נקודות לבנות..

NoNa5000

New member
נקודות לבנות..

ביום שישי ראיתי נקודות לבנות על הסנפירים של הדגי זהב שלי... והנקודות מתרבות. 2 כבר מתו לי ונראה לי שעוד 2 בדרך.. החלפתי את המים וניקיתי את האקווריום אבל לא נראה לי שזה עוזר.. מה לעשות??????????????????

Suikun

New member
נקודות לבנות

נקודות לבנות בד"כ באות כשהדג חלש מסטרס, לכן נקיון האקווריום דווקא מזיז, כי זה מפחיד את הדג. מה לעשות? בעקרון אמורים להעלות את הטמפרטורה, אבל זה כשמדובר בדגים טרופיים, אני לא יודע מה ההשפעה תהיה על דגי הזהב (כיוון שהם דגי מים קרים). תקני מחר תרופה המיועדת לנקודות לבנות, ובהצלחה.

m70

New member
מתוך פורום הדגים הישראלי

נקודות לבנות: המחלה מופיעה בדרך כלל בעקבות שינויי טמפרטורה קיצוניים, בעיקר בהעברות ללא השוואת טמפרטורה וכן בעת ירידה פתאומית בטמפרטורה או כאשר המים קרים לאורך זמן, המחלה מאוד שכיחה וקל לטפל בה ראשית יש להעלות את הטמפרטורה ב 2-3 מעלות (28-30 מע"צ) ולהשתמש בתרופות כגון "מלפור", "K.B9", או כל תרופה אחרת הנמכרת בחנויות לטיפול ב"נקודות לבנות". את הטיפול ניתן לעשות בשתי דרכים אפשריות, האחת לטפל בכל האקווריום(רצוי ומומלץ כדי להיפטר מכל שאריות המחלה באקווריום) והשנייה לעשות לדגים הנגועים "טיפול אמבטיה" אינטנסיבי בדלי עם כמות כפולה של תרופה למשך 30שניות. בסיום הטיפול (שלושה עד חמישה ימים) כמובן יש לרענן מים ולהשתמש בפחם פעיל

ganjaman stound

New member
נקודות לבנות - ich

טפילים שנדבקים לדגים חלשים מכל סיבה שתחליש אותם(סטרס,איכות מים ירודה,שינוי טמפ' חזקים וכו) מאחר שכתבת ששניים כבר הלכו לעולמם לא הייתי ממליץ על בידוד מפני שכל האקווריום נגוע שים לב הטפיל משתמש בדג כפונדקאי למשך מספר ימים ואז יורד לקרקעית להיתרבות וחוזר חלילה לכן סביר להניח שדווקא הדגים עם הסימנים הם כבר בשלב שהטפיל עזב את גופם אנני בקי בדגי זהב אולם בד"כ הדרך היחידה ממש להיפתר מהם היא להישתמש בחומר נגד ich ולוודא שדגים חדשים שאתה קונה לא יהיו מאקווריום נגוע יש להישתמש בחומר עד להעלמות הטפילים מהדג ואז להמשיך עוד מספר ימים לטיפול באילו שעל הקרקעית מפני שהשלבים בהם הטפיל רגיש הם קצרים ומעטים יחסית לסיום שים לב אחזקה מונעת משמע החלפות מים סדירות משאירה את הדגים בריאים ומאפשרת להם להיתמודד עם רוב הטפילים והמחלות בהצלחה

geen

New member
שאלה שקשורה למחלה

שלום, לפני כשבועיים בערך כתבתי גם שאני חושבת שיש לדגים שלי נקודות לבנות (תופעה שקרתה לאחר שצירפתי 3 מולי בלון שאו שממש נלחצו, או שפשוט לא היו הכי בריאים) בעקבות מה שנאמר, קניתי את החומר נגד המחלה שהיה בחנות. בנתיים, רב הדגים מתו, או מהנקודות או מתופעה מוזרה שפתחו אח"כ, שהיא פשוט גידולים מוזרים על הגוף שלהם. גם הדגים שלא היו להם נקודות. אין לי איך לתאר את זה חוץ ממשהו שנראה כמו ענפים קטנים שיצאו להם מהגוף. התרופה שקניתי אז נקראת "נגד נקודות לבנות"- תכשיר יעיל נגד נקודות לבנות לדגי נוי פרט לדגי טטרה וחתולים". בקבוק קטן עם מדבקה עליו. השאלה היא האם יכול להיות שהתכשיר הזה (היחיד שהיה בחנות) זה מה שגרם לדגים שלי "להצמיח גידולים"? מישהו מכיר תופעה כזאת בכלל? יש לה תרופה? איך אני מונעת מהדגים שנשארו לקבל את זה גם? תודה!

