"נקודות ליבה" שעוברים במוחי

רוןר9

New member
"נקודות ליבה" שעוברים במוחי

ספינינג הוא ענף יחודי .יתכן ורמת ההכשרה טובה ואף טובה מאוד !? האם שמעתם על תלמיד/ה שעשה קורס ולא עבר/ה המבחן הן העיוני והן המעשי ? אשמח לדעת אם זה קורה ?. לתת הסמכה למדריך/ה זו אחריות רצינית. זה כמו לתת רשיון לנהג אוטובוס או טייס - לכולנו יש אחריות על כמות לא מבוטלת של אנשים . חושב שבמרבית חדרי הכושר חסרה פילטרציה מיקצועית לגבי איכות המדריכים זה אחד מ "עקב האיכלס" של הענף- לדעתי !. חסרה הדרכה בסיסית נכונה למתאמנים , קיימת נטישה של מתאמנים חדשים אשר "נופלים" למדריכים לא מיקצועיים ויוצאים בטראומה שקשה לתקן אותה . חישבו הייטב כל מתאמן/ת כזו/ה הופכים להיות שגרירים שאינם תורמים לענף ורק מוכרים סיפורים על "ההרס שהספיניג גורם" רבותיי האחריות היא שלנו המדריכים !!! יש לשווק מיקצועיות ואיכות. לדעתי חובה לפחות 3 אימוני מתחילים לפני שנכנסים לאימון עם כיתה יותר מתקדמת . כאן הדגש על חשיבות של רמות שעור. לא כל מדריך/ה מתאימים לשעורי מתחילים. חייב/ת להיות מדריך/ה עם סבלנות ומאגר יידע תאורטי ומעשי הן באנטומיה ובפיזיולוגיה ולפחות פתולוגיה בסיסית בשלד ובתחום הפולמונולוגי והקרדיאלי וכמובן בתורת הרכיבה ב-INDOOR על כל המרכיבים. זה כל פעם מדהים אותי לראות מתאמנים "חדשים" שכבר חוו מספר אימונים עם טכניקת "רכיבה הרסנית" אופנים לא מכוונות , נעילת ברכיים , רכיבה באבדוקציה של הירכיים , כפות רגליים בפויינט כמעט מקסימלי שמוביל פדלים ,פדלים מובילים גפיים ולא גפיים מובילים פדלים (תאור קיצוני אבל קיים בשטח ולא מעט) שלא לדבר על מצב 3 עם משקל גוף פרונטלי וכו'.... על כל אלה צריך לעבוד ויש הרבה עבודה והדרכה. אין ספק שהדרכות של מדריכים ו staff meeting אחת לרבעון לפחות תסייע הרבה לענף. שיתוף - בשבת אחרונה העברתי אימון במהלך השחרור והמתיחות לקראת סיום נשאלתי ע"י מתאמנת שאלה (בתחום התזונה לפני ואחרי אימון) השבתי והסברתי ולאחר מכן שאלתי את המתאמנים האם יש עוד שאלות ... הייתה לי חוויה של עוד כרבע שעה (בתום השעור) לשבת עם האנשים ולתת מענה והסברים שלנו אולי הם נראים שוליים אך האנשים צמאים ליידע והעשרה .ברור שבמקום של יידע והבנה הדברים נעשים אחרת. רון9

Tami661

New member
למה?...

למה אין מספיק מדריכים שמתברכים בנקודות ליבה כאלו שיעברו במוחם ומשם הדרך קצרה למתאמניהם...

