נקודות לבנות

dadi1

New member
נקודות לבנות

גיליתי עכשיו נקודות לבנות קטנות על הדגים בבריכה שלי. מי יודע מה הסיבה לכך וכיצד פותרים זאת כמה שיותר מהר? הבריכה בגודל של כשלוש מאות ליטר. אתמול בלילה מתו לי כמה שרצים קטנים שגם הם נמצאים בתוך מכלאה נפרדת באותה בריכה- אני מניח שהם מתו מאותה סיבה. אודה על תגובה מהירה. דדי

אז ככה...

נקודות לבנו אלו טפילים,שאם לא מטפלים בהם הם עושים נזקים כגון קוסטיה(טפיל) פונגוס(פצע מזוהם)וכו'. כדי להרוג אותם יש לך מספר אופציות: 1.להעלות את חום המים. 2.יש תרופה חדשה,שעולה כמו המטילן בלו והאנטי כלור,זה אותו סוג,זה בצבע ירוק(התמונה)החומר עצמו הוא תכלת,ורשום בכותרת:"נגד נקודות לבנות"... 3.יש טיפות מיוחדות נגד נקודות לבנות. 4.יש כמו אקמולים כאלה,שזה בצורת אקמול,אבל זה בעצם אבקה,תבחר את מה שאתה רוצה מבין האופציות האלו,אני מקווה שעזרתי!אם אתה צריך עוד עזרה אז תשאל אני אשמח לענות!(ובכלל הפורום..) בהצלחה!

dadi1

New member
עד לאיזו טמפרטורה מומלץ להעלות ?

והאם יש לעשות זאת בבת אחת או בצורה מדורגת?

קודם כל

ברור שבהדרגה!אם אתה לא רוצה שהדגים שלך יחטפו דום לב-או במילים אחרות-סטרס. תעלה למשהו כמו 30 מעלות... בהצלחה!!!

Suikun

New member
תיקון קטנטן

כשאתה מעלה את הטמפרטורה, זה לא מה שהורג ת הטפיל אלא רק גורם לטפילים לרדת מהדג. רוב התרופות מזיקות לטפיל רק כאשר הוא לא על הדג. לא לשכוח שאחרי כמה זמן הטפילים יחזרו לדג, גם אם העלתם את הטמפרטורה לכן - להשתדל לטפל עם תרופה כמה שיותר מהר בהצלחה

סליחה על הטעות...

בכל מקרה בקיצור,להעלות את הטמפ' לקנות תרופה,וכמה שיותר מהר אחרת התוצאות לא נעימות! נקודות->טפילים->פצעי פונגוס->קוסטיה אז תעבוד מהר-בהצלחה!!!

aqualogic

New member
זהירות עם הטמפרטורה

בפעם הבאה כשאתה מחליף מים בבריכה תמלא את המים לאט לאט.. ככה גם עם הכנסת דגים לבריכה, להשאיר בשקית צפה הרבה זמן להשוואת טמפרטורה. תזכרו שהגורם מספר 1 להתפרצות נקודות לבנות זה שינוי מהיר מדי של טמפרטורה. מספיק שינוי של מעלה אחת בבת אחת והכל מתפרץ. בהצלחה.

dadi1

New member
טוב תשמעו

אני מעלה את הטמפרטורה בהדרגה- הייתי ב-24 ועכשיו אני כבר ב-27 . התחלתי לפני כשש שעות את התהליך. השאלה אם אני צריך להמשיך להעלות אותה עוד? ועוד דבר- מצאתי תרופה לנקודות לבנות ששוכבת אצלי במחסן כבר כמה שנים ואין שום תאריך תפוגה- השאלות: 1. מישהו מכיר תרופה שנקראת אלגיזין פי ? והאם היא טובה? 2. האם אני יכול להשתמש בה למרות שהיא שכבה במחסן איזה שלוש ארבע שנים. 3. מתי אני אמור להתחיל להשתמש בה? כבר בשלב שהנקודות עדיין על הדגים? או לאחר שהן יורדות מהן? 4. האם לתת לפילטר הביולוגי להמשיך לעבוד? 5. כמה זמן אמור להימשך הטיפול? והאם אני אמור להנמיך את הטמפרטורה חזרה אחרי כמה ימים? 6. האם לא ייגרם נזק לצמחים בבריכה? הבעיה היא שלפי מה שאני רואה- רוב הדגים כבר נגועים ולא בה לי להוציא את כל הצמחים עכשיו. אני מקווה שתמשיכו לעזור לי- אני די במצוקה.

