"נקום את נקמתי וריבה את ריבי".....

t0mah0k

New member
"נקום את נקמתי וריבה את ריבי".....

1) תפילה זו מיום כיפור, עזרה ועוזרת לי מאוד מפני אנשים מסויימים, לפגוע בי בצורות שונות. אני מקווה שעוצמה זו לא תתפוגג ותהיה רק כח שלאחר השתדלות כנה ביום כיפור ולכן, היכן אני יכול למצוא תפילה או ספרים שיסייעו לי בהגנה. ?

2) "ברוך שפטרנו מעונשו של זה" !! מה קורה ליהודי שהלך לעולמו ובנו מתחת לגיל 13 - מה הולך שם מבחינת עונשים ??

3) ביום כיפור, הרב פנה אליי אישית וזימן אותי לקרוא בתורה למרות שלא קניתי עלייה לתורה. עברתי את שלב ה -"מקרה" (שינוי אותיות -רק מה'). מה מסתתר שם שזכיתי לכבוד הזה ומה זה בא להגיד לי.

חג שמח ושנה טובה

תגובה

1. הגנה ממי? אני לא חושב שמדובר על נקמות וריבים עם יהודים, שהרי כתוב "כל שחברו נענש על ידו [בגללו] , אין מכניסים אותו במחיצתו של הקב"ה " ככה שאם הקב"ה שמע את תפילותיך ורוצה בקרבתך הוא בטח לא יעניש אחרים בגללך ויגרום לך להיות מאלה שאינם נכנסים במחיצתו של הקב"ה.

2.האמא, האפוטרופוס, כל מי שיש לו בעלות על הילד.

3.אני לא חושב שיש לאדם על כדור הארץ עסק בנסתרות שיוכל לומר לך מה מסמל כל מעשה ומה זה בא לומר לך.

סיוע בהגנה

הפגיע בנו ע"י אנשים אחרים, או ע"י כל דבר אחר, נובעת עפ"י היהדות אך ורק ע"י העוונות שלנו, ועפ"י הקבלה נעשים מהם מלאכי חבלה שנכנסים באותם אנשים שכביכול פוגעים בנו, או שנכנסים בנו בצורה של מחלות ל"ע, או שגורמים לנו ח"ו לכל מני תאונות ושאר מרעין בישין ל"ע.

כך שההגנה בפני כל זה עפ"י היהדות היא מחד ע"י הימנעות מעוונות, ומאידך ע"י ריבוי מצוות, כגון שבת שעליה נאמר ש"היא מקור הברכה", ומצוות ציצת קטן ששומרת ומגינה עלינו, ושמירת הברית ששומרת עלינו וגורמת לנו למציאת חן בעיני כל רואיינו, וכו'...

לגבי סעיף 2) יש גם בעולם הבא עונשים על מעשי ילדים מתחת גיל 13 פה בעולם הזה.

לגבי סעיף 3) בעניין הרב שזימן אותך בכיפורים, זה אומר שהוא רצה לכבד אותך כדי לקרב אותך, כדי תרצה לבוא לבית הכנסת לא רק ביום כיפור.

t0mah0k

New member
אלו הם אנשים רעים עם תפיסת עולם חולה.

אני לא צדיק גדול ולא מקפיד על דין תורה אבל, מסכת השפלות כאלו...

**מבלי להיות ציני, מרבית עם ישראל אינו שומר שבת ובכל זאת (בלי שום קשר אליי) הם לא נענשים בעולם שלנו.... וב"ה, שלא יקרה כל צער

**הבאתי פרוט נרחב יותר בהודעה של היהודי "קליט".

לגבי הרב, יש משהו במה שאתה אומר אבל בכל זאת, היו המון יהודים שלא שומרים מצוות ובכל זאת. אני מודה להשם שזכיתי "לקרוא" בתורה. חוץ מהבר מצווה שלי ששם ממש קראתי מהתורה, זו הפעם השנייה שאני זוכה בכבוד של עלייה לתורה.

תודה על תגובתך "יהודי פשוט"

קליט

New member
ההגנה הכי טובה זה להתבונן בזכותו של הפוגע

ולהבין שכל אחד עם הנתונים שקבל או רכש לו בחיים, ואין להקפיד כל כך, ובמקרה של קפידה כדאי לגשת בהקדם לפוגע ולשוחח איתו בלב גלוי . כדאי גם לעשות הורדת עין רעה, זה עוזר נגד פחדים וכו' . *זכור לי על תפילת רבינו תם, בדוק את התפילה הזאת . וכמובן בברכת השחר יש את התפילות להנצל מפגע רע וכו' . בהצלחה !

t0mah0k

New member
האנשים האלו, אין על מה לדבר איתם.

הם אנשים רעים שכשנכנסים לוויכוח, הם משפילים ומפחיתים מערך האדם משמע, מטרתם היא לא להעליב או לקלל אלא, להעביר מהאדם כל צלם אנוש.
לדבר איתם?.....אני קורא להם "סיטרא אחרה".....מבחינתי הם לא קיימים!!
הדבר היחיד שמנחם אותי הוא, שבעולם הבא, פחות יקפידו עליי היות ואני עובר מסכת השפלות וכאבים בתקופה של פחות משנה.
אבדוק את הדברים שציינת כאן...תודה לך וחג שמח

אופירA

New member
מנהל
כל היהודים הם בניו של אלוקים

וכל בני האדם בעולם הם ברואי אלוקים, וכלי שרת בידיו לעשות את תפקידם כלפי עם ישראל, כדי שעם ישראל (ע"י כל יהודי ויהודי) יעשה את תפקידו כלפי אלוקים.

