נק' מבט על פרשת השבוע-

HUhybrid

New member
נק' מבט על פרשת השבוע- ../images/Emo53.gif

נק' מבט על פרשת השבוע-
שלום, אני צריך להעביר דרשה קצרה על פרשת השבוע הקרובה, "כי תשא". החלטתי להתמקד על חטא העגל, אך מנק' מבט מעניינת יותר הנקשרת לחיים שלנו היום. החלטתי להתמקד בעניין הירידה לצורך עלייה, והמשמעות של חטא העגל כפי שבאה היום לידי ביטוי ב"עבודה הזרה למותגים ולאפנה הפוסט-מודרנית המערבית החומרנית", לדידי. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי, לתת לי יותר כיוונים הקשורים בכך עפ"י פרשנים, מאמרים וספרים שונים. תודה רבה, גיל.

arifell

New member
"כי-תישא"

אמנם אני בחיי דרשתי רק 3 פעמים (ומתוכם, אחת הייתה בבר-המצווה, אז זה כנראה פחות נחשב), אבל יצא לי לשמוע די הרבה דרשות, ולי אישית נמאס לשמוע על חטא העגל, אין שם חידושים, נדמה לי שכבר שמעתי כל מה שיש לשמוע על חטא העגל, מבחינתי הנושא נטחן עד דק, יותר ממה שמשה טחן את העגל, נושא נדוש ממנו לא קיים מבחינתי בפרשה זו! אם אתה מרגיש צורך לדבר דווקא על חטא העגל יש פה דרשה של הרב ראובן המר שעוסקת בפרשת "כי-תישא". גם הוא, בחר לעסוק בחטא העגל... אבל יש הרבה יור חומר בפרשה שאפשר להתעמק בו: - מוזכרים פה השמות של בצלאל בן אורי ושל אהליאב בן אחיסמך, שהיו ה"מהנדסים" של אוהל-מועד. - מה פירוש "חכם לב: "ובלב כל חכם-לב נתתי חוכמה, ועשו את כל-אשר ציויתיך"? -הטבח ההמוני שביצעו בני לוי בבני עמם (לאחר חטא העגל) -אלוהים מראה את אחוריו למשה (אני מודה, הקטע הזה הוא קצת kinky, אבל זה תלוי בקהל שלך) -משה מכין לוחות חדשים, יש את שמות ה': ה', ה', אל, רחום, חנון, ארך אפיים, רב חסד, אמת, נוצר חסד לאלפים, נושא עוון ופשע, נקה לא ינקה... כמו כן, מופיעות מצוות חדשות שלא היו בקודמות (העלייה השישית של "כי-תישא" -"קרן עור פניו" (והפסל של מיכאלאנג'לו)

arifell

New member
שכחתי להוסיף ש

בלי קשר לנושא בו תתמקד בסופו של דבר, אני מעוניין לקרוא את הדרשה לכשהיא תיכתב, אם תשלח לי אותה לאי-מייל (שמצויין בכרטיס האישי שלי) אודה לך...

למעלה