נראה אותכם עונים לי על זה..

זאוס1

New member
נראה אותכם עונים לי על זה..

יש שאלה שמטרידה אותי המון זמן ואני בטוח שאת כל האנושות . יש אלוהים? ואם יש למה הוא לא מתגלה? ואם הוא לא מתגלה , אז למה אנחנו רודפים אחריו ובכלל אז למה קיימת אמונה? ואם הוא לא קיים , איך שהכל בכדור הזה מסודר להפליא? יותר מידי סימני שאלה בלי שום סימן קריאה אחד לרפואה - עזרו לי בבקשה.

more

New member
היי

אתה חושב דומה מאוד להרקליטוס. החיים הם חידה - וחידה אי אפשר להסביר בפשטות - כי אז היא מאבדת את הייחוד שלה. ולכן צריך לדבר בחידתיות ואלוהים מדבר אלינו בחידתיות. החידה זה לא משהו שגלוי אבל גם לא משהו שנסתר, זה משהו באמצע. יש הרבה דעות, ואין עובדות. אבל בוא נסכם שזה הקסם שבחיים. אם הכל היה ברור וודאי - אז היה מאוד משעמם. צריך לראות מעבר לסדר המופתי של היקום, צריך לבדוק היכן החידה?והיכן התשובה מסתתרת?

suzana2

New member
"כ הרבה שאלות...והתשובה היא אחת

כל השאלות שהצגת מגיעות ממקום שדורש הגיון,והוכחות ממשיות וכ...וכ.. אמממה אמונה היא דבר שמגיע מהביפנוכו,או שזה קיים או שלא. אי אפשר להוכיח שאלוהים קיים כמו שאי אפשר להוכיח שלא לכן כל נקודת השקפה תלוייה ב-עד כמה אתה מאמין בדת,באלוהות,בזה שיש מישהו שגורם לכל הנ"ל,או אין... ולגבי העובדה שהעולם הזה הוא מסודר להפליא, אז מישהו חכם אמר פעם,שסדר הוא אי סדר שהתרגלנו אליו.

צבצב

New member
סימן קריאה../images/Emo70.gif

יש אלוהים? לא. למה הוא לא מתגלה? ראה תשובה קודמת. למה אנחנו רודפים אחריו ולמה קיימת אמונה? זה נקרא טיעון מבורות , טיעון לוגי לא תקף מן הצורה "לא ניתן להוכיח ש - A, לכן לא A". לדוגמא, "אינני מסוגל להוכיח את משפט פיתגורס ומכאן שהוא לא נכון". ברור שטיעונים כאלו אינם תקפים. ובכל זאת, אנשים משתמשים בהם: "אינני מסוגל להסביר תופעה מדהימה כמו {השלם את החסר}, ומכאן שהיא חייבת להיגרם על ידי משהו על טבעי - אלוהים". איך זה שהכל מסודר להפליא? אז זהו, שלא. בדיוק בגלל זה יש לך כל כך הרבה שאלות שאתה לא יודע איך לענות עליהן. חסרים לך בעולם שלנו מפגעים ומחלות שכל ישות אינטליגנטית בעלת כוחות על טבעיים הייתה מתערבת על מנת לתקנם? האם חייך נראים לך מסודרים להפליא? האם אתה יודע את הסיבה המדויקת לכך שכל דבר בעולם קורה? ישנן המון ראיות לכך שהעולם שלנו בכלל לא מתקרב להיות מסודר ברמה של משהו שנוצר בכוונה תחילה ע"י ישות כזו. אנחנו נוצרנו באמצעות תהליך אבולוציוני מקרי, ולכן נותרנו עם דברים שלא היו מוכנסים לשם בכוונה - מחלות ומגבלות, הבנה מצומצמת של העולם סביבנו וכו´. אוהבים גם לתת את השואה כדוגמא לדבר שאלוהים (לו היה קיים) לא היה נותן לו לקרות. כל זה כמובן לא מפריע למי שמחפש פתרונות קלים ומהירים להמציא לכל שאלה תשובה אחת - אלוהים. "למה? -בגלל אלוהים! איך? -בגלל אלוהים!". בכלל בחיים, כאשר מישהו מנסה למכור לך אותה תשובה לכל השאלות (למשל אם הרופא נותן לך תמיד אותה תרופה ולא חשוב על מה אתה מתלונן) הוא פשוט עובד עליך.

