נקודת התפיסה - נקודת האיסוף

bertcat

New member
נקודת התפיסה - נקודת האיסוף

זזה וכך התפיסה משתנה. בחיי היום יום אנחנו מקובעים בתפיסה שלנו. אנחנו רואים כל יום את אותו עולם, הדברים נראים אותו הדבר, זאת משום שאנו רואים את הדברים מנקודת ראות מסויימת, נקודת ראות המשותפת לכל בני האדם. שינויים בתפיסה בין עמים שונים, אזורי מגורים שונים נובעים במיקום שונה של נקודת התפיסה (האיסוף). שינויים במצב הרוח, שימחה, עצב וכו´ גם הם מביאים (או נגרמים) לתזוזה של נקודת התפיסה. כששני אנשים נפגשים, הם מבצעים באופן טיבעי תאום עמדות של נקודת התפיסה וכך התקשורת בניהם משתפרת. כך אנשים מושפעים ממצב רוח של הסובבים אותם.

אמת. ואילו ההירדמות -

היא בעצם תזוזה של נקודת התפיסה / נקודת האיסוף. כלומר, מדי יממה אנחנו תופסים בשתי צורות, באופן מחזורי: 1. מסודרת; 2. כאוטית. הצורה המסודרת מכונה "עירות", הצורה הכאוטית מכונה "שינה". הצורה הכאוטית מלווה, לרוב, בשיתוק גופני מלא ובעמעום חושי, על-מנת שלא ניצור נזק לעצמנו ולסובבים אותנו. בתוך הצורה הכאוטית קיימים שני מחזורים עיקריים, בתבנית המוכרת לרובכם. מחזור אחד הינו מחזור של כאוטיות רבה והמחזור השני הינו מחזור של כאוטיות נמוכה. הכאוטיות הגבוהה מכונה "שינה עמוקה" והיא מתאפיינת בגלי דלתא. הכאוטיות הנמוכה מכונה "שנת חלומות" והיא מתאפיינת בגלי תיטא. במצב המסודר (תפישה מסודרת) גם קיימים שני מצבים: מצב מסודר קופצני/מכווץ/תזזיתי; מצב מסודר רפוי. הראשון מתאפיין בגלי ביתא; השני מתאפיים בגלי אלפא. המצב המסודר הרפוי אופייני למצבים של: - ריכוז - טרום שינה - מדיטציה - חלימה בהקיץ - מצב של מתן פקודה לעצמנו המצב המסודר הקופצני/מכווץ/תזזיתי מתאפיין בזרם פעילות יומיומי שוטף, פעלתני, שיש בו הרבה עבודה עם המציאות החיצונית המגוונת. במצב זה איננו נוחים לקליטת השאות חדשות (כלומר, לשינוי עצמי). בכל המצבים האלה, שכולם מוכרים לכם היטב מעצמכם, המוקד הוא נקודת התפישה או נקודת האיסוף. זוהי נקודה ממשית לחלוטין (ככל שדבר יכול להיות ממשי), איזור זורח מבחינה אנרגטית, שאוסף את התפישה והופך אותה למשהו שניתן להתייחס אליו. היכולת שלי להירדם ברגע נובעת מהיכולת שלי להסיט את נקודת התפישה שלי ממצבה המסודר, הרגיל, אל מצב כאוטי. מדעית, אני באותו רגע שזה קורה מאבד את ההכרה / נרדם. היכולת לחלום חלום צלול הינה בעצם היכולת: לעצור את נקודת התפישה / האיסוף שלנו, במהלך תנועתה הכאוטית. ברגע שנקודת התפישה / האיסוף נעצרת, אנחנו מתחילים לתפוש עולם כלשהו. אם הנקודה קרובה מאוד למקומה הרגיל ("ערות"), יהיה זה עולם מוכר ומובן. אם היא רחוקה, יהיה זה עולם זר ומוזר. ככל שמיקום העצירה רחוק יותר מהמיקום הרגיל, כך יקשה עלינו יותר לזכור את ה"חלום" כשנתעורר. אצל אמן קונג-פו, המחזור "הכאוטי" מסודר מהרגיל (כלומר, פחות כאוטי) ואילו המחזור "המסודר" חופשי וגמיש מהרגיל (כלומר, פחות מקובע). במלים אחרות, בערות הוא חופשי וגמיש יותר ובחלום הוא מקובע ויציב יותר. התוצאה - חלומות צלולים + מציאות צלולה... שלכם באהבה, בן

deep ocean

New member
עכשיו זה מסביר את זה

שקשה לי להירדם אבל קל לי לחלום חלום צלול אלו ממש שתי פעולות שונות... מקווה שהבנתי בכלל אוף קשה לי להבין לגבי נקודת התפיסה/האיסוף יש עוד הודעות שלך שכתבת על הנקודה בפירוט?

