נקודות זיכוי כנגד הכנסה מריבית ודיב

שיר ורד

New member
נקודות זיכוי כנגד הכנסה מריבית ודיב

1.האם זוג קשישים אשר המס בגין הכנסתם החייבת (מפנסיה) נמוך משווי נקודות הזיכוי שלהם, רשאים לקבל החזר בגין יתר נקודות הזיכוי שלא נוצלו כנגד המס ששולם בגין ריבית בפקדונות שקליים ודיבידנד? אני יודע על הפטור בסך כ-6000 ש"ח הכנסה מריבית לשנה ועל 35% ניכוי על ההכנסה מריבית עד לתקרה ואין צורך לחזור ולהסביר לי זאת. 2. האם ההכנסה מדיבידנד נחשבת הכנסה עם מס קבוע מראש או הכנסה עם מס מוגבל? כלומר, האם אדם ששילם מס של 25% במקור על דיבידנד רשאי לקבל החזרים אם הוא מגיע למדרגת מס של 10% בלבד?

לא ממש, אבל

אולי כדאי לההם להגדיר את עצמם כעוסקים בעסקי השקעות ואז זו הכנסה מעסק והנקודות זיכוי כן תופסות. כדאי לבדוק עם רואה חשבון/ יועץ מס אשר מכיר את הפרטים של האנשים המדוברים בשלמותם.

שיר ורד

New member
ומה לגבי השאלה השניה?

בהמשך לתשובה שלך , אני אבדוק מחדש את הנתונים שלהם, בהנחה שאם זו הכנסה מעסק , הם חייבים במס שולי (ללא הגבלת תקרה של 10% או 15% על הרוחים), ללא הניכוי המותר לקשישים וכן ללא הניכוי של 35% כהשלמה לפנסיה. האם צריך להביא בחשבון שאם זו הכנסה מעסק הם יחויבו גם בביטוח לאומי ומס בריאות על הכנסה זו (לפי שיעורי המס לקשישים)? האם יש חובת תשלום מע"מ - אף שכל הרוחים נוצרים בהשקעה דרך הבנקים?

שיר ורד

New member
עוד שאלה

יש ברשותם דירה שלא נוצלו חלק ניכר מזכויות הבניה שלה. בהנחה שהדירה תימכר ויהיה חיוב מס שבח על הזכויות הלא מנוצלות. האם בפריסת מס השבח ל 4 שנים, ילקחו נקודות הזיכוי בחשבון? (אם כן, מלכתחילה לא כדאי ללכת לכיוון של עוסקים בעסקי השקעות ולהפסיד את הזכויות המוקנות בחוק לרוחי הון של יחידים ובמיוחד קשישים).

למעלה