אליקים

New member
כאן ועכשיו

הפורום הזה כמו פורומים נוספים עוסק בצורה "רצינית מאוד" באלוהים, הנושא עולה כמעט בכל הודעה. בכל שאלה, בכל תשובה. האם מישהו באמת חושב שהוא יקבל כאן תשובה אם יש או אין אלוהים? לא חשוב כמה שהתשובה תהיה מתוחכמת, מפולספת, דתית, מדעית או חילונית. לעולם לא נקבל תשובה על השאלה הזאת מאחרים, תשובה שתאיר את עיננו או ליבנו. אמר פעם קרישנהמורטי "האמת הנה מחוז שאין אליו שבילים". הוא צדק, לא קיימת בשום מקום מפה שתוביל אותנו אל האמת, אם היא קיימת איננו מסוגלים לראות אותה. רבים מאתנו מחליטים שהם יודעים את האמת, נותנים עצות לאחרים אם בכתב בפורום הזה, או אם בע"פ, יודעים בדיוק את התשובות ומנסים להוליך אחרים אל האמת הזו, אנחנו עוסקים בשאלה הזאת כמבינים גדולים. אין לנו שמץ של מושג בדברים חשובים מאוד, שאם לא נקבל קודם את התשובה עליהם, אז גם אם התשובות לשאלות הגדולות יותר יהיו לנגד עיננו, לא נבחין בהם ולא נבין אותם. לא ניתן לשאול שאלות על דברים שאינם קיימים, מאחר ודבר שאינו קיים, אין לנו בעצם אפשרות לדעת עליו, הרי לא ניתן לדעת דבר על כלום, לכן עצם העובדה שאנו שואלים את השאלה, צריכה לגרום לנו להכיר בכך שהדבר קיים אולם אנו לא מבינים אותו. האם אנחנו כבר מבינים מי אנחנו, מדוע אנחנו כאן, מאיפה באנו ולאן אנו הולכים. כנראה שהכל כבר ידוע לנו ומובן, נשארה רק עוד שאלה אחת לא פתורה והיא: אם יש אלוהים. לפני שאדם מגלה את עצמו, אל לו לצפות לגלות את אלוהים, מאחר ובכדי שניתן יהיה לגלות את אלוהים, צריך קודם לגלות את עצמנו. רק אדם שלם, יכול לגלות את אלוהים ואדם שלם הוא זה שגילה קודם כל את עצמו. לפני זה אנחנו בעצם לא אדם, אלה סוג של מכונה. כאשר אנו מצליחים להפוך לאדם, יש לנו את הכלים הדרושים המאפשרים לנו להתקדם ואולי להבין גם את אלוהים, או לפחות לדעת אם הוא קיים. עלינו לעסוק קודם כל בכאן ועכשיו לפני שאנו עוסקים בעולמות אחרים, בדיוק כפי שלהבדיל אלף אלפי הבדלות, עלינו קודם כל ללמוד קרוא וכתוב לפני שאנחנו יכולים להגיע לאוניברסיטה. ואנחנו אפילו עוד לא בכיתה א´. כל טוב אליקים

לשואלת הנכבדה.

יש תשובות על שאלותייך! אבל השאלה היא כמה זמן וכמה אנרגיה את מוכנה להשקיע בשביל לקבל את התשובות. ברור שבכמה מילים בפורום לא ניתן לספק את התשובות המלאות והעניניות לשאלות כבדות המשקל שהצגת, אבל אני יציג לך קישורים שאני מקווה שיוכלו לתת לך כיוון מחשבה ברור יותר, ופרספקטיבה שונה מעניינת ומאירה על שאלות הקיום השונות. על השאלה הכללית האם קיימת ישות על טבעית, ניצחית ואינסופית ובלתי מוגבלת שבראה את עולם המוגבלות והמפעילה אותו בכל רגע נתון. עייני כאן אודות "מציאות הבורא" על השאלה מדוע הוא לא התגלה והאם הוא התגלה. עייני כאן בעניין משמעות החיים כדאי לכם לקרוא את סיפורו המרתק של מייקל ברקו

הערה קטנה

לידיעתכם, בכל הכתבות שהצעתי לקריאה יש אפשרות להציג שאלות על הנאמר במאמר הנדון, שאלות והערות הגולשים מוצגות בסוף כל מאמר בדרך כלל עם תשובות מנהלי האתר-במידה ויש להם מה להגיב על ההערות.

pale

New member
חובב השכל הישר

קראתי את הסיפור על מייקל ברקו אתה מאמין בו? מי שכתב אותו הוא חרדי? אתה חרדי??