רוןר9

New member
בכוחות משותפים נצליח

עם פירגון ונתינה נוכל לסייע ולקדם. יש לנו אהבה משותפת שקוראים לה "ספינינג" . רק לטפח מאמנים ומתאמנים והכל יראה טוב יותר משודרג יותר ומיקצועי יותר. תמיד מוכן להרתם למשימה. תודה רון9

אני מאד מתחבר למה שכתבת

אם כי אני מבין מניסיוני הרב בתחום שלעולם לא נהיה "שם". בבינוניות הזו אשמים כולם. אשמים המועדונים שמחפשים מדריכים בשקל תשעים למלא את השעות במערכת, אשמים במשרד החינוך והספורט שלא נועלים את הפירצה בפני מתאמנים בלתי מוכשרים, חסרי השכלה וכלים בחינוך גופני לשלם 1,500 ש"ח ולהיות מחר המדריך הבא שלכם, אשמים אנחנו אותם המדריכים שלוקחים את האחריות הכבדה לאמן אנשים ללא הידע המינימלי לעשות כן וללא ההבנה המלאה של כל ההשלכות הבריאותיות העתידיות. אני אישית הייתי מצפה מרשתות המועדונים הגדולים הולמס פלייס,גרייט שייפ וגו אקטיב לראיין כל מדריך שנקלט למערכת ולבחון את הכשרתו וידיעותיו הבסיסיות ע"י המנהל המקצועי בתחום הספציפי.

מ ס ח ר ר

New member
ממרומי שנות נסיוני (שבוע וחצי - 3 שיעורים)

הבעיה לא רק במדריכים אלא גם בתלמידים. יש מתאמנים שלא ממש מעניין אותם טכניקה, ישיבה נכונה וכד'. באים "לדפוק" שיעור, לסמן V ולהמשיך. בשלושה שיעורים הספקתי לראות תלמידים שמאחרים לשיעור, יוצאים לפני סוף השיעור, לא עושים חימום/מתיחות, שולחים SMS תוך כדי דיווש, הולכים לטייל וכד' עם תלמידים כאלה אתה יכול לדבר עד מחר על יציבה/מנחים וכו' - זה לא יעזור, זה אפילו לא יכנס באוזן ימין... בכל מקרה, לוקח זמן לאדם ממוצע לשים לב לכל הדברים שציינת כגון ברכיים נעולות, פדל שמוביל רגל וכד'.

msyan

New member
נכון...זה בעייתי אבל

נכון אני מסכימה שקיימים "דברים "כאלה אנחנו המדריכים חיבים לדעת "לטפל" בתופעת הניידים בשיעור, כניסה מאוחרת ויציאה לפני הזמן בצורה עדינה וחכמה. בתור מדריך אתה חייב להכיר כל מתאמן ומתאמן ולדעת איך לגשת אליו, אני משתדלת להבהיר שאין לצאת לפני הזמן אבל מה לעשות המתאמנים הם גם הורים, אנשים עובדים והשד יודע מה ... למה הם צריכים לעזוב מוקדם....רוב המתאמנים שלי שחייבים לצאת לפני הזמן מודיעים לי בתחילת שיעור, מה שחשוב לי בתור מדריכה שאם מתאמן יצא משיעור באמצע או לפני הסוף זה משהו מתוכנן ולא פתאום הוא לא מרגיש טוב , עוצר , קם והולך. רק לפני שבוע נכנס אלי גברבר צעיר לשיעור ראשון- לאחר שנתתי לו את ההנחיות הוא אמר לי : "כבר עשיתי ספינינג בחיי" "אוקי אמרתי אז אתה יודע מה הולך להיות...צא לדרך" במשך ה-20 דקות שהוא שרד ירדתי אליו 4 פעמים לפחות וידאתי שהוא לא מגזים, פתאום הוא עצר, קם ועזב את החדר...אני יצאתי אחריו לחדר הכושר אבל הוא כבר נעלם. לאחר השיעור מצאתי אותו והבהרתי לו שאין לעזוב ככה שיעור כי אני (המדריכה) לא יודעת מה קרה, ואולי הוא בחדר הלבשה מתעלף....הסברתי לו מה בעצם היו הטעויות שלו שבגללן הוא הגיע לדפקים גבוהים מידי, עדיין מחכה שיגיע לעוד שיעור. ענין הניידים הוא בעיתי, אני פשוט מתעלמת אין מה לעשות אנחנו שיעור של מתאמן ששילם לחדר כושר זה לא בי"ס עם משמעת לפעמים אני מעירה בעדינות שוב - תלוי מי הוא אותו מתאמן......

למעלה