נקודת זיכוי מה היא?
רבות ורבים מאיתנו לא יודעים לגמרי לקרוא את תלוש השכר אותו אנו מקבלים. בניסיון להבהיר מספר מושגים, בחרתי דווקא במושג "נקודות זיכוי" שיש לו חשיבות מיוחדת לנשים: זיכוי הוא סכום כספי המהווה הקלה על סכום מס ההכנסה לאחר שחושב על ההכנסה. מאחר ואין מדובר פה במאמר לאוכלוסייה מקצועית אלה רק להבהיר משמעות של מושגים שונים אני לא נכנסת לפרשנות של המושג "הכנסה" כי זה מורכב. זיכוי מחושב על פי הכללים הבאים (בהתאם לסעיפי הרלוונטיים בפקודת מס ההכנסה נכון לשנת 2002, 2003, אין לי מושג מה יקרה לנקודות הזיכוי אחרי הרפורמה ואני מתייחסת לפרסומים באתר מס ההכנסה):
על פי סעיף 34 לפקודה - 2 נקודות זיכוי לתושב - כ- 4000 ש"ח לשנה.
על פי סעיף 36 לפקודה - רבע נקודת זיכוי בגין נסיעה למקום העבודה הקבוע - כ- 510 ש"ח.
על פי סעיף 36 א' - חצי נקודת זיכוי לאישה - כ-1000 ש"ח לשנה. סה"כ לאישה 2.75 נקודות שבערכים כספיים מתרגם לכ- 5500 ש"ח לשנה ובערכים חודשיים הקטנה של סכום המס בכ- 450 ש"ח לחודש. אם את אחת מהבאות, מספר נקודות הזיכוי שלך יגדל :
על פי סעיף 40(ב)(1) - משפחה חד הורית עם ילדים- נקודת זיכוי עבור היותך האישה אם חד הורית (זיכוי של עוד 1000 ₪)
על פי אותו הסעיף תקבלי נקודת זיכוי בגין כל ילד שאינו יליד אותה שנת מס (זיכוי של 1000 ₪ בגין כל ילד) או אם הוא ילוד חצי נקודת זיכוי (כ- 1000 ₪) כמו כן קיימות נקודות זיכוי נוספות בגין מגורים באזור או עבודה באזור. אני ממליצה לכל אחת לבדוק בתלוש השכר שלה שאכן היא מקבלת את נקודות הזיכוי המגיעות לה.
רבות ורבים מאיתנו לא יודעים לגמרי לקרוא את תלוש השכר אותו אנו מקבלים. בניסיון להבהיר מספר מושגים, בחרתי דווקא במושג "נקודות זיכוי" שיש לו חשיבות מיוחדת לנשים: זיכוי הוא סכום כספי המהווה הקלה על סכום מס ההכנסה לאחר שחושב על ההכנסה. מאחר ואין מדובר פה במאמר לאוכלוסייה מקצועית אלה רק להבהיר משמעות של מושגים שונים אני לא נכנסת לפרשנות של המושג "הכנסה" כי זה מורכב. זיכוי מחושב על פי הכללים הבאים (בהתאם לסעיפי הרלוונטיים בפקודת מס ההכנסה נכון לשנת 2002, 2003, אין לי מושג מה יקרה לנקודות הזיכוי אחרי הרפורמה ואני מתייחסת לפרסומים באתר מס ההכנסה):