נקודת זיכוי מה היא?

siv30

New member
נקודת זיכוי מה היא?

רבות ורבים מאיתנו לא יודעים לגמרי לקרוא את תלוש השכר אותו אנו מקבלים. בניסיון להבהיר מספר מושגים, בחרתי דווקא במושג "נקודות זיכוי" שיש לו חשיבות מיוחדת לנשים: זיכוי הוא סכום כספי המהווה הקלה על סכום מס ההכנסה לאחר שחושב על ההכנסה. מאחר ואין מדובר פה במאמר לאוכלוסייה מקצועית אלה רק להבהיר משמעות של מושגים שונים אני לא נכנסת לפרשנות של המושג "הכנסה" כי זה מורכב. זיכוי מחושב על פי הכללים הבאים (בהתאם לסעיפי הרלוונטיים בפקודת מס ההכנסה נכון לשנת 2002, 2003, אין לי מושג מה יקרה לנקודות הזיכוי אחרי הרפורמה ואני מתייחסת לפרסומים באתר מס ההכנסה):
על פי סעיף 34 לפקודה - 2 נקודות זיכוי לתושב - כ- 4000 ש"ח לשנה.
על פי סעיף 36 לפקודה - רבע נקודת זיכוי בגין נסיעה למקום העבודה הקבוע - כ- 510 ש"ח.
על פי סעיף 36 א' - חצי נקודת זיכוי לאישה - כ-1000 ש"ח לשנה. סה"כ לאישה 2.75 נקודות שבערכים כספיים מתרגם לכ- 5500 ש"ח לשנה ובערכים חודשיים הקטנה של סכום המס בכ- 450 ש"ח לחודש. אם את אחת מהבאות, מספר נקודות הזיכוי שלך יגדל :
על פי סעיף 40(ב)(1) - משפחה חד הורית עם ילדים- נקודת זיכוי עבור היותך האישה אם חד הורית (זיכוי של עוד 1000 ₪)
על פי אותו הסעיף תקבלי נקודת זיכוי בגין כל ילד שאינו יליד אותה שנת מס (זיכוי של 1000 ₪ בגין כל ילד) או אם הוא ילוד חצי נקודת זיכוי (כ- 1000 ₪) כמו כן קיימות נקודות זיכוי נוספות בגין מגורים באזור או עבודה באזור. אני ממליצה לכל אחת לבדוק בתלוש השכר שלה שאכן היא מקבלת את נקודות הזיכוי המגיעות לה.

siv30

New member
סליחה תיקון טעות

אם חד הורית= נקודת זיכוי אחת= 2000 ש"ח לשנה כנ"ל לגבי ילד שאינו יליד אותה שנת מס = נקודה אחת= 2000 ש"ח ילוד אותה שנת מס = חצי נקודה= 1000 ש"ח

myofer

New member
נדמה לי

שגם אם הבעל לא עובד מקבלים נקודת זיכוי.

siv30

New member
אכן צודקת אבל זה עובד לשני הצדדים

כלומר, אם אחד מבני הזוג לא עובד , לבן הזוג השני שעובד מגיעה נקודת זיכוי נוספת בגין בן זוג שלא עובד.

אפרתי 17

New member
שאלה קטנה

אם את אישה אז את מרוויחה 1000 ש"ח יותר בשנה? זה נשמע לי ממש לא הגיוני.

מירי,

New member
בנטו לא בברוטו

איש ואישה שמרוויחים אותו ברוטו וגרים באותו אזור - כן אישה תרוויח נטו מעט גדול יותר... אבל... כמה נשים מראש ירוויחו את אותו הברוטו?

siv30

New member
ראשית להבהיר, זיכוי ממס נוצר רק

כאשר את מגיעה בשכר החודשי (ובסיכום הכללי בשכר השנתי) לחבות במס. משמעו, אם הרווחת נניח 1000 ש"ח בחודש, וסכום זה לא חייב במס, אז מלכתחילה לא יהיה שינוי בין הסכום שאת או לצורך העיניין גבר תקבלו לבנק. השוני המהותי בא לידי ביטוי כאשר את מרוויחה סכומים החייבים במס. אם את מרוויחה 15000 ש"ח בחודש וסכום המס שיורד מגבר בחודש הוא כ- 3800 ש"ח לך כאישה ללא ילדים ירד סכום של כ-3700 ש"ח שזה כ- 100 ש"ח פחות בגין חצי נקודה שיש לך כאישה. כאשר יש ילדים, המצב עוד יותר בולט, אישה עם ילד אחד תשלם מס כ- 3500 ש"ח בחודש ואישה עם שני ילדים תשלם כ- 3300 ש"ח. השאלה המהותית העומדת על הפרק כמה נשים אכן מגיעות לחבות במס?
לעניות דעתי הלא קובעת, יש פה לעג לרש, שכן רוב הנשים אינן מגיעות לדרגות מס בהן הן יכולות לנצל את ההטבה הזו. המצב במחינתי משול לפתגם אלוהים נותן אגוזים למי שאין לו שיניים.
במשך שנים, בכל תוכנית כלכלית, נאבקים באוצר לבטל לנשים את חצי נקודת הזיכוי העודפת בתואנה שהדבר יביא לחיסכון. ארגוני הנשים טוענים שממילא אנחנו מקופחות בשכר ולא מגיעות לרמות מס שהחיסכון יהיה משמעותי.

למעלה