כאחד שיש לו נקסוס 1 ואיפון 3G
אני חושב שאני יכול לעשות השוואה (לפחות בניהם) נתחיל בזה שאין לי את ה3GS אלא את הדור הקודם 3G אז ככה, האייפון לוקח בגדול, ואם לא היית זורק את כל הקוספאות היית שוקל לשלוח את הנקוסוס בחזרה כמה דברים שליליים על הנקסוס (יכול להיות שזה על כל מוצר אנדרויד , אבל אני מכיר רק את הנקסוס 1) הYOUTUBE וידאו קליפים על הפנים, לא משתמש במסך כולו, איכות ירודה ואי אפשר להגדיל ולהקטין הסיפקר בעייתי, יש הרבה תלונות על זה גם מאנשים אחרים באינטרנט, אבל החדשות הטובות שזה כנראה תוכנה וכנראה ניתן לתיקון, ברגע שעושים ריסטארט הוויליוס הוא גבוה, אבל לפעמים הוא מאוד נמוך שככל הניראה הוא לא עובד. לא עושה עלי רושם שלאייפון יש מעל מאה אלף אפליקציות ולאנדרויד רק 30 אלף כאחד שלא משחק הרבה משחקים חשבתי שלא תהיה לי בעיה גם באייפון אין לי הרבה אפליקציות מותקנות הבעיה שהרבה דברים בסיסים באנדרויד לא ממש ידודתיים למשתמש , אבל אני אופטימי ובטוח שבקטע הזה הם עוד ישתפרו לנקוס וואן יש מעבד חזק מאוד, אבל מסך המגע בעייתי, אני חושב שזה בעית תוכנה, הבעיה הכי גדולה שאם בטעות חלק מהיד שמחזיקה את הנקסוס נוגעת במסך בקצה זה משבש את כל מסך המגע אם באייפון אני בהרבה מקרים יכול להתשמש ביד אחת להחזיק ולעשות דברים, בנקסוס אני צריך להחזיק אותו ביד אחת ולטפל בו ביד השניה. ( אולי בגלל שיש לי כף יד גדולה) מולטי טאסקינג , מצד אחד זה נחמד, אפשר להוריד 5 תוכנות במקביל ולהכנס לאינטרנס לשמוע קצת פנדורה ולאכול מסטיק , הבעיה שזה נראה לי שזה גומר את הבטריה החדשות הטובות, שיש מקום שאפשר לנטרל את זה , או לפחות חלק גדול ממנו. ואם מדברים על הבטריה, מאכזב מאוד, אבל שוב זה יכול להיות בגלל שהרבה דברים עובדים במקביל לא תמיד שאתה יוצא מאיזה תוכנה אתה סוגר אותה, היא עדיין ממשיכה לעבוד ברקע. אנשים נכנסים באפל שאין להם מולטי טאקסינג , לדעתי חלק מזה קשור לבטריה. היתרון הברור של הנקסוס על הפלאפונים האחרים שיש להם אנדרויד, שכל תיקון או תוספת שגוגל יוציאו אתה תקבל מיד, ואחרים יצטרכו לחכות שחברות שמיצרות את הטלפון יוציאו גירסה משלהם והסיכום, מבחינת נתונים הקונפיגורציה נראית מרשימה מבחינת איכות לא ממש מרשים. אם יש לך סבלנות תחכה לטלפונים אחרים שיצאו בחודשים הקרובים, כולל אייפון חדש