נקודות לקבלת עובד זר - שתי שאלות

zvooloon

New member
נקודות לקבלת עובד זר - שתי שאלות

בוקר טוב אנשים יקרים, אנחנו מגיעים להחלטה לנסות לעבור את ההליך לקבלת אישור לעובד זר. שאלןתי - האם ברגע שיש אבחון של אלצהיימר מקבלים אישור אוטומטית. שמעתי דעות סותרות בעניין. אבא שלי עדיין עושה את צרכיו לבד ומתלבש לבד (אם כי לפעמים ההתלבשות לוקחת שעות), והוא עדיין מצליח לשטות באנשים שלא מכירים אותו שהוא בסדר. ושאלה שנייה - האם לצורך קבלת עובד זר מתחשבים גם במצב הנפשי של בן/בת הזוג של החולה. אמא שלי סובלת מאוד מן הלחץ וחוסר הוודאות התמידי שנלווה לחיים לצד חולה אלצהיימר וכל רופא שאנו פונים אליו עם אבי מתרשם מכך, גם על דעת עצמו, ומציין זאת במכתביו. תודה ויום טוב ורגוע לכולכם.

ronnyw

New member
בעניין נקודות לעובד זר

הי, קודם כל, אתם עושים את הצעד הנכון. גם אם תחליטו לדחות את המימוש - עדיף שהאופציה תהיה קיימת. לפעמים הצורך מגיע בדחיפות וללא התראה (נפילה של החולה, בעיה של בן הזוג המטפל וכו') , ואז מתחילה התרוצצות היסטרית שרעה לכולם... לצערנו אלצהיימר בלבד לא מספיק, ועל אביך לעבור מבחן "אי כשירות". זה אותו מבדק מביש שמתבצע ע"י בודקות של הביטוח הלאומי (או האגודה לבריאות הציבור") שעליהם נכתב פה כל כך הרבה בעבר. (היום יש קצת הקלות שלא היו בעבר. למשל - מעל גיל 85 מחדשים את הרשיון אוטומטית. יכול להיות שהביקורת על הנוהלים הדרקוניים והמבדקים המבזים קצת חילחלה למעלה, אבל עדיין אלצהיימר לבד לא מספיק). ובעניין בן מצב הזוג: במקרה שלי (לפני כ- 5 שנים) זה לא עזר. הבודקת אמרה לנו בפירוש שכל מקרה לגופו. אבל אני חושבת שזה תלוי בבודקת ובמידת ה"מנצ'יות" שלה. יש לה אפשרות (גם בטפסים) להוסיף את השיקול הזה. עוד דבר: הבדיקה באה תמיד עם טפסים שממולאים ע"י רופא המשפחה. תנסו לשכנע את הרופא "להשחיר" את התמונה ככל האפשר. (אתה יודע: לאמר "הוא עדיין מתפקד לבד ב- 50%" זה בדיוק כמו "הוא כבר לא יכול לתפקד לבד ב- 50% מהמקרים", אבל בכל זאת זה נשמע אחרת... )

למעלה