נקניק מעושן עם קצפת? כעכים מלוחים עם ריבה? עוגת דובדבנים עם חרדל אנגלי?

סופהו 1

Well-known member
מאכלים מיוחדים לחגיגות ה 35 במאי שחל היום.
מהרו, פן תאחרו.

אני אסתפק בלחפש את הספר ולקרוא בו.
מתאים לי קצת אסקפיזם.

יש המלצות נוספות?
 

אבח"י

Well-known member
מאכלים מיוחדים לחגיגות ה 35 במאי שחל היום.
מהרו, פן תאחרו.

אני אסתפק בלחפש את הספר ולקרוא בו.
מתאים לי קצת אסקפיזם.

יש המלצות נוספות?
ויי
כמה שנים עברו מאז שקראתי את הספר, אפילו זוכר את הדש הקדמי הצבעוני.
חלק מהחיבורים, הלכאורה מוזרים, קיימים במטבחי תחרויות הבישול, כולל "גלידת נקניק או כבד או בשר" וכו'
מלוח-מתוק אנחנו אוכלים כשאנחנו מפזרים מעל האבטיח גביצה מלוחה.
על כל פנים, אתמול בגלריה ,הארץ, במדור שאלות הטריוויה, היתה שאלה שהתיחסה כמובן לספר ול- 4 ביוני.
 

סופהו 1

Well-known member
ויי
כמה שנים עברו מאז שקראתי את הספר, אפילו זוכר את הדש הקדמי הצבעוני.
חלק מהחיבורים, הלכאורה מוזרים, קיימים במטבחי תחרויות הבישול, כולל "גלידת נקניק או כבד או בשר" וכו'
מלוח-מתוק אנחנו אוכלים כשאנחנו מפזרים מעל האבטיח גביצה מלוחה.
על כל פנים, אתמול בגלריה ,הארץ, במדור שאלות הטריוויה, היתה שאלה שהתיחסה כמובן לספר ול- 4 ביוני.
אחרי שנתקלתי בפודינג שחור 8-{(לא טעמתי) שום דבר לא מפתיע אותי.

אתמול הזכרתי לחברה אמריקאית את הספר. שלחה לי בתמורה את המתכון הבא- בייקון מצופה בשוקולד https://www.food.com/recipe/chocolate-covered-bacon-315079
אין סיכוי שאכין.
גבינה מלוחה על אבטיח, קצת מלח על מלון, קורט מלח בעוגה- מתוק מלוח זה רק עניין של להדגיש/לחדד טעמים וגם, כמו שאיזשהו מבין אמר, המלח מציל אותנו מפצצת מתיקות.
נעשיתי רעבה..................................
 

צליליתה1

Well-known member
אחרי שנתקלתי בפודינג שחור 8-{(לא טעמתי) שום דבר לא מפתיע אותי.

אתמול הזכרתי לחברה אמריקאית את הספר. שלחה לי בתמורה את המתכון הבא- בייקון מצופה בשוקולד https://www.food.com/recipe/chocolate-covered-bacon-315079
אין סיכוי שאכין.
גבינה מלוחה על אבטיח, קצת מלח על מלון, קורט מלח בעוגה- מתוק מלוח זה רק עניין של להדגיש/לחדד טעמים וגם, כמו שאיזשהו מבין אמר, המלח מציל אותנו מפצצת מתיקות.
נעשיתי רעבה..................................
שוקולד מריר עם מלח גס
או צ׳ילי
נראה לי גם וגם יכול להיות מענין
, אך טרם נתקלתי בכזה
 

mיטלמן

Well-known member
שוקולד מריר עם מלח גס
או צ׳ילי
נראה לי גם וגם יכול להיות מענין
, אך טרם נתקלתי בכזה
אשריך, אני טעמתי פודינג שחור, בגלל הסקרנות, זוועה.
טעמתי שוקולד עם מלח, היה לא רע, אולי צריך להתרגל וגם עם צ'ילי, אבל לא זוכרת מה חשבתי, לא חזרתי לטעימה נוספת.
ובייקון מצופה שוקולד, אוותר.
 