deep ocean

New member
האמת שכבר הבנתי יותר מלפני כמה

ימים. שמעתי את בן מדבר על זה וסוף סוף הבנתי יותר... אני בהחלט אקרא קסטנדה- בעתיד.......

bertcat

New member
עתיד קרוב? רחוק?

לא שאני מקדם מכירות של קרלוס אבל אותי הוא תפס בזה שהוא כל כך פרקטי, התורה הזו היא ברורה, פשוטה ופשוט עובדת. בנושא החלומות, הספר אומנות החלימה פשוט עושה את העבודה. כשאני קראתי אותו זה נתן לי קפיצה אדירה באומנות הזו. אפשר להגיד שהספרים של קרלוס קסומים, מכושפים. ממליץ מאוד.

shabaz

New member
טעית בקצת דברים...הרשה לי לתקן

הצורה הכאוטית נגרמת גם שאתה צורך סמים ושותה אלכוהול אלא אם כן הנקודת איסוף שלך ממש ממש ממש מקובעת אז היא נשארת במקום שלה. דבר שני...לא נראה לי יש כזה דבר גלי דלתא ושנת חלומות היא בד"כ גלי אלפא... וגלי ביטא הם הגלים שיש לנו יום יום (גלי אלפא הם מצב של רפיה כמו בחלומות...). אם אני לא טועה...תזזיתי זה רשע לא? (בזה אני ממש לא בטוח... קראתימ את זה בספר קבלה מעשית למי שמכיר). כל השאר הבנתי ונכון (יכול להיות שמה שאמרתי בחלק מן הדברים הוא טעות אז תתקן אותי....) דבר אחרון...אתה יכול בבקשה להסביר לי איך אתה מזיז את נקודת האיסוף שלך? זה מזה מרתק אותי...בכלל כל הקטע של להיכנס לחלום תוך שניה (ואני חשבתי שמלמעלה מפזרים אבקה שמרדימה אותך :)) טוב..זהו שבZ נ.ב.-מה אתם אומרים על זה שאני מוסיף Z במקום ז? נחמד אה?

bertcat

New member
shabaz מלומד ויקר

שוב אתה שופך חומר נלמד שקראת מספרים במקום לבדוק בעצמך. אתה רוצה לדעת איך אני מזיז את נקודת המאסף שלי אבל אתה אומר בהודעה אחרת שזה שטויות של אנשים מטומטמים. אז מה, אתה מתעניין או לא. אתה למשל, מזיז את נקודת המאסף שלך כל פעם שאני מרגיז אותך, אבל רק קצת, כי אתה אדם מקובע, שמפחד מדברים חדשים, ובטח מדברים שמשהו שנראה לך שהוא לא טיפש כתב. אז לא צריך לקרוא ולו ספר אחד, ואפשר להיות יותר טיפש ממך אפילו ועדיין להזיז את נקודת המאסף ולחוות חוויות שאתה לא חולם לחוות, ובדרך הזו, גם לא תחווה. צר לי עליך.

shabaz

New member
כמו שאמרתי

אני אומר דברים אם אני חושב שהם לא נכונים וכמו כל בנאדם אחר ביקום הזה (כן...כן...כולל אותך פוסי קאט (שם מגניב נכון?)) גם אני טועה לפעמים. אל תתעצבן...האינפנטיליות שלך לא תוביל אותך לשום מקום וזה נורא חבל. שבז נ.ב.-רואים....זה לא קרה הפעם (שבZ)

Variety

New member
תגובה

היי שבז, גלי דלתא זה גלי שינה וחלומות - שלב הREM גלי אלפא זה מצב של רגיעה ומדיטציה. חלומות פז, Variety-

shabaz

New member
וראיטי

אתה יכול להסביר לי עוד על זה? למה אני בינתיים רק קראתי את זה באתר (זה משהו שאפשר להתנסות בו??) אחד וכנראה שהוא טעה שם. עדיף שיהיה באי קיק יו תודה... שבז

shabaz

New member
זה יוצא לי בטעות כי ה-ז

קרוב לshift וזה נלחץ לבד...אל תשימו לב זה בגלל שאני כותב מהר מדי זה קורה רק לפעמים שבז נ.ב.-הנה

Cheetah

New member
התלמיד קונג פו לשעבר הזה...

