נקודות לבנות

Veiltail

New member
נקודות לבנות

ל-2 מתוך 5 הדגים שלי יש נקודות לבנות. הלכתי היום לקנות טרמוסטט כדי להעלות את הטמפ',והמוכר אמר לי שאני לא צריכה. יש לי תרופה נגד נקודות,שזה של חברת טרופיקל,רשום עליה(יש רקע ירוק)"נגד נקודות לבנות"התרופה זה טיפות בצבע תכלת כזה. שמתי אותה לשני הדגים שלקו במחלה,כי באקווריום זה בלתי אפשרי(יש לי חלזונות)ושמתי להם ולדגים באקווריום מלח גס. מה עוד עליי לעשות? אם הנקודות יפלו(וראיתי שנקודה אחת נפלה לדג אחד שלי ברגע שהוא נכנס לאטרף והתחיל לשחות בטיל)מה יהיה איתם? הם יבקעו? איך להרוג אותם? תודה מראש!

Suikun

New member
-

כשמעלים את הטמפרטורה בשתי מעלות בערך, זה גורם לטפילים לרדת מהדג אל הקרקעית (זה לא הורג אותם, זה רק גורם להם להתרבות). כשהדגים על הדג רוב התרופות לא עוזרות ולא עושות כלום, ובטח שלא מפילות את הטפילים. התרופות פוגעות בטפילים רק כאשר הם ירדו מהדג, לכן אומרים להעלות טמפרטורה ואז להשתמש בתרופה.

Veiltail

New member
איך אני מעלה את הטמפ'?

אמרו לי לא לקנות טרמוסטט,(המוכר בעצמו)כי זה לא יעיל לדגי זהב,ואם אני אחליף למים חמים אז הטמפ' תעבור שינוי לא בהדרגה ואז יווצרו לי עוד נקודות(חשוב לציין ששני הדגים שיש להם נקודות,נמצאים בקופסא קטנה(לצערי אין לי כלי גדול יותר)עם תרופה,ומכיוון שנראו להם הסנפירים,(לקטנצ'יק)שמתי מטילן,ומלח.) אז איך אני מעלה את הטמפ' מבלי שיווצרו עוד נקודות?

גלעד cool7

New member
תנסי לבודד את האקוריום

אם תגעי במתכת, ובעץ ששניהם באותה הטמפרטורה-רוב הסיכויים שתרגישי שהמתכת יותר קרה למרות שהיא באותה הטמפרטורה כמו העץ. הדבר נובע מכך שהמתכת נוטלת את חום הגוף שלך יותר מהר מהעץ. אמנם זכוכית מבודדת טוב אבל בכל זאת יש מעבר חום מהזכוכית לסביבה, וכן ההפך. תעטפי את האקוריום בחומר בידוד כלשהו (שמיכה קטנה, מגבת וכו' ותעטפי לא מלמעלה-אמנם זה לגמריי יוריד את האחוזים של האפקט בידוד אבל את לא רוצה שלא יהיה אורור טוב ואז יצטבר פחמן דו חמצני) זה אמור לשמור על חום יחסית גבוה באקוריום, גם כך הומלץ אם אני לא טועה באחד הספרים שקראתי על אקוריומים בעבר. תנסי ותחזרי עם תוצאות לפורום, בהצלחה.

למעלה