נקמה

Rice Ball

New member
נקמה

לא מתחשק לכם לפעמים להחזיר לכל האנשים האלו שעשו לכם רע? אמנם זה לא מוסרי אבל כ"כ קשה להתגבר על היצר המעצבן הזה והרצון לנקום לפעמים כ"כ מעיק ומשתלט עליך. מה דעתכם לגבי הגישה שיש לנקוט? 1.להחזיר. (כי יכול להיות שתהיה לך הרגשה טובה עם עצמך על שהחזרת על מה שעשו לך). 2. לא להתייחס, להמשיך, ואם אותו אדם שיש לך רצון לנקום בו (כלומר שהיה לך צורך ברצון לנקום בו) יפנה אליך תתעלם מהעבר ותמשיך כאילו כלום לא קרה. איך לדעתכם ניתן ליישם את הדרך היותר מוסרית מבלי שהרצון לנקום ישתלט עלינו? מקווה שכתבתי את ההודעה באופן ברור, ושהנושא מתאים לפורום ואם לא מצטערת. אודה לכם אם תתייחסו אליה.

fire snake

New member
המוסר לא נגד הענשת עושי רע - אבל

לוחם אינו פועל מחוקי מוסר, אלא מכוונות נקיות מרבב, ומאיסטרטגיות המכונות להגשימן. דון חואן שלח את קרלוס (הצד הפעיל של האינסוף) לתת מתנות לבחורות שהוא ביאס אותן בעבר - להוציא אותן מבסוטות חלס - כי לדבריו לוחם צריך חשבונות סגורים כדי שיוכל לצאת מפה. הוא אומר שאותו הדבר נכון לגבי חובות שחייבים לך. זה לא אומר להתמכר לעלבון, חשיבות עצמית, רגשי נקם וכאלה - מטרתו של לוחם אינה לנקום, אלא ליישר הדורים. אבל, תמיד עדיף ליהנות, כשאפשר... אז אם נקלעת להתחשבנות - לפחות תיהנה! זה לא אומר להיות קטנוני או זדוני.

דרך יותר יעילה היא סליחה.

אין לי רצון לנקום כי אף אחד לא עשה לי רע. סלחתי לאנשים שונים שנפגעתי מהם בעבר. אני מצרפת טקסט קצר שכתבתי על סליחה (הוא יופיע בספר החדש שאני כותבת, אגב). בהצלחה! מיכל לסלוח לעצמנו ולאחרים לסלוח. רובנו לא יודעים לעשות זאת או לא מוכנים לעשות את זה. אנו מחזיקים כעס, טינה ותסכול ואי רצון לסלוח לעצמנו או לאחרים. הפעם נלמד איך לסלוח ונתחיל בסליחה לעצמנו. קבלו את כל מה שעשיתם עד היום. פעלתם תמיד לפי הכלים שהיו ברשותכם באותה העת. כך ידעתם לפעול. זה מה שהצלחתם לעשות. קבלו את כל הדברים שעשיתם, כולל המקרים בהם אנשים אחרים נפגעו מכם. אנחנו תמיד פועלים לפי הידע והכלים שיש ברשותנו ברגע הנוכחי. סלחו לעצמכם. עכשיו! אל תשאו בתוככם כאב, אשמה, תסכול או חרטה. כל מה שעשיתם שייך לעבר. המקום היחידי שהעבר קיים בו הוא המוח שלכם. סלחו לכל מה שקרה בעבר. סלחו לעצמכם כי אתם אוהבים את עצמכם ורוצים בטוב עבורכם. אין טעם לייסר את עצמנו על דברים שקרו. האם ראיתם פעם חתול שמייסר את עצמו כי הוא השתין בדשא מסויים ולא בדשא אחר? כמובן שלא. רק בני אדם מייסרים את עצמם שוב ושוב על משהו שכבר היה ממזמן. עצמו עיניים ואמרו פעם אחת בלב ופעם אחת בקול: "אני סולח/ת לעצמי על הכל". הרשו לעצמכם לבכות אם עולה בכם כאב או תחושת הקלה. אתרו אם קיים משהו בעבר שלכם שעדיין לא סלחתם עליו. אם איתרתם דבר כזה, סלחו לעצמכם גם עליו. אתם יכולים לעשות זאת! הסכימו להרפות מהעבר. לסלוח. ועכשיו נעבור לסלוח לכל אדם שנפגעתם ממנו בחייכם. אנו נסלח לאחרים כעת לא בגלל שהם היו בסדר, או שהם צדקו, או שמגיע להם שנסלח להם. הסליחה לא תבוא מהכיוון הזה. נסלח להם מכיוון שהכעס שיש לנו כלפיהם רק פוגע בנו. נסלח להם מכיוון שזאת הדרך שלנו להיטיב עם עצמנו. נסלח להם מכיוון שמה שקרה שייך לעבר והכאב שאנו נושאים בתוכנו פוגע בנו בהווה. כאשר אנו נפגעים ממישהו, אנו סוחבים בתוכנו כאב או טינה או רגשות דומים לא נעימים. אנו נסלח לאחרים כי אנו רוצים בטוב עבור עצמנו, ואנו רוצים להרפות מכל רגש של כאב, טינה, כעס, שנאה וכדומה. הרגשות האלו בתוכנו לא מועילים לנו אלא לוקחים מאיתנו אנרגיה. זה לא אומר להתעלם מהם. ההיפך – אנו רוצים לרפא את הרגשות האלו ולא להחזיק בהם בעקשנות. ישנו דפוס שלפעמים מופיע כאשר אנו נפגעים ממישהו. אנו נפגעים ממשהו ואז יש בנו חלק שאומר משהו כמו – "אין בעייה! ככה הוא עשה לי? אני אראה לו מה זה. אני לא אסלח לו לעולם!". החלק הזה לא תמיד מביע את עצמו במילים. זה יכול לתפוס גם צורה של תחושה. החלק הזה מחליט את ההחלטה הזאת ("אני לא אסלח לו לעולם") מכיוון שהוא פגוע וכך הוא מאמין שהוא מגן על עצמו. החלק הזה לפעמים יכול להחליט גם החלטות יותר גורפות, שלא קשורות רק לאדם הספציפי שנפגענו ממנו. אם מישהי למשל נפגעה מבחור (או אולי מכמה בחורים), על מנת להגן על עצמה, החלק הזה יכול להחליט: "אני לעולם לא אבטח בבחורים" או "אני לעולם לא אבטח בבני אדם". החלק הזה מסב לנו כאב וסגירות, ואינו עוזר לנו לחוש אהובים או נאהבים. עכשיו שחררו את הטינה או הכעס או הכאב שיש בכם כלפי אחרים שנפגעתם מהם. סלחו להם. הסכימו לסלוח להם מכיוון שאינכם רוצים לשאת את הטינה בתוככם. היו מודעים לכך שהם פעלו במיטב יכולתם, לפי הכלים שהיו להם ברגע ההוא. הפעולות שלהם נבעו מהחינוך שהם עברו, מהידע שלהם, מהכישורים שלהם. כך הם ידעו לתקשר או לפעול.