מנסה לשמור על הפרספקטיבה שלו כמה שיותר כאוטית, ואז רואה יותר סדר בכאוס שבתוכו. או להפך? אתה מודע לחלום, אתה מודע לכאוס, הפרספקטיבה לגבי החיים מתרחבת. מישהו מבין למה אני מתכוון?

Cheetah

New member
טוב, אולי מה שכתבתי בכלל לא קשור..

לשום דבר, אתם יכולים להתעלם מזה. אני באמת צריך להפסיק לכתוב תגובות בלי לדעת על מה מדובר.

bertcat

New member
הזזת נקודת המאסף

אם נוכל להזיז את נקודת המאסף שלנו (ואנחנו יכולים), היינו יכולים לשנות את אופן התפיסה שלנו לכל מקום שהוא. היינו יכולים לבחון כל ארוע מכמה נקודות מבט, וכך להיות יותר אובייקטיביים. אדם שהוא גמיש, פתוח, קליל, משנה את תפיסתו בהתאם למקרה, מתאים את עצמו. אדם קשה ומקובע, יפעל בצורה דומה, באופן מחשבה דומה בכל מצב נתון, למרות שברור שאופן פעולה אחד לא עונה על כל המקרים. בחיי היום יום אנו מקובעים, היכולת שלנו להתגמש היא קטנה, אך מי שיכול להיות גמיש קצת, ימצא שהוא מתפקד הרבה יותר טוב מהאנשים האחרים. למשל, אדם שיכול לפקוד על עצמו לשמוח, שיכול לפקוד על נקודת המאסף שלו לזוז למקום של בכי וצער. כשאנחנו פוגשים משהו שקרה לו אסון אנו מזיזים את נקודת המאסף למקום בו נוכל להשתתף בצערו. לאחר מכן, נוכל לחזור למצבנו הקודם או כל מצב חדש. בחלום, בשינה, התפיסה שלנו זזה מעצמה (איזה כיף). עכשיו הבעיה היא לקבע אותה. אם נצליח לקבע אותה בשינה ולשחרר אותה בעירות, אנחנו נהיה אנשים רבי עוצמה, אשר חווים את החיים יותר מהאדם הרגיל, אשר ביום נצמד להרגליו ובלילה מצוי בבלבול.

Dazed&Confused

New member
תגובה.

היי אני חושב שהבנתי את הרעיון הכללי ולי זה נשמע נכון ומעניין. אני לא מבין את מי שאמר שזה לא נראה לא או כל מיני דברים כאלה כי גם אני שלא מקשיב ישר לדברים "מיסטיים" לא רואה בזה משהו לא הגיוני וזאת תפיסה נכונה לפי דעתי. עכשיו, יש תרגילים או משהו כזה לאמן את שינוי נקודת התפיסה? יש לי ניסיון בסיסי במדיטציות היפנוזה עצמית וריכוז. תודה מראש! boaz

bertcat

New member
הזזת נקודת התפיסה

הזזות של נקודת המאסף קורות במצבים של פחד, רעב, התרגשות באופן טבעי. על מנת לגרום לנקודת התפיסה לזוז באופן מודע צריך קודם כל להגיע לשקט פנימי. מדיטציה היא דרך מצוינת לכך. מתוך השקט הפנימי הזה עליך לרצות, להתכוון להזזה של נקודת התפיסה. נסה להמנע מציפיה, מרצון להגיע למקום מסוים בתפיסה שלך, משום שהזזה של התפיסה היא קשה, הזזת נקודת התפיסה למקום מסוים קשה הרבה יותר. לכן, ממצב של שקט פנימי, התכוון לשינוי, האמן מבלי להאמין שזה יקרה. ספר איך היה... בי

למעלה