נקע בקרסול

flipper

New member
נקע בקרסול

נקעתי את הקרסול לפני שבועיים וחצי. התחלתי פיזיוטרפיה כשבוע לאחר מכן. הטיפולים כוללים חשמל, אולטרסאונד, מתיחות עם קפיץ ו"פטריה" האם זה סביר שמאז שהתחלתי טיפולים לא חל שיפור מבחינת הכאב בקרסול? הוא כואב גם במנוחה ועדיין קצת נפוח באזור המפרק. האם יש סיבה לדאגה וסיבה לבקש בדיקות נוספות או שזה סביר שאחרי שבועיים וחצי יש עדיין כאבים שמונעים הליכה נורמלית?

נקע בקרסול - קצב הריפוי

זה תלוי בחומרת הנקיעה, ובמספר הפעמים שארע נקע בקרסול בעבר. הסבר קצר - נקע משמעותו תמיד קרע ברצועות הקרסול בד"כ ברצועה הקדמית בחלק החיצוני (anterior talofibular ligament),אם מדובר בחלק הפנימי של הקרסול זו בד"כ פציעה קשה יותר כי הרצועות שם חזקות יותר. קרע "קל" - אחוז הסיבים ברצועה שנקרעו קטן...נקע "חמור" - אחוז הסיבים שנקרעו גדול... וככה עד לקרע מלא של הרצועה. אם זאת הפעם הראשונה ומדובר בנקע קל אז הייתי אומר שלאחר שבועיים וחצי צריך להרגיש שיפור משמעותי, את/ה גם צריך לבחון את עצמך יותר בדקדוק : האם באמת לא חל שום שיפור? או שאתה לא מרוצה מקצב ההתקדמות... ממעט הפרטים שמסרת אני יכול לשער שהנקע לא היה קל במיוחד, אם יש לך כאבים במנוחה ועדיין נפיחות סימן שהנזק שנגרם היה גדול מהממוצע...או שזאת כבר נקיעה כרונית (קרסול לא יציב שנוטה לנקיעות, לפעמים עקב פעולות פשוטות) - כך שקצב השיקום שלך נראה סביר בינתיים... עצה קטנה - בטיפולי פיזיותרפיה בקרסול נקוע, מאוד מומלץ לעשות מסא'ג רוחבי עמוק - deep friction massage על גבי הרצועה....יכול להיות שזה מה שיזניק אותך קדימה

flipper

New member
תודה על התגובה. זה נקע ראשון בקרסול

הזה. הכאבים הם בשני צידי הקרסול. אמנם הכאב העיקרי הוא בצד החיצוני אבל גם הצד הפנימי די כואב. הרגשתי שיפור משמעותי בשבוע הראשון אבל כאמור מיום ראשון שעבר עד היום, הכאב הוא כמעט אותו כאב (אולי היה שיפור ממש קל במשך הימים האלה אבל לדעתי לא משמעותי) האם במצב של כאבים אכן רצוי להמשיך לדרוך על הרגל או שרצוי גם אחרי שבועיים וחצי להמשיך לשבת עם הרגל למעלה? תודה

../images/Emo129.gifלדרוך או לא לדרוך..

בהנחה שאכן ארע נקע, הכאבים בצד הפנימי של הקרסול מצביעים על פציעת דחיסה תוך מפרקית (הצד החיצוני נמתח והרצועה נקרעה חלקית ובו בזמן הצד הפנימי נדחס ויש נזק זמני לרקמות הרכות שם)...מה שמעיד שעוצמת הנקע לא היתה קלה. תצטרכי תקופת מנוחה ארוכה יותר מהרגיל עד לרגיעה.. לא צריך להמנע מדריכה, יש להמשיך ללכת, רצוי עם נעל גבוהה ויציבה, לא לצאת לצעידות אבל בהחלט לדרוך...אם זה כרוך בהרבה כאבים תתיעצי עם הפיזיותרפיסט/ית שלך..אולי כדאי להשתמש בגרב אלסטית במקביל לתרגילים..

flipper

New member
האם ייתכן מצב של שבר שלא אובחן

בצילום או שבמקרה של שבר לא הייתי יכולה כלל לדרוך על הרגל?

שבר במסווה של נקיעה?

זה לא נשמע לי כמו שבר, הכאבים בדריכה כאשר יש שבר בלתי מאובחן הם ברמת "הבלתי נסבל"....צריך מנגנון פגיעה מאוד דרמטי כדי להפוך אבחנה של נקע בקרסול - לשבר.....אם מנגנון הנקיעה שלך היה "סטנדרטי", דהיינו במהלך משחק, ריצה - הקרסול הסתובב פנימה, או שדרכת על אבן או הרגל נכנסה לבור שלא הבחנת בו אז אין לך מה לדאוג יותר מדי (קצת, תמיד טוב לדאוג...)

flipper

New member
תודה ../images/Emo13.gif ועוד שאלה אחת קטנה

האם וולטרן יכול לעזור?

יכול להיות

שבר. שברים קטנים מאוד בקרסול לפעמים מפספסים. האם עשו צילומים? כמו כן בנקע בקרסול (כמו גם במפרקים אחרים) יש לעיתים פגיעה סחוסית. בכל מקרה הגישה הטיפולית צריכה להיות ,לדעתי, גישה של better safe then sorry . לא צריך לרוץ ולמהר.להתקדם במהירות שהרגל מאפשרת מבלי להחמיר את המצב.

flipper

New member
עשו צילום. השאלה אם אפשר לראות

הכל בצילום במצב שהרגל נפוחה? איך אפשר לבדוק מה הנזק שנגרם בעקבות הנקע? לרצועות ולסחוסים? האם בכל זאת כדאי להיוועץ במומחה לכף הרגל? אחת הדילמות שלי היא אם לשוב לעבודה או לחכות עוד (אני כבר שבועיים וחצי בבית). אמנם רוב העבודה היא בישיבה אבל יש הרבה מאד הליכה במקום העבודה.

flipper

New member
שאלה לגבי הקרע ברצועות

איך בודקים את הנזק שנגרם לרצועות והאם זה הפיך? (בקרסול השני יש לי כנראה קרע מוחלט של הרצועה)

בדיקת יציבות הקרסול

יש מבדק ספציפי לבדיקת יציבות הקרסול (ראי קישור) שבאמצעותו ניתן להעריך את מידת הקרע. במידה והקרע מלא בד"כ הטיפול יהיה ראשית כירורגי. בישראל פיזיותרפיסט יכול לתת לך הערכה, בכדי לקבוע אבחנה את חייבת להבדק אצל אורתופד (ורצוי מומחה לקרסול).

למעלה