ganjaman stound

New member
קשה לי להאמין

שהדגים שלך גידלו משהו עקב שימוש במטילן בלו נשמע יותר הגיוני שלדגים שלך לא היו נקודות לבנות אלא איזה שהוא סוג של פונגנס והמטילן פשוט לא עזר להם קשה מהתאור להבין באיזה סוג של מחלה מדובר אך אפשר לנסות בתור התחלה בידוד של הדגים הנגועים באקווריום נפרד והמשך הטיפול תלוי בסוג הדגים שעדיין נותרו בחיים

Damn you buster

New member
נקודות לבנות זה....

זה יובש או מחלה בשם:
שכחתי,אני מקווה להיזכר.אם לא אז מצטער.

aqualogic

New member
נקודות לבנות

נקודות לבנות זו מחלה המבוססת על פטריה - כמו גם מחלת הגרדת, רקבון סנפירים ומחלת הכותנה. לא ניתן לטפל בה תרופתית וכן לא ניתן לחסל אותה באקווריום. כל מקורות המים ולכן גם כל האקווריומים נגועים בפטריות. המחלות הללו מתפרצות כאשר יש לחץ באקווריום והמערכת החיסונית נחלשת. הגורם העיקרי להתפרצות נקודות לבנות הוא שינוי טמפרטוקה חד באקווריום. בדרך כלל כאשר אנו מחליפים מים באקווריום ומכניסים את המים מהר מדי. אם חל שינוי טמפרטורה של יותר ממעלה אחת תהיה התפרצות של המחלה. אותו דבר קורה כאשר אנו מוסיפים דגים לאקווריום ומשחררים אותם מהר מדי בלי להשוות טמפרטורה בין השקית למי האקווריום. הטיפול היעיל ביותר לנקודות לבנות זה להעלות את הטמפרטורה באקווריום ל 30מעלות למשך 36-48 שעות. הפטריה מגיעה לשיא (פריחה) ונושרת מעל גוף הדג. נבגי הפטריה נותרים במים בהמתנה להזדמנות נוספת של "סטרס" כדי להטפל לדגים. התרופות השונות הנמכרות למטרה בעצם מחליפות את חימום המים ע"י כך שהן כולאות את החמצן החופשי במים וגורמות לפטריה להחלש ולנשור מהדגים. אלא מה היא? באותה הזדמנות התרופות (מבוססות על מטילן בלו וצבען תמיד כחול) גורמות נזק גם לשאר התהליכים במים כמו למשל נזק גדול למושבות הבקטריה החיובית. לכן - אני מאוד לא ממליץ על שימוש בתרופות לפטריות מהסוג הנ"ל. זה עוזר בעיקר לרווחיות של הסוחרים. תקפידו למנוע שינויים פתאומיים של הטמפרטורה, תרכשו דגים נקיים תוך הקפדה שבאקווריום ממנו מוציאים עבורכם את הדג אין דגים אחרים נגועים. שחררו את הדגים בשיחרור מבוקר ואיטי.. כך תמנעו מבעיית הנקודות הלבנות ושאר מחלות הפטריות באקווריום. בברכה, ארנון.

NoNa5000

New member
איך..

איך לחמם את המים אם אין לי מכשיר המיועד לכך. הרי ידוע שדגי זהב חיים גם בטמפרטורת החדר.... אז איך ניתן להעלות את הטמפרטורה???

ganjaman stound

New member
לצערי ארנון אני נאלץ לחלוק עליך

אמת גם אני איני בעד שימוש במטילן בלו באקווריום אולם במיוחד בימי הקיץ כאשר הטמפ' באקווריום על גבול ה30 מעלות ואף מעבר לכך העלאת הטמפ' לא תעזור יותר מידי לזירוז מחזור החיים של הטפיל ומפאת טמפ' זו הדגים כבר מצויין בסטרס מסויים ולכן המחלה רק תמשיך להיתפשט באקווריום ולצערי התשובה היחידה היא מטילן בלו (גם מלח לא עוזר ברוב המקרים) נכון שהינה פוגעת במושבות הבקטריות אולם אם מרעננים את המים כל יום בתקופת הטיפול לפי הוראות היצרן אין חשש מגדילת ריכוז האמוניה במים לגבי כל יתר ההצעות באשר למניעת המחלה אני מסכים ב100% עם כל מילה שלך ושיהיו מועדים לשמחה

למעלה