fire snake

New member
כעס=אנרגייה -אי אפשר לבטל בהבל-פה!

את טועה ומטעה, קונג-פו. מעורב בכך הרבה יותר מנימוקים. והעבר לא קיים רק במוח שלנו - הוא קיים, לפחות, גם בגוף... ועל קרמה שמעת? קרמה זה סכום כל מה שמישהו עשה בעבר. וזה מה שמעצב את העתיד. השיטה שלךתאסוף קרמה שלילית - בפסיכולוגיה קראו לזה "הדחקה".

אני ממש לא טועה ומטעה

בהודעה הספציפית הזאת שכתבתי, אבל זכותך כמובן לחשוב כרצונך. תני לגולשים קרדיט לעבוד עם המידע שהם מרגישים שהוא נכון עבורם. נ.ב. לא טענתי שחוויות העבר לא קיימות בגוף.

קרדיט לגולשים

"תני לגולשים קרדיט לעבוד עם המידע שהם מרגישים שהוא נכון עבורם." מה את כותבת ספר בדיחות חדש? הלו קונג פו.. כשאת מוחקת הודעות את חושבת על המשפט שכתבת? אז שוב...... "תני לגולשים קרדיט לעבוד עם המידע שהם מרגישים שהוא נכון עבורם." האם יש ערך למידע שאדם רוכש ללא יכולת ישום בחיי היום יום? ובהתיחס לעיצה שאת נותנת בעניני סליחה. אז מה אני צריכה להגיד אני סולחת וזהו? אני שמנה ואני רוצה להרזות ...אז אני אומרת לעצמי בסדר אני מפסיקה להשתמש באוכל כפיצוי וזהו? קסם..קסם רק צריך לחשוב על זה ואולי גם להגיד משהו והופ זה עובד? אומרת המשנה..ללא אנרגיה זמינה חבל על הזמן! יש להבדיל בין רכישת ידע לבין למידה כמה שמנות את מכירה שיודעות כל דבר אפשרי על הרזיה? כמה מעשנים את מכירה שיודעים הכל על הפסקת עישון? את באמת סולחת לעמנואל באמת ... ולי גם לי את סולחת?

כתבת כל כך הרבה דברים שלא קשורים

בכלל אלי או להודעה שכתבתי. הייתי עונה אם הייתי מרגישה שיש רצון לשמוע.

על מה בדיוק?

על מה מיכל אמורה לסלוח או לא לסלוח לי?... או שאת מדברת על עמנואל אחר ואני סתם הנחתי שהכוונה אלי...

fire snake

New member
עם כל הקרדיט, את כן.

