נקטרינות בשלות

maykiki

New member
נקטרינות בשלות

יש לי נקטרינות בשלות. יש למישהו רעיונות מה לעשות איתן?
תודה.
 

bali

New member
מנהל
קונפיטורה, עוגה בחושה...

השאלה כמה נקטרינות יש לך...
 

bali

New member
מנהל
מכמות כזו הייתי מכינה גם ריבה

אחרת הנקטרינות יתקלקלו לך. לעוגה תצטרכי אולי 4 נקטרינות.

עוגת שזיפים או פירות קיץ של אהרוני

מאת ישראל אהרוני, אהרוני פותח שולחן

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

12 שזיפים גדולים ויפים, חצויים לאורכם ומגולענים (או כמה נקטרינות חתוכות לשמיניות)
3 כפות סוכר
2 כפות ברנדי
3 ביצים
1 כוס סוכר
200 גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות
1 גביע שמנת חמוצה
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון גדול
1חבילה (350 גרם) קמח תופח
חמאה ו כף שתיים סוכר לשימון וריפוד התבנית


+ מערבבים בקערה את השזיפים עם הסוכר והברנדי, ומשהים כחצי שעה.
+ מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר, ומקציפים מעט. מוסיפים את החמאה בהדרגה, עד שכולה נבלעת בבלילה. מוסיפים את השמנת, מיץ הלימון וקליפת הלימון, ורק בסוף, לערבול קצב ביותר, את הקמח.
+ משמנים את התבנית בחמאה, מפזרים בה סוכר ומטלטלים אותה עד שהיא מצופה כולה בסוכר. יוצקים פנימה את הבלילה, עורכים מעל את חצאי השזיפים בצורה נאה, ומפזרים מעל מעט סוכר. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. העוגה טובה מאוד גם עם דובדבנים בשלים ומגולענים או עם אוכמניות טריות.
 
למעלה