ganjaman stound

New member
אני מניח

שאם לא הוספת דגים בתקופה האחרונה שהמחלה צצה משינויי טמפ' גדולים בין יום ולילה מקוון שמדובר בבריכה בחוץ והיא הרבה יותר רגישה לשינויי טמפ' הייתי ממליץ בשלב ראשון להעלות את הטמפ' לאיזור ה-29 מעלות לשם זירוז תהליך החיים של המחלה וריענון מים מוגבר של פעם ביום או ביומיים בתקווה שהחלפות מים אילו יתנו לדגים תנאי מחייה אופטימליים להיתגברות על הטפיל בקשר למטילן בלו "תרופה" קשה לי להמליץ לך אם כן או לא מכוון שהוא אוטם מגע של עצמים במים לחמצן ובמקרה "הטוב" נראה לי שהוא יעצור צמיחה לא יודע מה יקרה במקרה "הרע" יכול להיות ששימוש במלח יעזור אך תחכה לעוד תגובות מכיוון שאין לי מושג איך הוא ישפיע על הצמחיה אך שוב אני מדגיש שתנאי מים אופטימליים - החלפות מים סדירות (בהנחה שהטמפ' לא משתוללת) אמורים לעזור לדגים להיתגבר לבד על המחלה ושיהיה בהצלחה

dadi1

New member
חברים- אפשר עוד תגובות בבקשה

לפני שכל הדגים שלי יתפגרו?

duel

New member
תגובות לפי סדר השאלות

1. לא מכיר את התרופה - גש לחנות ותקנה תרופה חדשה נגד תרופות לבנות ובקש מהמוכר להסביר לך את המינון הנכון (בכל מקרה תקרא את התווית שעל התרופה). 2. אל תשתמש במה שאין לו תוקף (היית לוקח תרופה ללא תאריך תפוגה לעצמך?) 3. מהרגע שרכשת את התרופה תשתמש בה - ובהקדם (מקווה שכבר קנית). 4. אף פעם לא לעצור את עבודת הפילטר. 5. לרוב הטיפול נמשך כשלושה ארבעה ימים לאחר מתן התרופה. 6. אל תתעסק עם הצמחים בבריכה (מעניין איזה סוגים יש לך) - בחורף הם גם כך לרוב בתרדמת או נבולים. לאחר הטיפול יש לבצע ריענון של שליש מהמים ולוודא האם יש צורך בהמשך הטיפול. בפעם הבאה שאתה מזהה סימנים לא טבעיים על הדגים שלך צור קשר עם חנות דגים אמינה ומקצועית ותרכוש תרופה מתאימה לטיפול נקודתי - חבל על כל הזמן הזה שאת מבזבז בפורום - קודם כל טפל בדגים ובין לבין תבדוק בפורום בסופו של דבר אנו רוצים דגים חיים ולא חיים בפורום. בברכה, דודי

dz108

New member
מצטרף להמלצות, ומוסיף:

לנקודות לבנות יש לפעמים סיבוכים משניים (בקטריולוגיים - כמו עיניים נפוחות למשל), את הטיפול בתרופות נוספות (אנטי בקטריאליות או אנטי פיטריות) יש להתחיל אחרי סיום הטיפול במטילן-בלו. לגבי בזבוז הזמן - duel צודק, יש המון מידע באינטרנט על נקודות לבנות - ממליץ לקרוא (ככה אני למדתי). המונח שיש לחפש הוא: Ichthyophthirius Multifiliis (או ICH בקיצור)

למעלה