באמת, אין לומר דברים שלא נשמעים ואין לדבר עם מי שלא מקבל.
אבל באמת המטרה של האדם בעולם הזה היא לדעת את אלוקים, ושאין מקרה (כמו שאמרת), ושכל דבר הוא לטובה, ושלכל יהודי ויהודי יש נשמה ואהבה מצד הקב"ה, ואצל כל אדם יש חולשות וצרכי נפש, שלפעמים יתקבלו אצל האדם האחר כרוע וכאכזריות שפלה.
אי אפשר לעשות זאת כאשר נמצאים בלב הפגיעה ובאש הכעס. אבל בעוד כמה שנים, כשהמצב הזה ייפסק, ותהיה רחוק מכך - תוכל להתבונן ולראות איך אפשר להיכנס לנעליים של השני ולראות את מעשיו בצורה אחרת לחלוטין, הגם שזה לא אומר שצריך להסכים למעשיו.

בכל אופן - הכל לטובה, והכל זה מעשיו של אלוקים, לטובת הנשמה.
מי שיש לו גיהנום בעולם הזה, לא יהיה לו גיהנום בעולם הבא. הנחמה שלך מובטחת.

ולגבי זה שאין מקרה, רק מה' - לרוב איננו אמורים לדעת מה התכוון הקב"ה. רק אמורים לדעת שאין מקרה, והכל מהקב"ה, ואיננו יודעים מה היתה הכוונה.

t0mah0k

New member
התייפייפות נפש לשמה.

במחילה מכבודך אבל לא אגיב את מה שבאת אני חושב.
אני מאמין בתיקון אבל כמו כן במידתיות !!

**רק על קצה המזלג :
אני רק מקווה, שברבות הימים, התינוקת של בני משפחת פוגל ,(בבת מצווה שלה) תבין את המחבלים שצחקו בזמן משפטם,..... אה.....!!!
חג שמח אופיר

אופירA

New member
מנהל
הגויים הם שוט לעם ישראל בידי הקב"ה

ולכן ברור מדוע המחבלים צחקו - הם רוצים להרוג יהודים, והם הצליחו להרוג יהודים! אז הם מבסוטים, לכן הם צחקו. לא מפריע להם למות, להיות בכלא. הקב"ה שם במוחם שהכי חשוב זה להרוג יהודים ולאמלל אותם (גם הנאצים הלכו עם אותו ראש), וזו תכלית חייהם.

למה הקב"ה מביא לעם ישראל גזרות כל כך נוראות, שאלו הגרועות ביותר ביניהן? זה כתוב בפרשת התוכחה, דברים כ"ח. אלו לא דברים קלים, אבל גם המבול היה לטובת האנושות, וכל מעשי הקב"ה לטובה, רק שאיננו יכולים להבין כיצד ומדוע.

התינוקת תבין שזה לא היה משהו אישי נגד המשפחה שלה, אלא נגד כל עם ישראל. שנאת עשו ליעקב שגזר הקב"ה, במלוא עוצמתה.

אני שואלת את עצמי לפעמים מה יותר גרוע - שנאצי או ערבי הורג אותי בסכינו בעינויי גוף, או שאבי מולידי מענה את נשמתי בעינויי נפש.
אין לי תשובה כמובן - אין אפשרות להשוות בין זוועה לזוועה.
אבל לכל הדברים האלה התשובה היא: הכל מה', והכל לטובה, ואיננו יכולים להבין ולהרגיש זאת, רק בעולם האמת, ורק כאשר האגו שלנו נעלם לחלוטין.
אבל זו האמת, ואותה ידע אביו של נחשון וקסמן, שבני עוולה נוראים הרגו את בנו (לא את הוריו), ועוד בזכות שקברניטי המדינה לא שמעו לדעת תורה, ויכול היה להבין את האמת גם מתוך צערו וכאבו הנורא, עוד בעולם הזה.

אי אפשר לטעון כנגד הקב"ה לחוסר מידתיות. אפשר להרכין את הראש ולהבין שאנו לא מבינים את מהלכי הקב"ה.

קליט

New member
שלא תגיד שלא אמרו לך..

אתה עובר מסכת השפלות וכאבים כמו שכתבת, ולכן נחוץ מאוד שתשוחח עם מישהו על זה ותפרוק את הכאב וההשפלות, אחרי שהכאב יפחת נוכל להתחיל לדבר על ראיה נכונה יותר של הדברים, נחוץ שתפרוק את הכאבים ואת העומס הרב הזה כדי שתחיה בטוב ובנעימים, ושזה לא יפגע לך בבריאות, ושלא תמצא את עצמך מתרגז במקום הלא נכון, אם יהיה לך חבר טוב ומקשיב אז תוכל להתמודד עם זה כראוי . בהצלחה

למעלה