נקרא לזה אובדת עצות ?!

נקרא לזה אובדת עצות ?!

טוב ככה בת 22 מהמרכז, עובדת שנה וחצי בנתב"ג, נמאס לי מהעבודה,מהשעות מהמקום אבל לא יכולה להרשות לעצמי להתפטר,
ההורים מתגרשים בקרוב, מתה לעבור לגור לבד באילת, (כמה שיותר רחוק מההורים ..)
מצד שני מתה לטוס לחו"ל לטיול של אחרי צבא, מרכז\דרום אמריקה, או לחילופין לעבוד בחו"ל ..
ידיד הכי טוב שלי טס בנובמבר מה שאומר שאני דיי נשארת פה לבד ..
חברות שלי כל אחת בכוך שלה אחת לומדת אחת עובדת אחת סיימה תואר כל אחת בעיסוקיה ..
ואין לי מושג מה לעשותתתתת ..
Help ?!

Optimistic Girl

New member

וואו
אני רואה שלמדת משהו מהאימון האישי

סוף סוף עצה איכותית
ישר כוח !!!

Optimistic Girl

New member
אגיד לך תאמת

אילת היא חו'ל בפני עצמה
תמיד היה לי תחלום לרדת לאילת ולעבוד שם,
עיר חלומית <חוץ מחום ומזג אוויר בלי לחות לצערי
>

לדעתי תרדי לאילת, כי אין לך מה להפסיד, זה בישראל
ותעבדי שם
ואם תרצי אחכ תחסכי לחו'ל
יש לך גם את מצריים ליד, שגם זה נקרא חו''ל -אומרים שיש שם דברים זולים מבגדים שקונים וגם חופשה למצריים היא זולה מאודדד ככה שמעתי,תבררי.

וגם מחזקת את הדברים שכתב GOLDY
לכתוב בעד ונגד על דף זה הדבר הכי טוב לעשות אותו !

AS00AS

New member
כמו שאמרו כאן "סדר עדיפויות"

ואם את רוצה לטייל בחו"ל,
אני מציע בחום גדול לטייל קודם כל בארץ, להכיר את השבילים, את הרים, את המעינות, את בע"ח, ועוד...
בקיצור להכיר את הארץ לפני טיול בחו"ל,
אני מכיר אנשים שעשו שנה בחו"ל, אבל מבחינתם הגלבוע נמצא ליד ת"א, והחרמון בדרך לאילת,
ויש גם אפשרות לעבוד בזה, (הדרכת טיולים/אבטחת טיולים),

Kagg6

New member
תיראי,

אם יש עצה שאוכל לתת לך היא אל תהיהי מושפעת מאחרים.

רק בגלל שחברים שלך טסים לחול, ואת מרגישה 'פיספוס' שאת לא טסה, לא כי את ממש רוצה אלא כי כולם עושים את זה, לא אומר בהכרח שאת חייבת לטוס.

זאת רק דגומא, אותו הדבר רלוונטי לגבי לימודים, עבודה וכו'.

מה לעשות?
תשבי עם עצמך, ואני מתכוון שממש תשבי רק עם עצמך לבד ותחשבי מה את רוצה קודם...
טיול -> לימודים -> אילת
אילת -> טיול -> לימודים
עבודה -> אילת -> חול -> לימודים וכן הלאה.............

לגבי הג'וב שלך, אל תחששי להתפטר, תחפשי משהו חדש, ברגע שתנעלי על משהו רציני, תעזבי. זה לא סוף העולם ולא תזרקי לרחוב ותחיי מיתחת לאיזה גשר בתוך קופסת קרטון אם תחליפי עבודה או תיהיה מובטלת זמן מה.......

את צעירה ויש לך זמן, תנצלי אותו בחוכמה. בהצלחה1!!