עננים.

New member
לאחר שיחה עם אלוהים../images/Emo118.gif

חלמתי שהיה לי ראיון עם אלוהים אז, אתה רוצה לראיין אותי", שאל אלוהים אם יש לך זמן", אמרתי אלוהים חייך. "הזמן שלי הוא הנצח. אילו שאלות ברצונך לשאול אותי?" מה הכי מפתיע אותך לגבי האנושות?..." אלוהים השיב שעל ידי חרדה לגבי העתיד, הם שוכחים את ההווה, כך שאינם חיים לא בהווה ולא בעתיד. הם חיים כאילו הם אף פעם לא ימותו, הם מתים כאילו הם אף פעם לא חיו…" "שהם משתעממים בילדות – הם ממהרים לגדול – ואז משתוקקים להיות שוב ילדים. שהם מאבדים את השיער שלהם כדי לעשות כסף – ואז מאבדים את הכסף שלהם כדי להחזיר לעצמם את הבריאות. אלוהים אחז בידי והיינו שקטים לרגע ואז שאלתי... "כהורה, ספר לי על כמה משיעורי-החיים שברצונך שילדיך ילמדו?" אלוהים השיב בחיוך: ללמוד שאינם יכולים לגרום לאף אחד לאהוב אותם. מה שהם יכולים לעשות זה לאפשר לעצמם להיות נאהבים. ללמוד שהדבר הכי יקר הוא לא מה שיש להם בחיים, אלא מי שיש להם. אותן מערכות יחסים שיצרו. ללמוד שזה לא טוב להשוות את עצמם לאחרים ללמוד שאדם עשיר הוא לא זה שיש לו הכי הרבה, אלא זה שמספיק לו הכי מעט ללמוד שדרושות רק שניות בודדות ליצור צלקות רגשיות אצל אנשים שאנו אוהבים אותם ויכול לקחת שנים רבות לרפא אותן. ללמוד לסלוח על ידי התנסות בסליחה, ללמוד שישנם אנשים שאוהבים אותם באומץ, אבל פשוט אינם יודעים איך להביע או להראות את רגשותיהם ללמוד ששני אנשים יכולים להסתכל על אותו הדבר אבל לראות אותו בצורה מאד שונה ללמוד שזה לא תמיד מספיק שאחרים יסלחו להם - הם חייבים גם לסלוח לעצמם וללמוד שאני נמצא כאן תמיד נרשם ע"י מחבר בלתי ידוע אבל יש בכתוב הרבה מהאמת מחייך עננים

rshilkrot

New member
רוצה סימני קריאה - יש אלוהים!!

כל אדם הוא האלוהים של עולמו. כל אדם חי את החיים שלו, מרגיש את המציאות שלו - ושלו בלבד. אף אחד לא יכול להוכיח שישנה ישות חיצונית כלשהי. אם אפילו שקיימים אנשים שהוא מדבר איתם, עצים, שמים, ציפורים ושמש. בגלל שאין לו שום דרך להוכיח שהם קיימים בוודאות. לכן - המציאות שאנחנו חווים, הכי הגיוני להגיד, שנוצרה על-ידינו. היא ההזייה שלנו. החלום שלנו. הסרט שלנו. ואנחנו הבמאים.

Sשרון

New member
שמעתי פעם משהו חכם

כי אם הוא היה מתגלה אלינו והיינו יכולים לפנות אליו ולשאול אותו למה ככה ולמה ככה היינו מונעים מעצמנו את ההזדמנות לניסים

yosi-segev

New member
עזוב אותך משטויות

זאוס היקר ישנו אלקים ! ואם אתה באמת אבל רק באמת מעוניין לדעת לא לבדוק לא להתעניין רק אם אתה רוצה לקבל תשובות והוכחות חותכות לך על זה תאמין לי להפסיד אתה לא מקסימום להרוויח איך עושים את זה ישנו אתר אינטלקטואלי שמדבר אל השכל הישר וההיגיון של כל אדם בדוק את האתר אין לך מה להפסיד אם לא תקבל תשובות או אם יש לך שאלות קשות שאל אני מבטיח לענות לך שם האתר :www.hidabroot.org

למעלה