נקרע בין בת זוגי לאמי

בארסיק

New member
נקרע בין בת זוגי לאמי

שלום, אני ובת זוגתי כבר על סף ייאוש. אנחנו זוג צעיר (משכילים בעלי הכנסה מעל הממוצע בשנות ה 20 המוקדמות לחיינו), מאוד אוהב ואנחנו רוצים לגור יחד, אך אמי מתנגדת בכל תוקף לזוגיות זו ומאיימת לנתק איתי כל קשר אם אמשיכה. טענתה היא שע"פ מפגשיה עם בת זוגי היא הגיעה למסקנה שכנראה יש לה בעיה פסיכיאטרית כלשהי (אמי היא פרופסור עם נסיון רב בתחום) והיא טוענת שאיננה רוצה נכדים עם מחלות פסיכיאטריות ותעשה כל שדרוש כדי למנוע זאת, ואף לנתק איתי קשר במקרה הצורך. איננו יודעים מה לעשות, בכבוד רב הזוג בארסיק.

אני חושבת שאמך עושה טעות גדולה.

אבל נניח לאמך. אם זו בת הזוג שלך, אותה אתה אוהב,איתה אתה מתכנן ורוצה לגור ולחיות אז זה מה שאתה צריך לעשות. אמך בוחרת בדרך מאד קיצונית להביע את דעתה, אני חושבת שאם באמת היתה מבינה גדולה בפסיכולוגיה ואשה חכמה היתה מניחה לך לעשות את הבחירה שלך וודאי לא מאיימת בניתוק. תחשוב אם אתה רוצה שאמך תבחר לך את בת הזוג או שאתה, אם תתן לה לקבוע היא תערים קשיים עם כל בחורה ובכל שלב ודרך שלך בחיים. יש זמן בחיינו שצריך לעשות נתק מההורים ולעשות החלטות לבד ונראה לי שזה הזמן שלך.

בארסיק

New member
תודה על ההתייחסות

תודה רבה על זמנך, לאמי יש סיבה טובה לחשוב מה שהיא חושבת עקב טעות שבת הזוג שלי עשתה בצעירותה (אמי אכן פרופסור בתחום מקצועי זה). ולטענת אמי היא עושה מה שהיא עושה ע"מ לגונן עלי מעתיד קשה. אינני רואה את עצמי בלי הבת זוג שלי, אך גם אינני מסוגל לדמיין את חיי בלי קשר עם אמי. ייתכן ששאלה זו קשה מדי לתשובת פלא בפורום, אך לא ידענו לאן לפנות, בחודש האחרון אנחנו שומרים את יחסינו בסוד ממשפחתי. בכל אופן, שוב תודה על התשובה, בכבוד רב, הזוג בארסיק

אמך אינה יכולה לנהוג במקצועיות בענין שלכם כי

היא מעורבת ריגשית לכן יש לקחת את "ההגנה" שלה בערבון מוגבל. אנשי מקצוע יודעים שכאשר הם מעורבים רגשית הם צריכים להעביר את הטיפול לאדם אובייקטיבי. האם חשבתם ללכת יחד לטיפול משפחתי? זה נראה לי מאד מומלץ. תציע לאמך להביא את הדילמה הזאת. לשמור את אהבת חייך בסוד מהמשפחה נראה לי לא נכון . אמך תאלץ להתגבר על החששות שלה ואם תבחר בכל זאת לנתק את הקשר איתך ההפסד יהיה בעיקר שלה.

למעלה