במה שאמרו. מוזר לי שבכל התיאורים האלו מתוארים החייזרים כבעלי אנטומיה ברורה המזכירה ברמות שונות בני אדם, וכמעט תמיד מתוארים כבעלי טכנולוגיה מתקדמת משל בני האדם. אני איני שוללת את היתכנות חיים נוספים ביקום, אולם יצא לי לחשוב- למה כולם משוכנעים שהם דומים לנו? אולי הם דומים לחתולים? י.י ומי ערב לכם שהם לא חיים בטכנולוגיה של המאה החמישית לספירה, או במערות? העובדה התמוהה הזאת בעיקר, היא שגורמת לי לפקפק בכל העניין.

תגובה ../images/Emo153.gif

בקרש לדמיון: 1. ייתכן שבני האדם ואותם חוצנים התפתחו ממקור משותף. 2. ייתכן שהמבנה האידיאלי לצורת חיים מפותחת הוא כמבנה האדם, ולכן כל יצור אינטלגנטי ביקום יראה בתבנית זו. קיימת כתבה מעניינת בנושא בקשר לטכנולוגיה שהם חיים בה: את החוצנים והעב"מים אנחנו פוגשים כאן בכדה"א, לכן אם אלו באמת יצורים מכוכב אחר, הטכנולוגיה שלהם מתקדמת הרבה משלנו - אם לא, הם לא היו מצליחים להגיע לפה.

Silly LoveSong

New member
הממ

לא נראה לי שיצורים מ"תקופת המערות" מסוגלים לבקר בעולמות אחרים.... עם איזו טכנולוגיה בדיוק? אפילו אנחנו, עם הטכנולוגיה ה"מפותחת" שיש לנו כיום, עוד לא הנחתנו אדם על כוכב הלכת הקרוב אלינו (מאדים)! ברור לך שעוד אין לנו את האמצעים לבקר בעולמות אחרים... אז איך אתה בדיוק רוצה שיצורים עם טכנולוגיה הרבה פחות מפותחת יהיו בעלי האמצעים לחצות גלקסיות שלמות? בקשר לצורה שלהם - (גם זה אמור להיות ברור מאליו...). צורה "חתולית" לא ממש מאפשרת הגעה להתפתחות אבולוציונית מפותחת שיכולה לאפשר לאותו המין לפתח טכנולוגיות. אנחנו, שמוצאנו מהקופים, מסוגלים להשתמש בידיים ככלי להחזקת עצמים (האגודל שלנו נשען כנגד כל האצבעות). עמידה על שני רגליים וגב זקוף מאפשרים לנו להשתמש בידיים לצורך אחר (שלא כמו חתולים שמשתמשים בכל הגפיים שלהם להליכה). זה קצת ברור מאליו שצורת המוצא שלנו מאפשרת התפתחות גופנית ושכלית ברמה גבוהה, שלא כמו חתולים. לא הגעת למסקנות האלה לבד?!

Silly LoveSong

New member
תוספת

בדרך כלל תיאורי החוצנים הם תיאורים של גוף קטן ודק מאוד, וראש ענקי בעל עיניים גדולות ופתחים סימליים לפה ואף. ומה ניתן להסיק מכך?
מוחם של החוצנים מפותח כל כך (לכן הראש הענקי) שיש להם כלים אחרים לתקשור/עשיית דברים (תלפתיה? טלקיזיס?) לכן גופם אינו חשוב כמו המוח (לכן הוא קטן ביחס לגוף של בן אדם). אולי הם מצאו דרך אחרת אפקטיבית יותר להשגת חומרי מזון ולכן הפה הצטמק לקו סמלי? העיניים הגדולות - אולי עיניהם התפתחו לראייה מושלמת בחושך או בסביבה אחרת לא מוכרת לנו? אולי הן נחוצות לשם תפעול שאר כלי התקשור שלהם (טלפתיה, טלקינזיס...)?

Nightborn

New member
לא קניתי.

לא השתכנעתי. התשובות האלו מתבססות על עובדות לא מוכחות.

תגובה... ../images/Emo153.gif

לא תקבל פה "תשובות מבוססות ומוכחות" מכיוון שלאף אחד מאיתנו אין תשובה כזו. אף אחד מאיתנו לא שאל את החוצנים מדוע הם ניראים ככה. כל תשובה שתקבל פה היא בגדר השערה/ניחוש/דעה ולא יותר...

הסבר על מבנה החייזר

למעשה כביכול צורם האדם היא התפתחות הקוף ועם האבולוציה לצורה שהיום אנחנו נמצאים.. כאמור שהתפתחנו השיער שלנו נשר לאט לאט כי לא זקוקים לו.. ומבנה הגוף שלנו השתנה.. ככל הנראה חייזרים כביכול הם צורה מפותחת יותר שלנו.. ראש גדול יותר שמכיל מוח גדול יותר עם ממברנה מיוחדת לטלפתיה למשל, או לצורכי תקשות מתקדמת.. עניים גדולות יותר.. קירחים כי לא זקוקים לשיער.. אבל אני לא יודע באמת על הקיום שלהם אבל נחמד להאמין שאולי יש חייזרים ובאמת תמיד עולה השאלה למה הם דווקא נראים ככה..

לא תמיד...

מה שאתה כותב נכון במידה והחוצנים התפתחו מהאדם. ואם החוצנים התפתחו במקום אחר, במקום שאין בו קופים ובני אדם? איך אתה מסביר את זה?

Darakan

New member
בכוכב דמוי כדור-הארץ

סביר ויתפתחו חיים דומים לכאן.

ראשגדול

New member
לא חייב ..

לך נראה כאילו צורתו של האדם היא הצורה האולטימטיבית .. יש מצב שבעולמות רחוקים ובעלי אטמוספירה שונה התפתחו צורות חיים שאינם מוכרות לנו ושהם בנויות יותר טוב ...

למעלה