אבח"י

Well-known member
אשריך, אני טעמתי פודינג שחור, בגלל הסקרנות, זוועה.
טעמתי שוקולד עם מלח, היה לא רע, אולי צריך להתרגל וגם עם צ'ילי, אבל לא זוכרת מה חשבתי, לא חזרתי לטעימה נוספת.
ובייקון מצופה שוקולד, אוותר.
צ'ילי מחוץ לתחום עבורי, הגוף שלי "אלרגי" ככל הנראה לפלפלים חריפים. אני מסוגל בקושי להתמודד עם חזרת, וגם רק לאחר עידונה עם סלק, וואסבי מחוץ לתחום, אפילו פותח לי קצת את מערות האף.
כן
גם אני לא מחובבי השימוש בבשר כקינוח, ובכלל גם לא נוגע בבשר מבושל עם פירות או ברוטב מתוק, הלוווווווווווו, יש גבול, אמר התורכי הזקן!
 

סופהו 1

Well-known member
אשריך, אני טעמתי פודינג שחור, בגלל הסקרנות, זוועה.
טעמתי שוקולד עם מלח, היה לא רע, אולי צריך להתרגל וגם עם צ'ילי, אבל לא זוכרת מה חשבתי, לא חזרתי לטעימה נוספת.
ובייקון מצופה שוקולד, אוותר.
אחרי המראה הלא מלבב של הפודינג השחור, שמעתי מה יש בו ולא היה סיכוי שאטעם.
לעומת זאת היורקשייר פודינג טעים (בעיקר בגלל הרוטב שנלווה אליו).
אפרופו פודינג- בכלל לא ברור לי איך פודינג זה גם קינוח מתקתק וגם תבשיל בשרי כמו הפודינג השחור או ,להבדיל, ה steak & kidney pudding הטעים.

 

סופהו 1

Well-known member
שוקולד מריר עם מלח גס
או צ׳ילי
נראה לי גם וגם יכול להיות מענין
, אך טרם נתקלתי בכזה
גם וגם ? גם צ'ילי וגם מלח גס?
לא מספיק רק שוקולד עם צ'ילי, או רק עם מלח? (לא אהבתי לא את זה ולא את זה. אני בעד המריר של ה 75% (כי ה 80% זה כמו לאכול פולי קקאו).
ומה הבעיה? קחי קוביה מזה וקוביה מזה ובואי לספר איך היה.
 

אבח"י

Well-known member
מאכלים מיוחדים לחגיגות ה 35 במאי שחל היום.
מהרו, פן תאחרו.

אני אסתפק בלחפש את הספר ולקרוא בו.
מתאים לי קצת אסקפיזם.

יש המלצות נוספות?
כמה תמונות של הוצאות שונות של הספר לאור -
שׁלוֹשִׁים וַחֲמִשָּׁה בְּמַאי אוֹ דָּנִי רוֹכֵב אֶל הַיָּם הַדְּרוֹמִי (תרגום אלישבע קפלן, 1947) או שׁלוֹשִׁים וַחֲמִשָּׁה בְּמַאי אוֹ קוֹנְרַד רוֹכֵב אֶל הַיָּם הַדְּרוֹמִי (תרגום לעברית מיכאל דק, 1999) הוא ספר ילדים של אריך קסטנר משנת 1931. הספר אויר על ידי המאייר ולטר טריר. הספר משלב בעלילתו פנטזיה, מדע בדיוני והומור נונסנס.
1717581920936.png 1717581935550.png 1717581954448.png 1717582031853.png
 

צליליתה1

Well-known member
איזה כיף שהזכרת
אחד הספרים הטובים
שלצערי, אין לי
צריכה לקחת בחזרה עותקים שרכשיתי לנמוכים שלא ממש עפו על הספר
אותם נמוכים כבר מזמן עברו אותי בגובה, כך שזו לא ממש התעללות בילדים

מה אכלתי אתמול? כבר לא זוכרת
מה אוכלת היום? זרקתי מלא ירקות וטופו לתנור
שבעיני רבים הזוי אפילו מאזני חזיר ברוטב פירות יער
 