al19

New member
.. מאוד תמציתי ...ובעייתי טיפה

אוקי,
אוקי, אז.. וואו.. בעצם העלת פה הרבה בעיות.
יש לי חבר הכי טוב שלי שעובד בנתב"ג קובי סופר מכירה ?
בכל מקרה, אממ... למה את לא יכולה להרשות לעצמך להתפטר ?
מה ההוצאות שלך אם מותר לשאול, כלומר, אם את גרה עם ההורים, ועכשיו גם ידיד הכי טוב שלך טס בנובמבר.. למה את לא יכולה להרשות לעצמך להתפטר ?
אני מבין שזה כואב לך שההורים מתגרשים, וזה באמת מאוד כואב, להבין שלפעמים בעולם אהבה.. יכולה גם להיגמר.. אם את מתה לטוס לחול פשוט תטוסי .. אל תחשבי פעמיים עכשיו זה הזמן היחידי שתוכלי .. ואת בחיים לא תטחרתי על זה.
את מתחילה להתבגר עכשיו וכל החברים והחברות שלך מתחילים להתכנס בעצמם, ככה זה שמתבגרים אני חושב. האנשים מתחילים להתכנס בעצמם ופחוט להיות .. כאילה חברים של צבא או בית ספר, שיכולים לעשות הכל, ...
המלצה שלי היא אל תסתכלי על הדשא של השכן כי הוא לא באמת יותר טוב משלך... אוקי אז הם סיימו תואר, ויש להם חבר ויש להם חיים טובים יותר אז מה ? לביל גייטס יש אינספור כסף ... זה אומר שיש לו חיים טובים יותר ? .. לפי דעתי לא. לפי דעתי את צריכה לחשוב איך לקחת את החיים שלך מהמצב שהם היום, ולהפוך אותם למצב שאת חולמת עליו.
אין לך מושג מה לעשות ? תראי.. את התשובה לזה את לא תמצאי פה בפורום, אלא רק בעצמך. אני יכול להגיד לך שבחיים גם אנשים בני 50 עם ילדים לא יו דעים מה לעשות תמיד.. בחיים אין תשובות נכונות וזה לא תמיד נכון לעשות משהו אחד על השני.
תעשי מה שגורם לך להרגיש טוב, ותתרחקי מכל מה שגורם לך להרגיש פחוט טוב. זה הדעה הכללית הרווחת אני חושב. תעשי פשוט מה שגורם לך לעשות טוב.
יהיו כאלה שיגידו לך למה לאילת ? אין שם עתיד וכו'... אבל את יודעת מה ? אם זה עושה לך טוב לרדת לאילת.. תרדי לשם ! תעשי מה שעושה לך טוב ומה שאת רוצה.
חברים את תמצאי, יש פה המון אנשים מקסימים בפורום שאת תמיד תוכלי לדבר איתם וגם אם לא איתם בטוח תכירי אנשים חדשים בדרך. יש לי חבר טוב שירד לאילת לפני שנתיים, והוא בגיל שלי זאת אומרת הוא ירד לאילת בגיל 27 כמעט. ועשה שם קורס מדריכי צלילה ועכישו הוא מדריך צלילה בניוזילנד, יש לו חברה ניוזילנדית מדהימה שאי אפשר לתאר והוא יותר מאושר מכל העולם הזה. ויותר ממה שאני אי פעם יהיה.
שורה תחתונה
תיהי נאמנה לעצמך, כלומר.. תעשי מה שאת רוצה בלי להתייחס למה שהחברה רוצה שתיהי.. תעשי מה שהלב שלך אומר לך שהוא רוצה. הוא אף פעם לא משקר..

מקווה שעזרתי ולא בלבלתי אותך יותר

EdisonGirl

New member
לא יכולים להחליט בשבילך מן הסתם

ההמלצה שלי היא אילת. חשוב לציין שעדיין לא הייתי בחו"ל (לא טיול, לא עבודה, אפילו לא סופ"ש) כך שאני לא בדיוק "אובייקטיבית", אבל אילת כבשה אותי בפעם האחרונה שהייתי שם, ובשביל לברוח? זו נראית לי האופציה הכי מושכת. להתחיל חיים במקום שהוא לא חו"ל, אבל גם לא בדיוק הארץ. טיול לחו"ל זה בטוח סבבה לגמרי, אבל אני לא חושבת שתרגישי עם זה כאילו שאת מתחילה מחדש, אלא פשוט נופשת.

al19

New member

מסכים עם רוב מה שאמרת.
לפי דעתי להתחיל מחדש זה בעד
ואני תמיד בעד לברוח ולהתחיל מחדש
אבל לא נראה לי שהיא תרגיש שהיא נופשת ... פשוט מתחילה חיים חדשים .. בריאים יותר..

EdisonGirl

New member
נכון, ועושה רושם שזה מה שהיא צריכה לפי דבריה

בייחוד בעקבות הגירושין...

גינ גית

New member
המלצה שלי

לפי המסלול שאני עשיתי...
דרום אמריקה - חובה (גם מרכז זה אש, הכל תלוי בכסף ובזמן שאת מקציבה)
אם יש לך מספיק כסף אז תטוסי עכשיו, החוויה של החיים שלך...
אילת תוכלי לעשות כשתחזרי..
אחרי זה יהיה לך מספיק זמן לחשוב מה לעשות לגבי לימודים עבודה וחיינו לאן...

טוב אז חשבתי המון והגעתי להחלטה.

אני הולכת לעשות את דרום אמריקה !!!
כולם אומרים אל תוותרי זאת חוויה והחלטתי שאני לא מוותרת בעד שום הו שבעולם !!!
יש לי כרגע 34K שקל
אני טסה לברצלונה ל-5 ימים, לקצת חופש,
ובינואר מתכננת לטוס לדרום אמריקה ל-4 חודשים.
מחר אני אדבר עם כמה סוכנויות בתקווה לסגור כבר בשבוע הבא.
מקווה שעד ינואר יהיה לי 40K + ...
תודה לכל העוזרים :)

הבחורה שהייתה בדרום אמריקה, אשמח לקצת טיפים בפרטי, מסלול ואיך להתכונן ..

Purple Mushroom

New member
תנסי לברר עבודה באילת.

למה לא יכולה להרשות לעצמך להתפטר?
אם את רוצה לעבור לאילת, אז תעברי לאילת. תבררי רק אם יש לך עבודה מובטחת שם, אולי דרך קשרים, דרך משהו.
וזהו.
אני חושב שכתבת בעבר על הדילמה.
התשובה נמצאת אצלך :)
בהצלחה :)

למעלה