נקמות

דנדוש20

New member
נקמות

אתם בעד או נגד? ומהניסיון שלכם- זה באמת עוזר להרגיש יותר טוב?

נועם m

New member
../images/Emo31.gif נגד!

אני כל כך נגד שגם מעולם לא ניסיתי. אין לי ספק שזה לא מה שיגרום לי להרגיש יותר טוב. אני שונאת לריב. אני תמיד אעשה את הצעד הראשון להתפייסות רק כי ממש קשה לי להשאר במצב כזה, אפילו אם הכעס שלי מוצדק. כך שנקמה באמת לא באה בחשבון.

לא יודע אם זה נופל תחת הגדרה של

נקמה אבל זה בדוק עובד...אדישות. מישהו בגד בך? שיקר לך? עשה משהו מלוכלך שפגע בך? הדבר הכי טוב זה להתעלם ולא להגיב...האדישות שלך תגרום לבן אדם להתייסר עם עצמו הרבה יותר מכל צורת נקמה אחרת. הידיעה שלנו שלא הינו בסדר ואין לנו איך להשקיט את המצפון שלנו יכולה לשגע.

נכון!!!

הנשקמה הכי אמיתית זה שפשוט מתעלמים. לא מראים שנפגענו וכמה כואב לנו. ממשיכים עם חיוך וראש למעלה, זה מה שבאמת הורס את ה"פוגע". פעם הייתי בעד נקמות קטנות ומתוקות, אבל זה פשוט לא שווה את זה. הכי טוב זה להמשיך הלאה בחיוך ואדישות.

זכוכיות

New member
אני חושבת שזה תלוי בנעשה,

יש דברים שחייבים לנקום עליהם. פשוט חייבים.

willo1

New member
נגד../images/Emo31.gif

אהלן
אני חושבת שזה מיותר עניין הנקמות.. זה סתם משחק מלוכלך ולי אישית זה לא נותן כלום.

ChilD SouL

New member
לא נגד ולא בעד...

מכיוון שאפ'עם לא התנקמתי באפ'חד, למרות שאני ממש ממש רוצה. אני גם יודעת שזה יגרום לי להרגשה טובה, אבל בסופו של יום
אני לא אשיג כלום, אז סתם חבל על המאמצים של ההשקעה.

Cobe Anan

New member
תלוי על מה, תלוי במי.

אין טעם למקום במישהו שאת אוהבת או שאהבת, זה לא יגרום לך להרגיש יותר טוב, אלא להיפך. אבל חרא אמיתי, מישהו שאת פשוט רואה בו גועל נפש אחד גדול- נקמות קטנות במישהו כזה יכולות לפעמים להחזיר לך את החיוך ואת ההרגשה של ערך עצמי שהוא גזל ממך.

מיטללל

New member
תהרוג אותי אם אני פעם אבין

איך נקמה במישהו היא הגורמת ל"חיוך וערך עצמי". מאנשים שהם "גועל נפש" אני פשוט מתרחקת. את האנרגיות שלי אני מעדיפה ל"בזבז" בדברים אחרים. בקיצור, אני ממש נגד נקמות. קודם כל כי אני "מלכת נקיפות במצפון" אבל בעיקר כי תחושת הסיפוק חולפת מקסימום אחרי שתי שניות ושבסוף, כמו ששרנו שהיינו ילדים, "הכל חוזר אליך ו..."

זכוכיות

New member
אני דווקא מסכימה איתו,

ועכשיו סתם לדוגמא- אדם שרצח ומשפחתו של הנרצח דורשת שייענש, זו לא נקמה? אדם שאנס והנאנסת מבקשת שייענש, זו לא נקמה?

נועם m

New member
לא רק...

ישנם גם מניעים אחרים. את שומעת מהרבה נאנסות את המשפט "הם שפטו אותו רק לשנתיים, ואחר כך הוא ישתחרר ויעשה את אותו הדבר לאחרות". כנ"ל לגבי רוצחים.

מיטללל

New member
אני לא רואה את זה כנקמה

אלא כמעשה ותוצאה. צדק. ע"י מי שהוסמך לכך. כן, הוא צריך להישפט ולהיענש. (גם בגלל מה שהוא עשה, גם כדי שלא יעשה את זה שוב.). ולא, לא הייתי "מסדרת" שיעבור חוויה דומה. אבל זו לא דוגמא נכונה (לדעתי). השרשור פה על נקמות, כאלה שאנחנו מתכננים, כאלה שאנחנו מבצעים...

bloody2

New member
בטח שבעד...

להתנקם זה חובה כי אז הבן אדם שעשה משהו רע ולא קיבל החזר יעשה אותו שוב תוך זמן קצר ואם הוא קיבל החזר אז הוא יחשוב פעמיים...

Zoharrr

New member
יש דבר אחד שאני מאמינה בו באמת,

קארמה. מי שעשה לי רע יקבל את זה בהפוכה, ואם אני אנסה לעשות לו רע אז אני יקבל את זה בהפוכה... לכן אני נגד.

נרקי

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

מצד אחד זה עושה טוב לנקום .. כי באמת מרגישים שלמות בלב
אבל מצד שני עדיף לא לנקום ולהשאיר ת'עבודה לבורא עולם

למעלה