נקראתי לדגל

kokopeli 1

New member
נקראתי לדגל

נקראתי בפורום חינוך לגיל הרך על מנת לספר על רעיון "קייטנת הבתים" שעליו סיפרתי שם. הרעיון הוא מאוד פשוט - קבוצה של חמישה ילדים (בקיץ שעבר היו בני ארבע) כאשר כל יום בשבוע (מלבד יום שישי) ילד אחר אירח את השאר בביתו, ההורים היו ה"גננת", וכמובן האחריות על הפעילות של אותו היום היתה על המשפחה המארחת. כל הורה לפי מיטב היצירתיות שלו והיכולת שלו. בין הפעילויות שהיו - בריכה, יום קצף, צבעי ידיים על הדשא (שהפכו לצבעי גוף), פעילויות יצירה, עשית כדורי שוקולד...וכמובן גם משחק חופשי, ארוחת בוקר ועם הזמן זה גם התפתח לארוחת צהרים. תשאלו עוד שאלות ואשמח לענות

../images/Emo180.gifרעיון מדליק שמוכיח שחינוך בית

רעיון מדליק שמוכיח שחינוך ביתי אינו ליחידי סגולה
ברוכה הבאה kokopeli 1.
אשמח לשמוע מה אתם עשיתם כשהייתם אחראים על הילדים ועם אילו חוויות הם חזרו ממשפחות אחרות.

לא יחידים.... אבל...

צריך שההורים יהיו בבית באותו יום (יש אנשים קשי יום, שעובדים יום יום.. יום יום...) יש חשש של תחרות בין "מה עשו ההורים שלי לעומת מה עשו ההורים שלו"... אולי זה לא קרה בקייטנה הספציפית... אבל עלול לקרות. אם יש ילד "בעייתי" מבחינת התנהגות, זה נכון שההורים "סובלים" רק יום אחד... אבל... עדיין הורים אחרים כל יום צריכים להתמודד עם הבעיה (שוב... בוודאי זה לא היה בקייטנה הזו). למרות כל מה שאמרתי קודם - הרעיון של קייטנה נודדת - נשמע לי סבבה לגמרי. (אני מוכנה לארח 5 ילדים לקייטנה אצלי בבית - למרות שהילדים שלי כבר לא קטנים בכלל... ולעשות החלפות... שהורים ינקו את ה
שלי.

kokopeli 1

New member
כמה תשובות לגבי ההשגות שלך

הכל מתחיל וגמר בזה שהקבוצה נבנית מבחירה ולא מונחתת על אף אחד. אנחנו התארגנו 5 משפחות שהיינו בקשר טוב וגם הילדים חברים זה של זה. היה גם קריטריון של התאמה לצרכים .אני, למשל, חייבת להיות בעבודה ב 8:30 ואם היתה משפחה שהשעה המוקדמת לא התאימה לה אז "לא עשינו עסק", וכמובן אחד הקריטריונים היה שלפחות אחד ההורים (שיכול להפעיל את הילדים) יכול להיות יום אחד בשבוע בבית. אצלינו אפילו היתה התאמה מושלמת בהעדפות של הימים. אני יזמתי את הרעיון ובהחלט בררתי את הילדים ואת ההורים. לא הייתי שולחת את ביתי להורים שאני לא סומכת עליהם ולא הייתי "תוקעת את עצמי ואת ביתי עם ילד שלא נעים להיות איתו. כמובן שישנם רגעים לא קלים, הרי היה מדובר על ילדים בני ארבע, וגם הילד בן הארבע הכי מלאך בעולם יש לו את הקריזות שלו. אבל כל ההורים השכילו להתגבר על הקשיים האלה יפה מאוד. גם עניין התחרות לא היה (ועד שלא קראתי על זה כשיו זה בכלל לא היה לי בראש כאופציה). כל הרעיון הוא להעביר את ימי החושפה בצורה הכי קלה והכי כיף שאפשר. והשיטה היא מאוד פשוטה - לבוא אל זה בחשיבה חיובית ולא בחשיבה ביקורתית, חשדנית ושוללת.

kokopeli 1

New member
אני רוצה רק לומר כאן

שאני בכלל לא בעיניין של חינוך ביתי. לי זה לא מתאים, ורעיון הקייטנה הזו עלה מתוך הצורך לשמור על מסגרת בחודש שבו אין גן (אצלינו הגן הוא עד סוף יולי). לגבי רעיונות: - צבעי ידיים על הדשא, על בריטולים גדולים, שהפכו לצבעי גוף. הילדים היו צבועים מכף רגל ועד ראש, והסתיים בבריכה (הביתית כמובן) כך שהם גם חזרו רחוצים ונקיים הביתה. - בישולים. עבודה עם בצק, הכנת עוגיות, כדורי שוקולד... - יצירה עם צבעים, פייטים, גזירות עיתונים, נצנצים. - ביקור בבריכה של הישוב - פיסול בשוקולד זה כרגע מה שזכור לי. סדר היום היה כזה שהילדים הגיעו בסביבות 8. אכלו ארוחת בוקר ביחד, שיחקו משחק חופש עד שמתארגנים לפעילות, ואז הפעילות המרכזית, ארגון, לפעמים גם ארוחת צהרים, ומהר מאוד היום נגמר.

הסיבות

לחינוך ביתי מגוונות מאוד. תתפלאי לשמוע שיש אנשים שעוברים לחינוך ביתי לא מתוך אידאולוגיה אלא מחוסר ברירה: אנשים שגרים רחוק מכל בית ספר ממלכתי, משפחות שעוברות דירה כל שנה או חצי שנה והילדים שלהן לא מצליחים להשתלב שוב ושוב בבתי ספר חדשים, משפחות מדת של מיעוט קטן שרוצות לחנך בדתן או הורים של ילד שאף בית ספר לא מוכן לקבל (כגון תומס אלווה אדיסון). טוב שאת עושה מה שמתאים לך, בין אם זה בחינוך הביתי ובין אם זה מחוצה לו.

אנחנו מיישמים את הרעיון הזה

כבר שנה שלישית עם בתי האמצעית וחברותיה. וזה פשוט עובד נהדר, וגם חוסך לא מעט כסף.

ברוכה הבאה! ../images/Emo24.gif

אם רוצים שפע רעיונות, אפשר לקפוץ לחנות הספרים או לספריה ולחפש ספר על הפעלות לילדים.

למעלה