"אל תשאו בתוככם כאב, אשמה, תסכול או חרטה. איך בדיוק? אנחנו מסכימות בינינו שזה יושב בגוף - איך לשלוף את זה משם? סתם, באמירת הפה? עיט אמרה נכון - זה כמו להגיד לשמנים "אל תשאו בתוככם זללנות" או למתמכרים "אל תשאו בתוככם תאווה לסם..."

o fri

New member
"סתם, באמירת פה"

מתייחסת בהודעה רק לחלק בהודעה שלך ובהודעה של עיט ענברי: "אז מה אני צריכה להגיד אני סולחת וזהו?". לחלק ששכח את עוצמת השימוש במילים. אז למרות שמיכל לא כתבה בהודעתה להשתמש במילים דווקא, אלא הציעה הנחיות להתכוונות מסוימת. ולפי מה הבנתי היא לא הציעה להגיד "הוקוס פוקוס-סלחתי!" רק רציתי להזכיר שהמילים הן אכן כלי חזק להתכוונות. הנה לדוגמא- "אני סולחת". תגידו את זה בלב או בקול רם ותנו לתחושה להדהד בכם. איזה גל אנרגייה הרגשתן בגוף?

עד שלא תשנה את החתימה שלך

נראה לי לא רלוונטי. "כמה טוב לא לעשות כלום ואחר כך לשכב לנוח" אם זו הגישה שלך, ואני מניח שכן, אחרת למה לשים אותה בתור חתימה... פשוט תמשיך לא לעשות כלום, אני לא אזיז אצבע על מנת לשנות את אופן הפעולה שלך.... אך זה גם מראה למה אתה רואה רק ודווקא את 2 האופציות שאתה רואה.

Rice Ball

New member
../images/Emo26.gif

החתימה שלי היא לא רצינית וזה סתם בצחוק (זו יותר מן בדיחה אישית). אני בכל אופן לא לוקחת אותה ברצינות ובטח שלא מיישמת אותה והשקפת העולם שלי ודרך החיים שלי הן ממש לא מתבססות עליה גם כן. אני גם לא חושבת שהמשפט האחרון שלך נכון לגבי כי הסיבה איננה נראית לי החתימה שלי אלא בודאי סיבה אחרת . בכל מקרה החתימה הורדה.

אופציות

"1.להחזיר. (כי יכול להיות שתהיה לך הרגשה טובה עם עצמך על שהחזרת על מה שעשו לך). 2. לא להתייחס, להמשיך, ואם אותו אדם שיש לך רצון לנקום בו (כלומר שהיה לך צורך ברצון לנקום בו) יפנה אליך תתעלם מהעבר ותמשיך כאילו כלום לא קרה." 3. להתייחס, להמשיך, ואם אותו אדם יפנה אליך לשקול את אופן הפעולה על פי המצב הנוכחי, מבלי לשכוח את העבר, אך גם בלי לתת לעבר להשתלט עלייך. וכמובן יש עוד אופציות נוספות.

fire snake

New member
בינגו. ואיך לא לתת ליצרים להשתלט?

זה עניין של נקיון אנרגטי - נקיון מקרמה. הטולטקים הקדישו שנים מחייהם לשחזור, כדי לאסוף את האנרגייה שפיזרו ולהחזיר את האנרגייה שכפו עליהם. זה לא מביא ניצחון אוטומטי - אבל מביא אותך לנקודת פתיחה רגועה די הצורך כדי לפעול כי שהמליץ עמנואל - באופן איסטרטגי, כלוחם. אז התשובה - פעל, בדרך זו או אחרת, להשתחרר מקרמה שלילית (מה שנשאר בך מן הטראומות של העבר), לאסוף אנרגיות שפיזרת אצל אחרים (בהתפרצויות יצריםקצרות ראי) ולהתנקות מאנרגייה שהשאירו בך אחרים (בכפייה). הדרכים? שחזור, רבורת'ינג... ישנו גם "ריקוד השחדור" - שעושה כל מה ששחזור עושה, בצורה יותר דינאמית, אבל יורד גם לשרשי הקרמה המצויים בחיים קודמים. אני פחות או יותר מוכנה להתחיל ללמד את זה, אבל עוד לא מרגישה שהגיע הרגע לארגן סדנאות, כך שאני מחכה (וחיכיתי הרבה זמן עד עכשיו לרגעים נכונים...) אם אתה רוצה שיעור ו\או להתארגן עם עוד אנשים על סדנה - (שיעור ראשון חינם) פנה אלי כאן או במסר אישי.

לתשומת ליבך,

כתבת את ההודעה בשירשור להודעה שלי ולא של rice ball. לגבי תוכן ההודעה כעת אני לא אתייחס.

טוב, אז אם יש לך שאלה

תשאלי שוב, כי לא ממש הבנתי אם יש לך או אין לך שאלה, הייתי בוח שההודעה מופנית בעיקר לאדם שפתח את השירשור.

למעלה