סופהו 1

Well-known member
איזה כיף שהזכרת
אחד הספרים הטובים
שלצערי, אין לי
צריכה לקחת בחזרה עותקים שרכשיתי לנמוכים שלא ממש עפו על הספר
אותם נמוכים כבר מזמן עברו אותי בגובה, כך שזו לא ממש התעללות בילדים
זהו, סיימתי לקרוא.
החיוך לא ירד מפני.
אין ספק שהדמיון של אריך קסטנר עבד שעות נוספות.
יש לי הרגשה שאקרא עוד ספרים שלו. גם כאלו שקראתי, גם כאלו שלא.
 

mיטלמן

Well-known member
למה לזרוק?
הביטוי מוזר לי.
ואם לא תקלעי? הכל יפול על הרצפה?
או ברצפה?
ואם זרקת, איך תקראי לפעולת ההוצאה מהתנור?
בתאבון.
 

סופהו 1

Well-known member
איזה כיף שהזכרת
אחד הספרים הטובים
שלצערי, אין לי
צריכה לקחת בחזרה עותקים שרכשיתי לנמוכים שלא ממש עפו על הספר
אותם נמוכים כבר מזמן עברו אותי בגובה, כך שזו לא ממש התעללות בילדים

מה אכלתי אתמול? כבר לא זוכרת
מה אוכלת היום? זרקתי מלא ירקות וטופו לתנור
שבעיני רבים הזוי אפילו מאזני חזיר ברוטב פירות יער
מצאתי את הספר אצל נכדתי שבמקרה הביאה אותו אתמול מהספריה.
מניחה בצד את הספר שקוראת ואתחיל את 35 במאי.

אפרופו טופו
שנים הסתייגתי. לאט לאט למדתי שאם המישרה,, בתוכו ינוח הטופו יהיה טעים, גם הטופו יהיה טעים.
 

סופהו 1

Well-known member
לרדות אולי ?
האופה רודה את הלחם.
הדבוראי רודה את הדבש.
הרודן רודה בנתיניו.

יותר פשוט להוציא את מה שבתנור וזהו.
רצוי בעזרת כפפה ואם המדפים נעים,
אפשר למשוך אותם החוצה בעזרת שֵׁד (בצירה, מנוקד בשבילך!) חמוד מסיליקון .
Joie Devil Oven Pull Stick | Bramalea City Centre
 

צליליתה1

Well-known member
למה לזרוק?
הביטוי מוזר לי.
ואם לא תקלעי? הכל יפול על הרצפה?
או ברצפה?
ואם זרקת, איך תקראי לפעולת ההוצאה מהתנור?
בתאבון.
לזרוק, זה state of mind
לא לסדר בשורות ישרות, לא להפריד לפי קרטריון זה או אחר, לא לעצב מנדלה צבעונית
אלא בזריזרות, לחתוך, לתבל, להניח על התבנית, ו(לזרוק) לתנור
למתכון הזה, מתאים שההוצאה תהיה ״שליפה״, אבל גם סתם להוציא הולך
(לא נופל על הרצפה, אבל אם יפול, סביר שאנהג על פי חוק ה 5 שניות. מקסימום, התנור לא רחוק מהברז. תמיד אפשר לשטוף)
 

אבח"י

Well-known member
לזרוק, זה state of mind
לא לסדר בשורות ישרות, לא להפריד לפי קרטריון זה או אחר, לא לעצב מנדלה צבעונית
אלא בזריזרות, לחתוך, לתבל, להניח על התבנית, ו(לזרוק) לתנור
למתכון הזה, מתאים שההוצאה תהיה ״שליפה״, אבל גם סתם להוציא הולך
(לא נופל על הרצפה, אבל אם יפול, סביר שאנהג על פי חוק ה 5 שניות. מקסימום, התנור לא רחוק מהברז. תמיד אפשר לשטוף)
לא יודע מה זה חוק 5 השניות. אם נפל, מרים, שוטף. אם זה דביק, הישר לזבל.
 
למעלה